[]

e-sigaraya giriş

aslında duman denilen şeye ergenliğimde nargile ile başlamıştım ve hep cappucino içerdim. hani likit önerisi adına bu bilgiyi paylaşayım. sonra üniversiteyle birlikte ne olduysa nargileyi unutup (modası da geçmişti herhalde o zamanlar) saçma bir şekilde tütüne geçtim. yalnız, paket sigara nadiren tek tük içmeme karşın hiç düzenli içmedim. tadını da sevemedim, keyifle içmezdim. tütündeyse önce golden virginia ile başladım, uzun süre içtim. sonra american spirit'e geçtim, ondan da sonra şu anda pueblo içiyorum. şimdi stresli bir dönemin içerisinde olduğum için iyice abarttım sigarayı ama bırakmak istiyorum. direkt nikotini kesmektense azaltarak bitirmenin mantıklı olacağını düşünerek e-sigara dünyasına atılayım diyorum.

reddit'ten araştırdım, youtube'da birkaç inceleme videosu izledim ve innokin'in giriş setlerinde karar kıldım. t18/20/22s'den bir tanesini alacağım. bunları deneyenler var mı? epey bi övülmüş. aşağıdaki sitede özellliklerine bakabilirsiniz.
www.besserdampfen.de
www.besserdampfen.de
t18 ile t20 arasındaki farkı ise daha sonra araştıracağım. t18 ile t22 ise hemen hemen aynı, tank ve akü farkı var. 10 euroluk farka değer mi dersiniz?

likit olarak tavsiyeniz nedir? burada (almanya) ufak tefek mağazalar görüyordum. gidip deneyerek alabilirim herhalde gerçi, bilmiyorum. onun dışında dikkat etmem gereken şeyler nedir? mesela kaç mg nikotinle başlayayım sizce? miktarı gayet hızlı biçimde düşürmeyi düşünüyorum. öyle sistemi güncelleyerek 3-4 sene e-sigara içme gibi bi amacım yok.

bir de innokin falan dedim de acaba direkt nargile gibi çekilenlerden mi alsam? kesmez mi dersiniz? hangisi daha keyifli? sanki biraz kişisel bir soru oldu bu da gerçi.

okuyorum tabii bi yandan sözlükteki başlığı da ama buraya da sorayım dedim.

 
hocam almanya'daysan hiç girme böyle amatör eğlendiren aletlere. tatmin etmez, üzerine bi 10-20 euro daha koyup daha iyi bir şey al derim. hatta gearbest, fasttech gibi sitelerden sipariş verebilirsin gelmesi 1 ay kadar sürer ama hem çok çeşit var hem de çok daha ucuz. benim tavsiyem smok 85w olur ki gearbest'te 35 dolar falandır. 10 dolar'a da 5'li coil seti sipariş verirsin seni 2 ay kadar götürür içinden çıkan coil'ler ile birlikte. tabii illa sipariş vermene gerek yok orada da vardır illa vape shop'larda falan ama daha pahalıdır. likit markası pek bilmem ama kaliteli likitler ciddi pahalı onu biliyorum ve mesela benim önerdiğim likiti çok kullanıyor tabii ona göre de daha çok aroma ve buhar veriyor. 3 mg ile başla derim ben en fazla.

edit: farkları da şu, biri kalem gibi daha güçsüz bir "mod" ile geliyor diğeri daha güçlü. en önemli şey e-sigarada sırayla; likit, atomizer ve mod. yani aslında iyi bir atomizer alıp(ki yine smok al85 ile gelen baby beast gayet iyi aslında çünkü hazır coil ile kullanılabilecek bir atomizer şart sana) başka bir mod ile de kullanabilirsin keyfine göre ama smok al85 yeni başlayan biri için oldukça ideal. yine de almaya kesin olarak karar verirsen şöyle bi bakınırım en son neler çıkmış diye.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.11.17 01:32:13 ~ 01:39:01) 
abi tipinden mi öyle dedin bilmiyorum ama yıllarca bu işlere kendisini adamış, sigarayı bırakıp buna bağımlı olmuş insanlar bile hala kullanıyormuş bu innokin'i. amatör eğlendiren gibi bi seviyenin üstünde sanırım. ha bir de ben de amatörüm zaten, pro bir şey aşmasın beni?

yalnız smok da iyi gözüküyormuş cidden. ama karmaşık olsun istemiyorum. alayım, doldurayım, direkt içeyim işte bir süre, sonra da bırakayım. starter kit denmiş gerçi, bunu da araştırayım bi, teşekkürler.

bu arada 3 mg az değil mi ya? en az bi 6 mg düşünüyordum aslında :)
  • soso  (14.11.17 01:37:48 ~ 01:42:22) 
yani o seviyede başlangıç kitleri arasında iyi olabilir tabii ama başlangıç kitlerinin de bi tık daha üst seviyesi bir şeyi almanı tavsiye etmek anlamında dedim onu yoksa kötü diyemem, ha iyi de diyemem çünkü fikrim yok. gerçi atomizer yapısını pek beğenmedim ama dediğim gibi sadece ilk bakıştaki fikrim bu.

6 mg mahveder ciğerlerini. ya şöyle ilginç bir şey var, tütün içmiş biri olarak ilk e sigaraya başladıgımda ciğerlerim daralmıştı bi garip olmustum öksürmüştüm tıksırmıstım bir süre alısana kadar. sigara tiryakisi ne kadar arkadasım varsa onlarda da aynı sey oldu yani bi nevi bi tür ciğerin bu çektiğin şeye alışma süreci var benim tecrübelerime göre o yüzden de 6 ile başlamamak iyi olabilir. önce e sigaradan soğutma kendini sonrasında yükseltmeyi denersin ben böyle yaklaşıyorum yeni başlayan kişilere tavsiye verirken.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.11.17 01:43:03) 
o halde 3 mg ile başlayayım, tamam.

peki istick pico 25 ile alakalı bir bilgin var mıdır?

www.eleafworld.com

senin önerdiğin smok al85 ile aynı klasmanda sanırım ama yine reddit'te birçok insanın smok al85 ile sorun yaşadığıyla ilgili başlıklar gördüm, pico 25 nispeten daha sorunsuz gibi gözüküyor da hiç anlamıyorum tabii. tamamen milletin yazdıklarına göre ezbere yazıyorum.

edit: çok fazla seçenek var be. nefret ediyorum bu tip olaylardan.
  • soso  (14.11.17 01:53:31 ~ 02:01:27) 
yarın bakayım bi ben de neymiş yaşanan sorunlar. çünkü gerçekten her ürünle illa birileri sorun yaşıyor sebebi önemli olan. biraz bakınır yazarım tekrar hem başka yeni neler çıkmış falan onlara da göz atmış olurum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.11.17 02:42:36) 
iqos al. Normal cigaranın hafif versiyonu. Ben kullanıyorum süper.

www.google.com.tr
  • karpuzpeynirekmeksu  (14.11.17 11:30:55) 
@keten prens, eski derken şundan bahsediyorsun sanırım: www.gearbest.com

almanya'daki fiyatlara göre baya bi fark var tabii. bir de indirim varmış şu sıralar. çin'den gelmesini istersem paketin yola çıkması en az 1-2 haftayı bulacak, hong kong'dan istersem 1-2 güne çıkacak. bi 4 euro fazla oluyor, sorun değil de şu "buy together" kısmı da kampanyalı herhalde çin için, hong kong'da öyle bir seçenek çıkmıyor. ayrıca kargo için 8 euro versem en geç bir haftada geliyormuş. çin'den ise 12 küsür euro tutuyor. kargoya para versem bile buradaki mağazaya göre her türlü daha uyguna geliyor zaten. yalnız almanya'da gümrük mevzuları nasıldır, onu araştırmam lazım. ama her halükarda vergi eklenecektir üzerine. tüm masrafları topladığımda arada fiyat farkı olmazsa kafam rahat şekilde gider buradan alırım direkt. baya satan yer var sonuçta.

biraz daha araştırıp hesap kitap yapayım bari.

edit: 150 euro altındaki paketlerde sadece 19% vergi ödeniyor.

almanya'da online alabileceğim yerlere de bakıyorum, belki bi kampanyaya denk gelirim.

aynı kit sanırım bu: www.intaste.de bu site öneriliyor epey.
  • soso  (14.11.17 13:19:05 ~ 14:13:05) 
ben pico ile 3 hafta önce buradaki bir arkadaş sayesinde başladım, önemli olan likitler, arkadaşların dediği gibi pico al pişman olmazsın, şimdilik hazır coil ile başla bir süre sonra kendin de sarmayı deneyebilirsin. Şansın en kaliteli likitlerin yanında olman, biz burda hep merdiven altı. İthaller de pahalı oluyor, kendimiz de getirtemiyoruz.


  • kaosu  (14.11.17 13:31:48) 
ya bi twitter çalışması yapılsın, gündeme getirilsin. erdoğan eğer milletin sigarayı bırakmasını bu kadar gönülden istiyorsa şu rezilliğe bir dur desin :) iyi de seçim malzemesi aslında ha, baya yaygın herhalde artık elektronik sigaralar.


  • soso  (14.11.17 13:37:09) 
özellikle belirtmek istediğim birşey var, yancılar için yanında bir ağızlık taşı. Beni 3 haftada bıktırdılar yeminle.


  • kaosu  (14.11.17 14:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.