[]

Boğaziçi'nde Dilbilim yüksek lisansı

Merhaba, ben İÜ dilbilim mezunuyum ve tabii ki bir Boğaziçi öğrencisine göre yetersiz bir eğitim aldım. Kendi çabalarımla kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve Boğaziçi yüksek lisansına başvurmayı düşünüyorum. Amacım askerlikten kaçmak değil gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorum ve bunun için de İstanbul'daki tek seçeneğim Boğaziçi gibi duruyor. Dönem sonunda derslerim bitiyor ve not ortalamam 3,20 - 3,30 arası bir şey olacak.
Mülakatta ne gibi şeylere dikkat etmem gerekiyor? Bilgi sınavının etkisi çok büyük olur mu ve nelere dikkat etmeliyim? Büyük ihtimalle referanslarımdan birisi de Boğaziçi mezunu bir hocam olacak, bunun etkisi olur mu? Her sene ortalama kaç kişi alınıyor?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)


 
Sene sonunda başvuru yapacaksanız, şimdiden bi kaç tane hocaya mail atıp, randevu alıp gidin ofislerinde konuşun, sizi tanısınlar, ne çalışmak istediğinizi bilsinler.

Bilim sınavı önemli tabii, onun için de hocalarla görüşmeye gittiğinizde hocalara ne sorduklarını, nasıl çalışman gerektiğini neye çalışman gerektiğini sormalısın.

Boğaziçi bazı bölümlerde dışarıdan kendi okulundan lisans almamış öğrencileri yükseğe almayı sever, ama dilbilim için ne gerekli bilemiyorum. Kendinizi küçümsemeyin, özgüvenli bir şekilde gelin çalışacağınız konuyu ilgili Hoca'yla oaylaşın derim :)

Kolay gelsin
  • damba  (01.11.17 21:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.