[]

kemik iliği ödemi ve ganglion kisti (ortopedi&travmatoloji hekimi olan) ?

Merhabalar,
Kasım ayının başında geçirmiş olduğum bir düşme sonucu ayağım/ayak bileğimdeki ağrı/basamama nedeniyle Şişli Etfal hastanesinin acilinde muayene oldum. Doktorlar bir kırığın olmadığını söyleyerek gönderdiler. Daha sonra emin olmak için Baltalimanı Kemik Hastanesi'nde başka bir hekime daha muayene olduğumda kendisi kırığın ve ödemin olduğunu söyleyerek yumuşak açlıya aldı ve istirahat etmemi söyledi.

Alçıyı çıkarıp MR sonucunu aldığımızda rapor sonucunda problemin söz konusu olduğu bilgi şu şekilde. ''Talus başı plantar tarafta kemik iliği ödemi mevcuttur. Tibiotalar, talokalkaneal eklem mesafelerinde az miktarda sıvı artışları gözlenmiştir. Ayak bileği anterior kesimde navikuler kemik alt yüz komşuluğunda fleksör tendonlara komşu 10x5 mmm boyutlu ganglion kisti izlenmektedir.''

Ne yazık ki başvurduğum iki hastanesinde de hekimlerin hastanın sağlığına karşı vicdanı bir sorumluluk, özveri hissetmediğini düşünüyorum ve hatta en başından beri yanlış tedavi uyguladığına inanıyorum. Ayak bileğimdeki ödemle ilişkili durum MR ve röntgen tahlillerince önceden öngörülebilecek ve zamanında müdahale edilebilecek bir haldeyken şu anda tedavisi meşakkatli ve edilmediği veya sonuç alınamadığı takdirde ileriki zamanlarda ayak kemiğimin sağlığını tehdit edebilecek bir vaziyete geldiğini düşünüyorum. Maddi nedenlerden ötürü özel bir muayeneyi tercih edemedim fakat uzun süredir ayağıma bağlı yaşadığım sıkıntı nedeniyle çalışamadığım ve bu ekonomik durumumu çok olumsuz etkilediği için artık buna mecbur olduğumu düşünüyorum. Zira aileme bağımlı yaşıyorum ve babam 60 küsür yaşında bir şoför annem 52 yaşında bir depo elemanı. Üniversiteden yeni mezun oldum ve evde yatıyorum. Ofis, kurumsal bir iş de bulamıyorum ve bu durum beni çok ama çok olumsuz etkiliyor.

Üniversiteden henüz mezun oldum dediğim gibi. Sinema televizyon mezunuyum ve kısa bir reklam projesinde çalışırken düştüm. Düştüğümden bu yana ne yazık ki çalışamıyorum. Önceleri ayağımın alçıda olması nedeniyle çalışamıyordum fakat şimdi set çalışma ortamları saatlerce ayakta kalmayı gerektiren ortamlar olduğu için çalıştığım takdirde ayağımda kalıcı bir hasar oluşmasından korkuyorum. Bu durum hem ekonomik vaziyetimi, hem psikolojimi, hem de geleceğe dair eğitim planlarımı olumsuz yönde etkiliyor. Yurtdışında kısa süreli garsonluk yapıp para biriktirip buradaki borçlarımı ödeme, yüksek lisans için para biriktirme gibi bir planım vardı mesela. Gitmek için para biriktirecektim. Bütün planlarım, zaten çok da büyük olmayan hayallerim tuz buz oldu ayak meselem yüzünden.

Aramızda ortopedi&travmatoloji, kemik hastalıkları, ayak/ayakbileği üzerinde çalışan hekim, ya da hekim tanıdığı olan var mı?
Varsa durumla ilgili genel yorumunuz nedir, uygulanan bir tedavi sonucunda ayağım eski sağlığına kavuşabilir mi? Bu durum kalıcı bir deformeye neden olur mu?

 
o kist alındıktan sonra tekrar oluşabiliyormuş. ama çok rahatsız ediyorsa ameliyat lazımmış. aynı kiste sahip birinden duyduklarım bu. aynı kişide romatizma da var. belki onunla ilgili olabilir. sendeki gibi travma sonucu oluşan birşey değil yani.


  • sutlu nescafe  (11.01.18 20:57:09) 
sutlu nescafe:

güvenilir bir hekim önerisi var mı acaba bu kişinin? yer istanbul. gerçekten gördüğüm doktorların umursamazlığından, hassasiyetsizliğinden artık hiçbir hekime kolay kolay güvenemiyorum.
  • çaykovski  (11.01.18 21:08:59) 
www.acibadem.com.tr

çok iyi doktordur ma acıbadem pahalı hastanedir. ancak testleri dışarıda yaptırıp hocaya göstermeye gidebilirsiniz
  • oscar  (11.01.18 21:29:30) 
geçmiş olsun, benim gibi düşmüşsün muhtemelen. Benim de bileğim dönmüştü. İlk anda hastaneye gittik, ama MR çekmediler röntgen çektiler. ve akut dönemde MRda çok fazla birşey göremeyeceklerini söylediler. Röntgende de kırık olmadığı rahat anlaşılırmış ve kırık olmadığı için mutlak istirahat ve atel önerisiyle yolladılar. Muhtemelen sizde de kırık yoktur, olsa ayırt edebilirlerdi ama bazı burkulmalar kırıktan beter olabiliyor. Ki benimki öyleymiş, kırsan daha kolay iyileşirdi dediler. benim burkulmamda ayağın yan tarafındaki perineal tendon yerinden çıkmıştı, ayağımda başka sorunlarım da olduğu için doktor kesinlikle topuklu ayakkabı giyme, bundan sonra ayağın burkulmaya ve tendonun çıkmaya çok müsait dedi. zaten giymezdim, her yere spor ayakkabı giymek için bahane oldu bana. Doktor bana 1.5 ay sonra mr çekelim demişti, dokudaki ödemin azalması için. mr'da nerdeyse tüm kemiklerde kemik iliği ödemi vardı ve 3 ay kadar belki daha uzun süre aktiviteden kaçındım ve endol adlı antienflamatuar ilacı hirudoid adlı kremi kullandım. üstünden 1 sene geçti, halen diğer sağlam ayağım kadar iyi olduğunu söyleyemem. bazen kemiklerin arasında bastıkça ağrı hissediyorum. Bu sırada bol bol kelle paça, boza, manda yoğurdu, yoğurt, kefir gibi fermente gıdalara abandım. Fermente gıdaların iyi geldiği yazıyor birçok yerde.

Yani özet olarak, muhtemelen sizinki de kırık değildir ama ciddi bir burkulma olabilir. Hangi doktora giderseniz gidin (ki eşimde doktor olduğu için etrafımızda soran, birşeyler öneren bolca doktor vardı) önereceği şeyler aynı zaten, istirahat, yüksekte tutma, buz vs. bir süre de antienflamatuar kullanmanız gerek. Bana iyileşince fizik tedavi önermişleri, gitmeye üşendim, kendim evde yaptım. siz de biraz daha düzelince fizik tedaviye gidin. Kist için de birşey diyemeyeceğim, benim de el bileğimde var, biraz uzun süre bilgisayar kullansam ağrımaya başlıyor, aldırmıyorum çünkü tekrar oluşuyormuş.
  • curukturpkokusu  (11.01.18 21:48:08) 
doktor önerim var ama emekli olmuş. şimdi özelde çalışıyor olablir. veya muayenehanede.
diz üzerine uzman.

  • sutlu nescafe  (11.01.18 22:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.