[]

robotik kodlama sınıfı

arkadaşlar okulumuza(ilkokul) robotik kodlama sınıfı açmak istiyoruz ama bu konu hakkında teknik bilgiye haiz değiliz. bu sınıfı açmak için gereken malzemeleri bilmiyoruz. yani aslında bilmiyoruz derken başta da dediğim gibi teknik bilgiye tam manası ile sahip değiliz. yapacağımız işin iyi olmasını istiyoruz. bu açıdan bize teknik anlamda ve malzeme konusunda bilgi verebilecek olanların desteğini bekliyoruz.

farkındalık oluşturmak adına buradan da sormak istedim. yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. şimdiden teşekkürler. yukarıda yazdım ama tekrar edeyim ilkokuluz. bize sınıfın oluşturulmasında sponsor olabilecekler varsa onları da bekliyoruz. finansbankın mesela böyle bir projesi var ama ulaşamadık. (tikler gecikebilir kusurumuza bakmayın)


 
şurada arduino kullanılmış benim de aklıma o gelmişti.
www.jr-robotics.com.tr

www.youtube.com

"arduino for kids" deyince de bir şeyler çıkıyor.

şu tür çocuk modülü ve varmış.
www.robotistan.com

arduino iyi bir bşalangıç olabilir.
  • güneyli çocuk  (03.01.18 13:44:53) 
arduino +1.


  • kibritsuyu  (03.01.18 14:30:18) 
öncelikle bu işe emek ve gönül veren herkese tebrikler.

scratch ile arduino'yu biraz inceleme fırsatım oldu. arduino aslında iyi bir anlatımla ilkokul için normal olarak da işlenebilir ama scratch ile daha geniş bir potansiyele hitap eder.tek fark scratch'da programlama dili epey sadeleştirilip, çocuklar için uygun hale getirilmiş.

www.robotistan.com

-programlamak için pc
-arduinoları pc'den bağımsız çalıştırmak için 9v pil ister sarf malzemesi olarak alın, isterseniz şarj cihazlarıyla birlikte şarjlı olarak alın. ancak her iki durumda da pillerin patlama riski olduğundan ucuz çin malı pillerden kaçının. pc olmadığında arduino adaptörle de çalışır ama robotik uygulamalarda genelde mobilite tercih edilir.
hem de çocukları prizlerden uzak tutmuş olursunuz:D
-tabi arduino için 9v pil başlığı
-breadboard

bunlar temel malzemeler.
-linkte ki kit dışında internetten örnek arduino uygulamalarını inceleyerek, aralarından seçeceğiniz uygulamalara göre kendiniz de bir ders planı hazırlayabilir, ona yönelik bir malzeme listesi oluşturabilirsiniz.

bir de özel değilse hangi şehirde olacak bu proje?
  • teyzem teyfik  (03.01.18 15:29:21) 
@ teyzem teyfik

istanbul hocam. bu işi sektöre dönüştürüp ucuz ve kalitesiz cihazlarla iş yapanlar var. o yüzden buradan destek alalım dedik. pahalı malzemeler var. mesela legoya baktık 2100+kdvli fiyatlar var ama çok iyiydi. arduino kursu açılacak yakında ona gideceğiz eğitmen olarak ama bu konuda çok bilgisi olan da yok istekli olan da. biz bi yola çıkacağız bakalım. inşallah başarırız.
  • sayha  (03.01.18 15:54:17) 
aslında makeblock, 4m, tynker gibi çok alternatif var ama çoğunluğu ya ithal ürünler olduğu için ya fiyatları yüksek, ya direkt yurt dışından temin edilmesi gerek. üstelik özellikle kodlama aşamasında arayüzü türkçe olan basit bir programlama platformunda programlanması ihtiyaç sanırım. maalesef bu kısıtlarla böyle alternatifleri değerlendiremek zor. çocukların kolayca internette kaynak bulabilmesi v.s de gerek. bunları düşününce çocuklar için arduino kitler en elle tutulur seçenek gibi.

biz de bir kaç mühendis arkadaşla bir süredir bir sosyal sorumluluk projesi olarak youtube'da çocuklara arduino temelli bir eğitim kanalı açma fikri üzerinde duruyoruz. araştırma içerisindeyiz. böyle çok kanal var ama türkçe ve çocuklara yönelik pek bir şey yok. arduino zaten temel düzey bir eğitimden sonra kablolarla takıp, sökülen bir lego gibi. çocuklara ulaşmasının önündeki en büyük engel kodlama platformuydu. scratch'ta tamamen olmasa da bir noktaya kadar bu sorunu çözüyor.

eğitim sisteminin felç olduğu bir ülkede böyle girişimler çok önemli. umarım güzel sonuçlar alırsınız. yolunuz şimdiden açık olsun. bu konuda sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman ulaşabilirsiniz.
  • teyzem teyfik  (03.01.18 17:20:09) 
masa, sandalye, bilgisayar kısımlarını geçersek çok büyük bütçelere gerek yok aslında.
arduino veya çocuklara özel bazı platformlar var oradan ilerlenebilir.

maker atölyeleri ve maker ürünleri satan firmalardan sponsoluk ya da en azından toplu alım indirimi talep edilebilir.

belirlediğiniz yaş aralığına göre bir ders programı çıkarıp alınacakları bu programa göre seçmek lazım.
  • orpheus  (03.01.18 18:40:17) 
ben ortaokul'da matematik öğretmeniyim. 6. ve 7. sınıflara mekatronik kulübü yapıyorum. mesaj atarsanız tecrübelerimi paylaşırım.


  • lancelot du lac  (16.01.18 22:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.