[]

Bankacılıktan anlayanlara "kredinin yanındaki zorunlu kaza sigortası" sorusu

Finansbank'tan konut kredisi çektim.

Çekerken kredi sigortası yapacaklarını ama 10 senelik yaklaşık 10 bin lira tutacağını söylediler. Oha dedim. Sana güzellik yapalım dediler. Farklı bir şekilde yapacağız falan. İşte teminatlarla oynayacakmışız. Bugün ölürsem 10/10 değil de 9/10 olacak teminat, işte 1 sene sonra 9/9 yerine 8/9, 5/7, 3/5 gibi devam edecek. Bu şekilde olursa 3 bin liraya indirdik kredi sigortasını.

Bu "güzelliği" yapabilmeleri için bir de ferdi kaza sigortası yapılması gerekiyor dediler. O da 400 lira. El mahkum yaptırdık. Diyorum ne işe yarıyor? Bir kaza falan yaparsan işe yarayacak diyor. E kredinin kendi sigortası bunu yapmıyor mu? Yapıyor da bla bla... yapmak zorundayız.

Şimdi sorum şu:
Ben gidip verin lan 400 liramı, ben bu ferdi sigortayı istemiyorum diyemez miyim? Seneye de yenilenmeyecekmiş bak bak. Geçirmek için yöntem bulmuşlar resmen.

Bir de zorla iptal ettirsem sanki oradaki çalışanlar zarara uğratılacakmış gibi düşünüp rahatsız oluyorum.

 
Çalışanları zarara uğratmazsınız. İptal edebiliyorsanız edin ama başta otomatik poliçe yenileme için forma imza aldıkları için yenilemenin iptalini bi türlü işleme almıyorlar. 3. yılı konut kredimin her sene konut sigortası yenileniyor istemediğim halde, halbuki sadece dask zorunlu. Ben de Bankacıyım, şubeye gidip uğraşacak vaktim olmadığı için bir türlü iptal etmediler gönderdiğim talimatlar ile.


  • nevrochaotica  (19.10.17 14:45:40) 
kredi sigortalarında mevzu bankanın kendi g.tünü sağlama almasıdır. DASK ve konut sigortasıdır sizinki. Bankacılıkta kredi=risktir. Banka riski taksit ödendikçe risk azalır. Bu yüzden 1 sene önceki riskle 1 sene sonraki risk aynı olmadığından prim tutarları da değişir. Ferdi kaza sigortası da yine aynı şekilde. Kredinin vadesi, tutarı, mesleğiniz, yaşınız gibi faktörlerle belli olur bedeli. Ferdi kaza sigortası da size bir şey olursa diye yapılır.


  • silah taciri  (19.10.17 14:54:34) 
Ben de zamanında YKB'den kredi alırken, böyle ekstra bir sigortayı araya sıkıştırmışlardı. Sigorta şirketini arayıp iptal ettim, "yok dilekçe verin, faks çekin" gibi ayak diretmelerinde bulunsalar da, sonunda tıpış tıpış geri ödemek durumunda kaldılar. Bankayla uğraşmayın, direkt sigorta şirketinden iptal edin.


  • agluna  (19.10.17 21:08:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.