[]

Türkiye'de çokkültürlülük ve kültürlerarası iletişim ile ilgili yardım

Yüce Romalılar,

Önemli bi dersimin şöyle bir final exam paper konusu var:

"In what ways is the region you come from changing demographically? What do you think the population will be like in 20 years? In 50 years? Do you think the need for bi(multi)culturalism and intercultural communication is growing? (Geldiğiniz ülkenin demografik olarak değişimini nasıl görüyorsunuz? 20, 50 yıl sonra toplum nasıl olacak? Çokkültürlülük ve kültürlerarası iletişime duyulan ihtiyacı nasıl görüyorsunuz?)"

Yaklaşık 10 sayfa yazı yazmam gerekiyor. Aklımda bikaç bi şey var ki zaten genel cevabın apaçık ortada olduunu düşünüyorum. Sizden de akıl alayım dedim.

Önerebileceğiniz kaynak, üzerinden gidilebilicek kavram, türkiye'nin bugünü, 20, 50 yıl sonrası ile ilgili ve genel görüşleriniz varsa dinlemeye, değerlendirmeye ve bütün iyi dileklerimi sizlere göndermeye hazırım. Hadi bi el atın da sizin de yardımınızla bitireyim şu ödevi.

 
Osmanlı, Cumhuriyet döneminden bu yana levanten, ermeni, rum yabancıların sayılarının nasıl azaldığı ile başlayabilirsin bence. Diğer azınlıklar ile de kültürel bağımız yok. Günümüzde ise Arap turistler ve Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçılığı işlerdim ben. kısaca ne mozaiği ulan kafası var. Birikim dergisi internet sitesini karıştırabilirsin.


  • kaset  (07.11.17 13:53:03) 
birikime ek olarak cogito ve dogu bati dergilerinin de konuya ilişkin sayilari var. bir onlari arastir derim. melek göregenlinin göç ile ilgili calismalari makaleleri var ona bakabilirsin.

ama geldiginiz bölge dedigine göre, bir response paper gibi de olacak bu, yani kisisel durumunuzu anlatmaniz gerekecek. memleketinin neresi olduguna göre de degisir bu sorunun yaniti.

bir de bu seneki bienalin konusu da buydu, bienal ile ilgili yazilmis yazilara da bakabilirsin.

t24.com.tr
  • eriksatie  (07.11.17 13:56:29 ~ 13:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.