[]

2.yabancı dil öğrenimine ne zaman başlamalı?

Merhaba;
İngilizce B2(Intermediate) seviyesindeyim. 2.yabancı bir dil öğrenmek için başlama zamanı uygun mudur? Uygunsa hangi dil olmalı bu? Yeterli kaynak bulmak,pratik yapmak için arkadaş aramak gibi konularda sıkıntı yaşamamak gerek diye düşünüyorum.Fikirleriniz önemli :)



 
Bence ingilizceyi mümkün olan en iyi seviyeye getirmek ikinci dilden daha faydalı olur


  • mahmut29  (05.01.18 00:46:44) 
Akıllı telefon kullanıyor musunuz?


  • leo1905  (05.01.18 00:50:44) 
Birincisi öğrenmek istediğiniz dili biz bilemeyiz. Bir mühendis için Almanca yararlı olabilirken Güney Amerika ülkeleriyle ticaret yapan bir iş adamının İspanyolca bilmesi yararlı olabilir. Siz de mesleğinize, ilgi alanlarınıza, yeteneğinize ve göstereceğiniz çabaya göre bir dil seçebilirsiniz. Örneğin ben Çince, Arapça gibi dilleri öğrenebileceğimi düşünmüyorum. Bana fazlasıyla çaba gerektiren diller gibi geliyorlar. Böyle bir durumda benim Çince öğrenmeye çalışmam eziyet olur.

İkincisi İngilizce bilmenin herhangi bir Avrupa dilini öğrenme aşamasında çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Yine ikinci dil olarak öğrendiğim Almanca üzerinden örnek vermek gerekirse İngilizcenin bana katkısı yüzde 10-15 civarındadır. Her dilin kendine özgü bir grameri ve kelime haznesi var. Bunlar belli bir noktaya kadar benzerlik gösterse de bir süre sonra tamamen farklılaşır.

Kaynak bulma konusunda İngilizcenin çok yararı olur. İnternet'te Türkçe kaynak sayısı x ise İngilizce kaynak sayısı 100x'tir. Fransızca öğrenirken Türkçe kaynak aramak yerine İngilizce kaynak ararsanız bilgilere daha kolay ulaşırsınız. İngilizcenin en önemli faydası bu.

İkinci yabancı dil öğrenmenin bana kalırsa bir zamanı yok. Aynı anda beş dil de öğrenebilirsiniz. Burada esas konu her birine ne kadar zaman ayıracağınız ve o dilleri hayatınıza ne kadar sokacağınız.
  • dissendium  (05.01.18 01:25:50) 
İngilizce biliyorum. Seviyemi bilmiyorum ama biliyorum İngilizce. British humor anlayacak kadar diyeyim sen anla.

Son 9 aydır İsveççe öğreniyorum. İngilizce bilmesem şu an bildiğimin yarısı kadarını öğrenmiş olurdum en fazla. Zaman çekimlerinde mantık aynı, kelimelerin çoğu benzer, anlamadığımda Türkçe yerine İngilizce'ye çeviriyorum metni veya kelimeyi daha doğru oluyor.
Zaten Türkçe'den İsveççe yok gibi bir şey materyal olarak.

Zamanını bilemem ne zaman öğrenmeli diye ama şöyle diyebilirim; İngilizce>Almanca/Danca/İtalyanca vs artık neyse Türkçe'den daha kolay oluyor.

Türkçe ile Avrupa dilleri aynı aileden değil diye biliyorum. Ama İngilizce ile Cermen dilleri aynı aileye mensup. Zaten tamamı Fransızca etkileşimli.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.01.18 02:25:21) 
Evet kullanıyorum @leo1905 , kesinlikle öyle @dissendium ama farklı bir fikir oluşturabilir diye farklı kişilerin görüşlerini almak istedim.İşim ile bağlantılı bir durum yok aslında ortada şu an için,ingilizce yeterli oluyor ancak bu aralar 2.bir dil neden olmasın diye sormaya başladım kendime.Amacım zihnimi çok fazla tembelliğe sürüklemeden yeni gelişim alanları üretmek.Tabi ki birden fazla dili aynı anda öğrenmek de mümkün ama çalışma temposu içerisinde onu gerçekleştirmek çok zor :)


  • ozi34  (05.01.18 01:49:29) 
fransızca'ya yumul. ben almanca öğrendim 2 yıl goethe'ye gittim, b2 seviyesi oldum, mühendisim ama hiçbir işe yaramadı. almanya'da yaşamayacaksan manasız.

fransızca iyidir, iyi bir repütasyonu var, kuzey ve sahraaltı afrika'da geziye gidersen işine yarar, fransızca zor ise ispanyolca, fonetiği güzel. yoksa rusça zihin açar. ama almanca bu sıranın sonlarında gelmeli.
  • cedex  (05.01.18 07:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.