[]

bir türlü kitap okuma alışkanlığı edinemeyen kişi için kindle

bir türlü sevemedim kitap okumayı hep çok sıkıldım. buradan da daha önce tavsiyeler aldım. en sevebileceğim, en ilgili olduğum konulardaki kitapları edindim, kütüphaneye kayıt oldum. yok, yok yok! kitap okumak değil okumaya çalışmak bile zulüm benim için.

1-) şimdi diyorum ki; teknolojik aletlere hasta olan, evinde kıldan tüyden şeyler de dahil bir sürü teknolojik aygıta sahip olan ben, bir kindle alsam kendime acaba kitap okur muyum?

2-) 1. soruya yanıtınız evet ise, türkçe e-kitap bulunuyor mu? güncel kitapları bulmak sanırım imkansız ama eski kitapları bulabilir miyim acaba?

 
Ben kobo alalı bir hafta oldu. Sürekli çıkarıp okuyorum. Ayrıca kitap için muteferrika var ve daha birçok kitap sitesi.


  • leontocephaline  (13.10.17 14:39:22) 
Ben pdf okuduğum için ipad mini den okuyorum.

Yanımda kitap taşımayı sevmem. Her şeyin tablette olması kolayıma geldi. Yolda, metroda orda burda beklerken okuyarak baya kitap bitirdim.

Facebook da pdf,epub vs gibi formatlarda gruplar var. Aklıma direkt sorgulan pdf sayfası geldi. İnsanlar ellerindeki çeşitli formatlardaki kitapları paylaşıyor veya talep ediyor.

Güncel kitap da bulabilirsin eski de. Günceller tabii daha az.
  • jazzabel  (13.10.17 14:42:20) 
Basılı kitap okumayı sevmiyorsanız kindle'da da -hevesiniz geçtikten sonra- bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Ukalalık olarak algılamayın lütfen, benzer hataları ben de yaptım, yapıyorum. Okuyacak olan her türlü okuyor. Değinmek istediğim nokta tüketim kültüründe bize empoze edilmeye çalışılan tuzaklara düşmemek. Bunun yerine kendinize gerçekten okumanın gerekli olup olmadığını, sevdiğiniz benzer eğitici öğretici aktiviteler varsa onların neler olduğunu sormanız daha mantıklı olabilir.

ekleme: Yukarıdakini telefonda yazdığım için şimdi bilgisayardan birkaç şey daha eklemek istedim. Çevremde iyi okur olarak bildiğim çoğu insan geleneksel yolla, yani basılı kitaplarla okuyor. Burada bir şey daha eklemek istiyorum. Cevabım sizin belirttiğiniz duruma özeldir. Pek tabii kindle ile kobo vs. ile daha iyi okuyan vardır fakat tahmin ediyorum ki onlar da önce halihazırda basılı kitapları okumakta sıkıntı çekmeyen ve "gerçekten" taşıma yükünden kurtulmak gibi amaçlarla e-kitaba geçenlerdir. Asıl anlatmak istediğim okumaktan ziyade teknolojik ürünlerde bize dayatılan "hayatınızı değiştireceğiz" algısı. Hayatımız değişmiyor. Niyet varsa teknoloji onu kolaylaştıran bir araç olabiliyor anca. Öteki türlü envai çeşit oyuncakla tecrübe ettim ki hiçbir şey değişmedi. Bu yüzden iç sesi dinlemek çok önemli. Bir oluşun içinde varolmak ve düşünmeden atılmak mesele. "Ben kitap okumayı sevmiyorum yeaa film daha rahat" diyen insanları toplumda yer etmiş önyargılarla eleştirirken fark ettim ki benim "ah bir okusam iyi olacak" diye düşündüğüm zamanları film izleyerek geçiren insanlar dehşet film kültürüne sahip olmuş gitmiş. Hiç okumayıp başka bir şeyle ilgilenen, ama bir şeyle ilgilenen insanlar başka yönde bilgilenmiş, belki kitapla alabilecekleri bilgiyi başka yönden elde etmiş oluyorlar. Kendimizi kalıplara sokmadan mutlu olduğumuz şeylere bakalım bence.
  • hincaluluc  (13.10.17 14:43:19 ~ 14:58:51) 
al al. ben uzun zamandır kullanıyorum. çok işlevsel. zırt pırt çıkarıp istediğin yerde okumaya başlıyorsun. şöyle düşün. boşta kalınca nasıl telefon kurcalıyoruz. onun yerine çıkarıp okuyorsun. bence kitap bulmak da sıkıntı değil. evet güncel kitaplar zor ama daha binlerce kitap var okunmayan öyle düşün.


  • hononu  (13.10.17 14:43:50) 
Okumazsın. Ayda 4 kitap okuyorum ama hepsi metroda.

Metronun dışına çıktığımda 3 sayfa bile okuyamıyorum. Dolayısıyla ya metroda oku (telefon da çekmiyor hem mecbursun), metro yoksa kendine bi köşe yap orada sadece kitap oku.

Bir de kitap okuyamama yoktur, yanlış kitapları okuma vardır. Şu mükemmel bir site, kitap listeme göz atabilirsin: 1000kitap.com
  • legalize marijuana  (13.10.17 15:03:43) 
Bence de faydası olmaz ama kindleın zararı da olmaz. Çok pahalı bişi değil. Eğer sana dokunmayacak bi paraysa denemeye değer. Çünkü çok güzel ya alet. Bende eskilerden 3rd gen var klavyeli mlavyeli. Çok okumasam bile hiç unutup da bi kenara kaldırmadım. Sürekli kitap yükledim yavaş yavaş ayda bi de olsa okudum/okuyorum. Diğer elektronik aletlerde heves geçmesi var ama kindle öyle değil bana göre.


  • bartman  (13.10.17 15:18:49) 
Dikkat dağınıklığk, gözde bozukluk gibi sorunlar olabilir mi ?

Yahut hiperaktivite ?

Kindle bence yardımcı olmaz. Kavanozu anahtarla açmaya çalışmak gibi olur.
  • EasyTiger  (13.10.17 17:59:38) 
seesli kitap denediniz mi? ben cok kitap okuyan biriyim, isterseniz sizi hangi kitaplarin okunacagi degil ama nasil aliskanlik haline getirilecegi konusunda rehberlik edebilirim. ben hem ipadden hem konvansiyonel yollardan, hem telefondan hem de sesli olarak kitap okuyan biriyim. sesli kitap icin ozellikle sonynin son walkmanini cok tavsiye ederim, acayip kolaylik sagliyor.
www.amazon.co.uk
en guzel tarafi gun icinde ayrica birsey yapmaniza gerek yok, herhangi bir zamanda boslugunuz mu oldu? bir yandan yuruyus yapip bir yandan kitap okumus oluyorsunuz, isterseniz soyle birsey bile deneyebilirsiniz, bir kitapin farkli formatlarini hem sesli hem e-kitap olarak indirin sonra bir formattan sikilsaniz diger format sizin imdadiniza yetisir. bir de goodreads gibi sitelerde liste tutmak insani acayip gaza getiriyor.
  • mavicorap  (13.10.17 18:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.