[]

hepsiburada'dan alınan telefonda ölü piksel çıkarsa ne olur ?

merhabayın,

hepsiburada'dan alacağımız ithalatçı garantili telefonda ölü piksel çıkarsa ne yapabiliriz? değişim şansımız var mı? 3-4 yıl önce teknosada aldığım note 3 de ölü piksel çıkınca hemen değiştirebilmiştim. ancak hepsiburada'dan alınca böyle bir şansım olmayacağını sanıyorum. böyle bir olay başına gelen oldu mu?


 
ben lcd monitör almıştım ölü pixel çıkmıştı.

eğer teslim aldığından tarihten 14 gün geçmediyse "cayma hakkımı kullanıyorum" diyerek iade et ve paranın geri yatırılmasını iste. en kolay yöntem bu.

yasa göre sebep belirtmeden üründen cayma hakkın var.
  • peace.on  (31.12.17 10:04:58 ~ 12:23:33) 
her ne kadar hb son zamanlarda mallaşmış olsa da geri iade konusunda iyidir. alırlar.


  • binder dandet  (31.12.17 11:29:53) 
tüketici kanunu'nu okumadan yorum yapmayalım lütfen. insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

internetten yapılan alışveriş için herhangi bir sebep belirtmeden iade hakkınız vardır. iade hakkı olmayan ürün grupları da yasada açıkça belirtilmiştir. firmanın "ben bunu teknik servise gönderiyorum, inceleme sonucunda bakacağız" gibi şeyler söylemesi mümkün değildir. ürünü iade almaktan başka seçenekleri yok.

bu durumu da "iade alıyorlar ya müşteri memnuniyeti çok iyi" diye övmenin anlamı da yok. kanun böyle yapmalarını emrediyor ve yapacaklar.
  • peace.on  (31.12.17 11:55:51 ~ 11:57:04) 
@acemi,

sana mantıklı gelen şeye göre değil yazılı kanuna göre çalışıyor sistem.

bu dediklerine bir dayanak göster o zaman. hangi kanunda, hangi yönetmelikte yazıyor bu söylediklerin?

satıcı bana sahte ürün gönderdiyse ne olacak? ben iade etmek istediğimde "orjinalini kendine aldı sahtesini bana iade etmeye çalışıyor?" diyerek beni mi suçlu gösterecek?

ben sana müşteri hizmetleri müdürlüğü yapan biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, insanlarımız kendi haklarını bilmediği için böyle kazıklandığıyla kalıyor.

yukarıda bahsettiğin "içinden parça sökme" gibi paranoyak düşüncelerle hiçbir sistem çalışmaz. bu arada malın tüketiciye eksiksiz ve hatasız teslim edildiğini kanıtlamak satıcıya aittir.
  • peace.on  (31.12.17 12:19:25) 
Selam,

Konu ölü piksel ise durum şöyle de işleyebiliyor;

Eğer piksel sayısı 3 ve 3'fazla ise direk sizin değişim hakkınız doğuyor. 3'ten az ise "kullanıma engel durum değil" denilerek herhangi bir işlem yapılmadan tarafınıza yollanabilir. En son 3'ten az olan ölü piksel arıza tanımına girmiyordu birçok üretici firma tarafından. (istisnai durumlar hariç böyle işliyor)

Teknosa'dan yaptığınız alışveriş mağaza alışverişi olsa gerek? Çünkü hemen değiştirebildim demişsiniz. Böyle durumlarda mağazalar değişime uygun cihazları alıp (her zaman yapmayabiliyorlar, bunun prosedürü ayrı) kendi stoklarından sıfır cihaz verirler.

İnternet satışında işleyiş biraz daha uzayabiliyor. Alınan cihazın parçasının alınması, yetkisiz müdahale var mı diye kontrol edilmesi için servise yönlendirirler genelde. Çıkan değişim raporuna istinaden değişimi onaylanır, size yeni cihaz gönderilir.
  • allegrezi  (31.12.17 12:24:02) 
biz burada suça konu olan bir durumdan bahsetmiyoruz. adamın telefonunda ölü pixel çıkmış. allegrezi'nin dediği gibi ölü pixellerin ekrandaki konumuna da bağlı olarak 3 adete kadar ayıplı mal sayılmayabiliyor. o yüzden direkt cayma hakkını kullanmasını önerdim.

mahkemelik olacak bir durum değil. senin dediğin gibi içinden çip sökme, sahtesiyle değiştirme gibi "dolandırıcılık" kapsamına giren suçlar da yok. o yüzden iade almak zorundalar ve alacaklar.

böyle bir konuda tüketiciye "elinde patlar" diyen birine bir müşteri hizmetleri müdürü olarak danışacağımı sanmıyorum.
  • peace.on  (31.12.17 13:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.