[]

Sağlıklı Beslenme, Günlük Rutin, Egzersiz & Yemek Önerisi

Selamlar.

Kronik depresyonum varmış. Spor her şeye iyi gelir diye spora başladım. Eskiden merdiven bile çıkmayan biriydim. Bir arkadaşım aşağıdaki egzersizi verdi, 2 günde 1 şeklinde yapıyorum. Düzgün beslenmeye ve uyumaya da çalışıyorum; ama o kısımda sorularım var.

Isınmadan sonra
10 burpee
10 şınav
15 mekik
20 mountain climb
20 saniye plank

4 set halinde yapıyorum.

Yediklerim ise:
Her sabah Et'nin Lifalif adındaki yulaf ezmesi üzerine bir yerli muz doğrayıp bir avuç kuru üzümle beraber süt dökerek yiyorum.

Akşamüstü 5-6 gibi 150 gram kadar tavuk (yarım kilo tavuk göğsünü 4 günde yiyorum) + 1 büyük boy patates + 2 dal/sap/diş? brokoli ve yanında biraz yoğurt. Hepsi haşlanmış tabii bunların.

Akşam yemeği olarak da çorba, bazen çok acıkırsam peynir ekmek.

Okuldaki derslerim 17:00-21.00 arasında. Gece 3'te yatıp sabah 11'de kalkıyorum, saat 14-15 gibi spor yapıyorum. Okuldan sonra çok yorulduğum için egzersizi geceye alamıyorum; ama alsam mı diye düşünüyorum.

Sağlıklı şekilde kilo almaya çalışıyorum bir yandan

Sizce günlük rutinime ne ekleyeyim ne çıkarayım? Onu yeme bunu ye, onu yapma bunu yap gibi her türlü öneriye açığım.

 
öncelikle uyku düzenini değiştir.


  • lazpalle  (21.12.17 19:40:31) 
Kesinlikle uyku düzenini değiştir önce. Sabah en erken kaçta kalkabiliyorsan kalk. 7 gibi kalkacak şekilde uyu. 3-11 uykusu yerine 12-7 yapsan gün içnde zımba gibi olursun. 22-5 uykusu çok daha süper ama sana zor. Sabahları da bir tane yumurta ye. Her gün tavuk yeme, üç gün tavuk, bir gün balık, bir gün et, iki gün bakliyat.


  • sylr  (21.12.17 20:22:05) 
Uykuyu değiştirmeyi istiyorum; ama 12-7 yapabileceğimi sanmıyorum. Bir de ders 9'da bitiyor, akşam eve geldiğimde 10 oluyor zaten. Kendime gelene kadar 11 oluyor ve günüm tamamen bitmiş gibi hissediyorum hemen uyku saatinin geldiğini fark edince. O kafadan bir kurtulsam aslında iyi olacak. Çalışırken işten geldikten sonra en az bi' 4 5 saatim olurdu kendime ait, okuldan sonra da en az bu kadar vakit ayırmaya çalışıyorum; ama verimsiz geçiyor tabii.


  • g man  (21.12.17 20:28:10) 
Karbonhidrat depresyonun gıdasıdır, yani depresif hallerden kurtulmak için hemen hemen hiç karbonhidrat tüketmemek en iyisi. yağ ağırlıklı beslenme en tavsiye edilen.

Yulaf, muz, patates, kuru üzüm bunlar şekerli besinler yani karbonhidrat, bunları çıkarın yerine yumurta, kuru yemişler (ceviz, badem, fındık, fıstık vb.) koyun, tavuklar da günümüzde çok yapaylaştı, tavuk yerine baklagiller, et, balık, sakatata yönelin.

Spor uzun zamandır hiç yapmamış biri için ağır, kısa zamanda sıkılırsınız, ilk 1-2 ay sadece yürüyüş yapsanız kafi.
  • gezegen olan pluton  (21.12.17 20:54:32 ~ 20:55:39) 
Saglik icin konusacak olursam:
Sutu, tavugu cikarin(%100 dogal tavuk bulmak zor). yogurt ve peynir dogal ev yapimi olsun marketten almayin.

harvard'in onerdigi beslenme sekli de soyle:
www.hsph.harvard.edu
  • qazwsx  (21.12.17 21:14:34 ~ 21:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.