[]

45 yaş sonrası kaygıları

şimdi efenim kıçına başına oldukça dikkat eden düzenli spor yapan bir tip olsam da bilimum kurumlara karşı alerji duyduğumdan hastanenin kapısından mümkün olduğunca geçmedim. gel gelelim yaş 45'e dayanınca artık düzenli kontrollere gitmek lazım diye düşünmeye başladım. kalabalık bir sülaleden geliyorum ve bu sülalede kanser, kalp ve yaygın bir şeker hastalığı geçmişi mevcut. uzun lafın kısası, kanserdi, şekerdi, kalpti, prostattı artık aklınıza her ne gelirse tüm bunlarda bir nevi erken teşhis avantajını yaşamak için düzenli olarak hangi doktorlara gitmeli, ne tahliller yaptırmalıyıım? örneğin 6 ayda veya senede bir genel check-up yeterli midir?




 
İçinde radyasyon olmayan tetkiklerle yetinmeye bakardım ben olsam. Yoksa kontrol olayım derken yok yere hasta da olmaya gerek yok bence.


  • ssiradanbirigibi  (27.11.17 12:08:22) 
kadınsanız mutlaka düzenli smear testi ve meme kontrolü. arkadaşlar gereksiz radyasyon falan dediği için belirtiyorum; benim doktorum, şimdilik sizin verilerinizle gereksiz diye elle ve ultrasonla meme muayenesi yapıyor örneğin. ya da jinekoloğum hormon vesaire testi yaptırtmıyor, sizin henüz ihtiyacınız yok, kendi kendinizi bunaltmayın arkadaşlarınızın hikayelerini dinleyip diye fırçalıyor. varmak istediğim nokta şu aslında; bu rutin kontroller için doğru doktoru bulmak çok önemli.

ben ayrıca aile hekimime gidiyorum yılda bir, ücretsiz olarak bakıyorlar şekerdir falan.
  • Phoebe  (27.11.17 13:05:51 ~ 13:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.