[]

British Council & IDP

Hangisiyle IELTS'e girilmeli? Puanlama açısından vs. farklılıklar deneyimlediniz mi? Dedikodular var bununla ilgili.




 
Yok. Gir birine fark etmez


  • baldur2  (05.11.17 13:01:35) 
@baldur2
Neden?

@madafaka
Sorulan sorular değil ama olay. İkisinin de kendi değerlendirme kadroları var.
  • hümanist tabutçu  (05.11.17 16:50:35) 
@madafaka
O konuda haklısın zaten. IDP insanı diye ayrı bir insan türü olsa ikisi arasında ciddi fark olurdu :) Yine de fark eden bir şeyler var mı acaba dedim.

  • hümanist tabutçu  (05.11.17 17:11:31) 
Reading ve Listening zaten sabit bir cevap anahtarına sahiptir. Kısacası bu bölümlerde zerre etkisi olamaz. Namümkün.

Speaking ve Writing bölümleri ise haliyle insan faktörüyle değerlendirilir. IDP'de girerseniz bu iki bölümde British Council'e kıyasla +0.5 puan fazla alırsınız gözüyle bakılır genelde IELTS camiasında.

Neden derseniz, insan faktörü işte. British Council ekibi çoğunlukla Anglosakson dünyadandır. IDP'de ise farklı etnisitelere sahip fakat anadili İngilizce olan insanlar da vardır, örneğin karşınıza Türk kökenli bir examiner bile çıkabilir.

Bu da en büyük farkı speaking dahilinde doğuruyor aslında. Karşısında görevini layığıyla yerine getiren bir Kanadalı olunca (mimik emaresi göstermemesi gerekir, iyi gidiyorsanız sizi teyit etmemesi gülümsememesi gerekir, hata yaparsanız yüzünü ekşitmemesi gerekir ki hataya aynen devam edin) çoğu Türk genellikle motivasyon kaybı yaşar. (British Council'de girilen senaryo.)

Anlattığım hususu sadece etnisiteye bağladığım düşünülmesin, iki farklı kurumsal kültür var burada onu demeye çalışıyorum.
  • testis agrisi  (05.11.17 17:47:34 ~ 17:51:06) 
standart sinav dedikodusu cunku. ikisine de girdim. ayni sinav. aciklamayi farkli oldugunu iddia edenlerden bekliceksin haci, benden degil :)


  • baldur2  (06.11.17 14:39:34) 
@baldur2
Hocam sınav farklı demiyor kimse zaten. Bir yorum yapmışsın ama açıklama yapmamışsın, açıklama beklemem gayet doğal bu durumda. Desteksiz atan çok bilmiş insan çok çünkü.

  • hümanist tabutçu  (07.11.17 11:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.