[]

İşin içinden çıkamadığım OKB-İlaç İkilemi

2-3 sene önce konulmuş okb teşhisim var ve o dönem 1 sene kadar paxera 20 mg kullanmıştım ve çok rahattım iyi gelmişti daha sonra bırakmıştım nedeni ise cinselliğimi resmen öldürmesiydi yani olaydan zevk alma oranı neredeyse sıfıra düşmüştü ve bu beni ilaç-cinsellik arasında seçim yapmak zorunda bırakmıştı ve ilacı bırakmıştım tabi bıraktım bırakalı tüm takıntılar geri döndü o günden beri ben güçlüyüm baş ederim hallederim kafada biter bu olaylar modunda gittim hep fakat şu sıralar iyice canıma tak etti artık ve gerçekle tekrar yüzleştim, bu fönlü bir saç telinin düşme kaygısı,giydiğim kıyafetlerin özellikle gömleklerin en ufak kırışma ihtimalinin kaygısı,telefonumun ana ekranını sürekli bir düzen haline ve minimalist olarak tasarlama kaygısı (örneğin dümdüz bir duvar kağıdı ve sadece 1-2 icon) ve en kötüsü ki hepsinin karışımı mükemmellik kaygısı örneğin siyah pantolonlarımı sırf renk vermesin hafif de olsa solmasın diye yıkamaktan kaçınırım,her şey ilk aldığım gibi,ya da mükemmel,sürekli düzenli ve pürüzsüz şekilde kalma kaygısı ve bu saydıklarım türevi şeyler ve doğal olarak bu kaygılarla birlikte gelen orta derece sosyofobi de var sokağa çıkmak hobilerim arasında en üst sırada değil mesela,çünkü örneğin rüzgar çıkar saçlarımın şekli bozulur,terlerim fönü bozulur,spreyi gider vs gibi kaygıların verdiği kasılma ve gerilme hissinden ve insanlara karşı bu hallerle görünmek istememe kaygısı oluyor,mesela geçen gün mükemmel bir ceket aldım çok beğenerek ama şuan her gün gözüme bir yeri takılıyor ve giydiğimde de orası kırışmasın düzgün dursun diye sürekli elimle düzeltiyorum ve sürekli bunun kasıntılığıyla,gerginliğiyle dolaşıyorum zihnimde..Allah düşman başına vermesin bu Okb belasını..Biraz içimi döktüm sanırım uzun zaman sonra,asıl sormak istediğim şu:Ben 3-4 farklı doktora gittim ve hepsi baştan savma ya paxera yazdı ya da lustral fakat bu iki ilaç da SSRI grubu olduğu için cinsellikten haz almayı neredeyse sıfır noktasına getirdiler ve bu ikilem beni ilacı bıraktırmak zorunda kaldı,OKB ilaç tedavisi olup da cinselliği etkilenmeyen ya da etkilenmiyor diyecek kadar az etkileyen ve bu türevi sıkıntıların bastırılmasında etkili bir ilaç kullanan,duyan,bilen var mıdır?




 
Bir dahaki gidisinde doktoruna yapmak zorunda oldugun bu tercihten bahset ve durumuna Bupropion iceren bir ilacin yardimci olup olmayacagini sor (welbutrin, zyban olarak falan geciyor baska muadilleri de var sanirim, etken maddesi Bupropion olmali.) Bildigin kadariyla OCD icin de kullaniliyor (kisiye gore degisir doktoruna sor) ve cinsel yan etkileri yok hatta kiminde tam tersi etki yapiyor. seninki gibi durumlar icin care olarak kullaniliyor.


  • robokot  (30.10.17 23:38:43 ~ 23:39:42) 
soruya verebileceğim tek cevap "doktoruna sor" şeklinde olabilir, ama "geçen gün mükemmel bir ceket aldım " cümlesindeki mükemmel ceketin fotoğrafını görebilir miyiz acaba?


  • patty duke  (30.10.17 23:42:28) 
Psikiyatrik destekle birlikte psikolojik yardım da al.


  • jackyr  (31.10.17 01:05:46) 
yıllardır paxera kullanan birisi olarak söylemeliyim ki, libidoyu düşürme gibi bir yan etkisini hiç yaşamadım. Aksine arttırdı desem yanlış olmaz. sanırım kişiden kişiye farklı etkiler gösterebiliyor.


  • sylow  (31.10.17 02:20:04) 
Bu kadar takıntılı olmanın altında yatan sebep ne?

Bence terapi alarak buna çözüm bulmaya çalış öncelikle. Ama değişime açık olmak gerek bu denli kemikleşmiş takıntılarda.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (31.10.17 03:22:21) 
kusura bakmazsanız ben şunu merak ediyorum. bu kadar takıntılı iken birlikte olacağınız bir partner bulmayi ve onunla normal bir ilişki kurmayı nasıl başarıyorsunuz? ya da cinselliğin doğal akışına kendinizi nasıl bırakabiliyorsunuz?

malum cinsellik çarşafların ütülü ve saclarin düzgün durduğu bir eylem değil?

bu merakımı cevap vermek zorunda olduğunuz bir soru olarak algılamayın.

yani bana göre okb artınca otomatik olarak cinsellik istegi artsa da birliktelik ihtimali azalıyormuş gibi geldi.

doktorunuzla konuşun ve bu tip yan etkilerinden bahsedin. nasıl ki ilaçların yemeye içmeye basdonmesine vb yan etkileri varsa cinselliğe de olabilir ve bunu doktorla konuşmak ayıp değildir.
  • balik kraker  (31.10.17 11:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.