[]

"Dışarıdan" öğretim üyeliği hakkında

Bilmediğimden soruyorum. Bu üniversitelerde doktora sâhibi olmayıp da ders veren insanlar var. Meselâ Tanıl Bora, Ankara Üniversitesi SBF'de ders veriyordu. 15 yıl sürmüş hem de bu iş. Bu görevlendirme nasıl oluyor? Sınavı falan mı oluyor, ahbap-çavuş ilişkisiyle mi geliniyor. Maaş falan ödeniyor mu bunlara?




 
Öğretim görevlisi olarak çalışıyorlar ve en az 5 yıllık tecrübe aranıyor.

Başka kriterler de olabiliyor tabi ama 5 yıllık tecrübe şart diye biliyorum.
  • halitkin  (11.11.17 21:01:29 ~ 21:01:42) 
Özelleri bilmem ama devlet üniversitelerinde maaş verilmiyor, saat başına ders ücreti veriliyor. O da saat başına 15-20 TL gibi komik bir ücret, kimse bu işi para için yapmıyor anlayacağınız. 5 yıl tecrübe şartı da yasada yok, benim çalıştığım üniversitede hiç tecrübesi olmayan hatta aktif olarak herhangi başka bir yerde çalışmayan bir arkadaşımız dışarıdan derse giriyor, dediğim gibi sadece girdiği saat kadar ücret alıyor.

Şurda biraz daha ayrıntı var, bakabilirsiniz:

www.memurlar.net
  • opucuk baligi  (11.11.17 21:35:34) 
31. Madde'den işe alıyorlar, saat başı ücretle öğretim görevlisi olarak çalışılıyor. yani en azından ben bu konumda 1 yıl çalıştım. lisansım olması yeterliydi, tanıdık vasıtasıyla iş görüşmesine gittim, öyle alındım.

www.yok.gov.tr
  • talemon  (11.11.17 22:11:04) 
teşekkür ederim.


  • istambul  (12.11.17 00:04:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.