[]

borsada kazancı ne zaman realize etmeli, hisseyi ne zaman satmalıyız ?

arkadaşlar 2 yıl önce lot'u 9 tl den thy hissesi aldım. bir süre sonra 5 tl civarlarına düştü, satmadım. 2 yıl sonra yani şimdi 15,5 tl civarlarına geldi.

borsaya ayırdığım paraya ihtiyacım yok. fakat ekonomi de iyi gitmiyor. her an ne olacağı belli değil. thy temettü veren bir hissede değil.

ben borsayı bir nevi emeklilik planı olarak düşünüyorum. al kenara koy unut kafasındayım. bu sebeple bist30 dan thy gibi bir hisseyi çok uzun vadelerde elde tutmak kar ettirir mi ?

yoksa çok uzun vade bir hisse seçilecekse temettü verenleremi odaklanmalı ?

 
paraya ihtiyacın yoksa sat temettü verenlerden al kenara koy unut


  • KaraSakall  (31.12.17 13:28:23) 
Şirketin karlılığında, faaliyetinde sorun yoksa uzun vadede beklenebilir. Thy yükseliş trendinde, yeni hava alanı yüzünden hala beklentili bir hisse. Yakın bir zamana kadar da ederinin altında işlem görüyordu. Temettü vermemesi dezavantaj tabi.
Ayrıca bence uzun vade yatırımda portföyde, temettü veren şirketler öncelikli, en az 3-5 hisse olmalı. YTD :D

  • anily  (31.12.17 13:48:54) 
Ben ihtiyacım olmayan cüzi paraları bist 30 a görmüyorum günlükçü değilim yıllık %30 kardayım hep. En iyi birikim


  • steward  (31.12.17 14:07:40) 
yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte eğer sizin için önemsiz bir para ile yatırım yapıyorsanız blockchain'de geleceği olan sağlam projeleri araştırın ve birkaç tanesine bir miktar atıp unutun. tahminim orta ve uzun vadede her türlü yatırım aracından daha fazla kazandıracağı yönünde.
hangileri demeyin çünkü bunun cevabı bende yok.

  • shotcrete  (31.12.17 15:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.