[]

memur izin almadan yurtdışına çıkarsa ne olur?

merhaba,
eşimin kurumdaki müdür acemi olduğundan nasıl yurtdışına çıkış izni vereceğini bile bilmiyor. genel müdürlüğe sormuş ancak cevabı gelene kadar bizim biletimiz yanacak. eşim izin almadan yurtdışına çıksa ne olur? 3 gün gidip gelicez burnumuzdan geldi ya.



 
Cevap gelene kadar diye bir durum yok aslında aynı gün içerisinde bile halledebilir. Hangi kurumda çalışıyor mesela? Öğretmense il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü "yurtdışına çıkmasında sakınca yoktur, devam eden herhangi bir soruşturması yoktur" ifadelerinin yer aldığı bir belge veriyor.

Ben üniversitede çalışıyorum, amir ve rektör imzalı "soruşturması yoktur" yazan evrak yeterli olmuştu.

Artık devlet memurları yeşil de olsa bordo da olsa pasaport noktasından önce bi polis noktasına daha uğrayıp bu belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor. Belki direkt pasaport noktasına giderseniz, görevli memur atlayabilir bu prosedürü ama teorik olarak böyle.
  • akatreil  (18.10.17 12:39:35) 
yazıyla değil, telefonla sorsun bilmiyorsa. hemen alır cevabını.


  • babilbaligi  (18.10.17 12:55:52) 
devlet memuru olduğu varsayımından hareketle, eşiniz izin almadan yurt dışına çıkamaz zaten. izin belgesi olmadan salmazlar.

bizde süreç şöyle, önce senelik izne başvuruluyor. izin formunda adres olarak yurt dışı gösteriliyor. en yüksek amire kadar imza ve onay yeri açılıyor.

senelik izin onaylandıktan sonra bu izin belgesi ile personel dairesine gidiliyor. orada bir form var, giriş çıkış tarihleri adres vs vs gibi. o form ve senelik izin belgesi ile ne kadar büyük baş varsa hepsi tek tek sakıncası yoktur imzası atıyor. hepsi bittikten sonra belirtilen tarihlerde yurt dışına çıkmasında sakıncası yoktur diye ayrı bir belge veriliyor. o belgeyle pasaport kontrolü yapılıyor.

eşimin kurumunda ise gene senelik izin belgesi personel dairesine gidip orada bir belge dolduruluyor, gene tarihler adresler vs. 2 büyük baş imza atıyor.

onunki çıkış tarihinden en fazla 3 gün önce bu işlemi yapıyor ve yaklaşık yarım saat falan sürüyor. benimkisi ise en az 15 gün önceden başvurulmasını istiyor ve 1-2 gün sürüyor. yani kurumdan kuruma da herşey değişiyor.

eğer işinize yarayacaksa belgelerin fotoğrafını atayım akşam.
  • halanne  (18.10.17 12:59:17) 
3 gün 5 gün farketmez, memurlar ydışı için bağlı bulundukları müdürlükten izin almak durumundalar. Elinde izni yoksa çıkmasın. Ohal’de adam şutlamaya yer arıyorlar zaten.

Öğretmenler il müdürlüğünden 1 günde halleder, doğrudur ama benim çalıştığım kurumda mesela izin ankara’dan gelmek durumunda olduğundan bazen 1 ayı bulabiliyor.
  • manuel mandalina  (18.10.17 13:01:30) 
geçen sefer 2 günde almıştık izni, bir problem olmadı. fakat müdür değiştiği için, ben neye göre vericem diye sormuş il müdürlüğüne, onlar da genel müdürlüğe sormuş. eşim işkurda memur.
@halanne çok teşekkür ederim, işkurda biraz daha farklı işliyor süreç sanırım. dilekçe veriyor, normalde müdür 1 günde cevabını veriyor, ama müdür 2 günlük yeni müdür olduğu için acemiliğine denk geldik. geçen sefer de pasaport probleminden çıkamamıştık. şimdi pasaportu geri aldık, müdür yüzünden çıkamayacağız sanırım. :(

  • tukenmez adam  (18.10.17 13:16:53) 
Eşim tarım bakanlığında memur. Son 1 senede 2 kez yurtdışına çıktık, en sonuncusu bu ağustostaydı. Ne izin ne birşey sordular. Bordo pasaportla direkt çıktık.

Yeşil pasaport varsa o sıkıntı. Bileti yakacağınıza şansınızı deneyin. Birşey olacağını sanmıyorum.
  • artci sarsinti  (18.10.17 22:42:49) 
çok geç maalesef, eşimin biletini kaybıyla iade ettik :(


  • tukenmez adam  (19.10.17 02:21:25) 
@artçı, kapıda yalnız yeşil ve grililere belge soruluyor şu an, fakat bu duyurunun konusu o değil. Havalimanından çıkma aşamasına gelmeden, kurumuna yıllık iznini yurtdışında kullanacağına dair bildirim yapması ve üst makamdan onay alması gerek. Bu kurum içi bişey, belge sende kalıyor, bi yere sunmuyorsun. Eşinin izinsiz çıktığını mesela kurumda ona kıl olan birisi falan amire bildirse, ohal’de görevden uzaklaştırmaya kadar gider mesele, dikkatli olun.


  • manuel mandalina  (19.10.17 19:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.