[]

aliexpress'den-amazon'dan malzeme getirmek

millet çatır çatır getiriyor. bakıyorum tüm dünyalığını oradan yapmış. doğru dürüst türkiye'den ürün almıyor kimse.


bunun bir kuralı vs. var mıdır? 30 euro diyorlardı bi ara ama ekran kartından drone a kadar bir sürü şey getireni gördüm. ekran kartı dediğimiz şey 300-500 dolar. aynı şekilde amazon.de de bu şekilde.


ben nacizane bir kulaklık alayım diyorum 30-40 dolarlık. alayım mı? ne yapayım? başıma neler gelebilir?

 
%20 gümrük vergisini ödeyerek getirebilirsin. 30 euro sadece vergisiz alışveriş limiti. daha pahalı ürünler de getirebiliyorsun.

aliexpress, gearbest, banggood vs. gibi çin siteleri ürün bedelinden daha düşük fiyat yazarak gönderiyor, gümrük memuru şüphelenmezse yine geçiyor. 100$'lık ürünü 25$ olarak belirtip geçebiliyor.

amazon zaten vergisini, gmürüğünü vs. hesaplayıp gönderiyor.
  • neyehbe  (18.01.18 14:59:38) 
Aliexpress satıcıları düşük yazıp gönderiyor, kolay kolay sıkıntı olmaz. Zaten çoğu kayıtsız posta, gümrüğe takılmaz.

Ama hacmen büyük bir malzeme gelecekse gümrüğe takılma ihtimali var, ürünün üstünde yazan fiyatı mantıklı ve limitn altında ise sıkıntısız geçer. Ama yok pahalı bir ürün ise %20 gümrük vergisi ödersiniz.

Amazon direkt vergileri vs hesaplayıp sonuç çıkarıyor zaten, hiç sıkıntı olmaz.

Bana göre aliexpress en kullanışlı ve en ucuzu, oradan bir şey bulamazsam amazon ya da ebay'e bakarım.
  • John Bloor  (18.01.18 16:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.