[]

"Kuşburnu"nun Etkisi

Selam lokman hekim sevdalıları,

Kuşburnu bir yerde kabız yapıyor, başka bir yerde müshil etkisi yapıyor, denilmiş.

Gerçekte nasıl bir etki yapıyor? Hangisi doğru?

 
adam bi fitilini söylememiş.


  • killerbee  (05.01.18 22:14:01) 
Aktardan alınan bildiğiniz kuşburnu.

(git: previews.123rf.com )
  • Barbaros59  (05.01.18 22:22:45) 
içinde bir madde var, tanen diye. bu madde bazen varis gibi durumlarda damar büzücü etki yapar; keza bağırsaklarda da benzer bir etkisinden dolayı damar büzücü olarak kullanılır. bir de bağırsak enfeksiyonu sonucu oluşan ishal için iyi gelir. Tıbbi etkisi için de genel olarak meyveleri kullanılır.

İshal veya kabızlık durumunun bağırsaktaki bakteri florasına bağlı gösterdiği reaksiyona göre değişiyor olabilir bu etkiler. yani oradaki sorunlu bakterilerin üremesini durduran bir etkisi var, bünyeden bünyeye farklılık da gösteriyor olabilir.
  • haykorsamdunyaya  (05.01.18 23:01:33) 
kuşburnu seven arkadaşlara, aktarlarda bulabileceğiniz çokucuz ama yüksek oranda c vitamini içeren hibisküsü tavsiye ederim.

tadı biraz daha ekşidir.

sıcak ve soğuk içilir tadı şahanedir.

bir de şekeri düşürme özelliği var.
  • killerbee  (05.01.18 23:32:26 ~ 23:36:06) 
@killerbee hibiskusu araştırmaya başladım.


  • Barbaros59  (06.01.18 00:30:52) 
hibiskusta da bahsettiğim etken maddeler var. kabız veya müshil odaklı etkiler için başka bitkilere bakmak lazım.


  • haykorsamdunyaya  (06.01.18 00:37:57) 
hocam sen içmeden denemeden nereden bilebilirsin ki böyle etkiler yapacağını.

bana hiç bişey yapmıyor mesela?

ilaç içiyorsun, prospektüsüne bakıyorsun 20 madde yanetki var hiç birisi olmuyor mesela.

ya da alakasız bir yan etki yapıyor bunları senin kendin deneyimlemen lazım.


dipnot: aktardan alınan bildiğimiz kuşburnu o şekilde demlenmez ve kullanılmaz, onu robottan çekersin, sonra demlersin, atıyorum sen öğütülmemiş 1 avuç kuşburnundan 1 bardak çay yapıyorsan, öğüttüğünde bu miktar 3 - 4 adete düşer.

sen bunu böyle öğütmeden yaparsan, difransiyeli de bozarsın şanzımanı da.
  • killerbee  (06.01.18 01:18:07 ~ 01:26:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.