[]

Python - öğrenmece & tavsiye

Selamlar, python öğrenmeye el atmak istiyorum ama birkaç sorum var.

* önerdiğiniz IDE var mıdır, pyhton.org un sitesinde vs gördüm ama indirip kurcalamadım henüz.

* internette baya döküman var, belirli bir yol izleyip öyle ilerlemek istiyorum.
örneğin döngüler fonkisyonlar vs gibi. küçük küçük başlayıp geliştirmece. bu bağlamda tavsiye ettiğiniz kaynaklar nelerdir?

* sürüm olarak 2.x ve 3.x var sanırım direkt 3.x ten başlasam sorun olur mu?

bunlardan başka önerisi olan varsa duymak isterim.

 
Pycharm kullanıyordum ben.
Yeni başlıyorsan şurası baya faydalı: www.sololearn.com
3.x'den başla.
  • synesthesia  (14.01.18 17:54:19) 
1- pycharm +1
2- pas
3- 3 iyidir, v2 kaldirilacak zaten: pythonclock.org
  • jedilance  (14.01.18 17:56:04) 
Ben direkt Anaconda ile baslamistim. IDE olarak Spyder yuklu geliyor. Jupyter, bir suru paket, conda da cabasi. R da kullaniyorsan tadindan yenmiyor, cunku RStudio ve bazi paketler de yuklu geliyor. Herkes PyCharm diyor ama ben bir turlu isinamamistim en basta nedense. anaconda.com linkinden bakabilirsin. Tek bir arayuzden bir suru sey yapabilmek bence harika bir sey.

Yakin zamanda Veri Defteri diye bir olusum basladi. Temel python dersleri, ufak alistirmalar falan da yayinliyorlar. Isine yarayabilir. twitter.com
  • evrim halkasi  (14.01.18 18:18:19) 
Teşeekkürler, pycharm üzerinden kolları sıvıyorum o zaman :)

@evrim halkası, R ile biraz ilgilendim ama bu ara python'da biraz gelişip sonradan R ile paralel gitmeyi hedefliyorum. anaconda'ya ve veri defterine bakacağım. Teşekkürler.
  • bir bucuk adana  (14.01.18 18:18:37 ~ 18:21:30) 
Ben de anaconda demeye geldim:)


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (14.01.18 19:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.