[]

0212 343 4868 yüksel hukuk bürosu

Bu numaradan beni israrla arayıp iş bankasından borcum olduğunu söylüyorlar. Iş bankasından öğrencilik zamanında kredi kartım vardı 7 8 sene önce borcunu kapamistim. Süresi de bitmişti onun haricinde ilişkin yok. Yani dolandırıcı olduklarını biliyorum ama bu nasıl bir yuzsuzluk durmadan arıyorlar. Hayır dolandırıcı olduklarını arayan kişiye de söyledim hala aynı muhabbet. Ne yapmalı?

edit: is bankasi bu isimde bir hukuk burosuyla calismaktaymis. beni arayanla is bankasindan aldigim telefon numarasi eslesmiyor. hadise isim benzerliginden kaynaklanmis olabilir. dolandiricilik degil ama dikkatsiz calisma sebebiyle bir hadise yasanmis olabilir.


 
hocam mail atın de bos beles bir mail adresi ver
olabilir belki kartın suresi bitti ya da senin kimlik bilgilerinle islem yaptilar

  • kingcyrax  (10.10.17 19:17:34) 
ilk olarak sunu bulmustum numara hakkinda: www.nosorgulama.com

ikincisi ozellikle kart numarami sordum 10-12 haneli bir numara soylediler. benim bildigim bunu sordugumda guvenlik geregi kart numaranizi biz de goremiyoruz demeleri lazim. goremiyorlar diye biliyorum. bankanin kendi cagri merkezinde bile goremiyorlar diye biliyorum. neyse bu nasi kart numarasi 16 haneli degil dedigimde cevap veremediler.
  • seksli harf  (10.10.17 19:24:53 ~ 19:25:12) 
İşbankı ara ya da edevletten bak.


  • ismira007  (10.10.17 19:24:58) 
e-devletten borclarimizi gorebiliyor muyuz? nasil? is bankasi ve borc etiketlerini denedim ilgili bir sey gelmedi.


  • seksli harf  (10.10.17 19:26:49) 
is bankasini aradim musterileri olmadigimdan kontrol edemiyorlarmis. subeye gitmem gerekiyormus, sinir oldum. firmaya da bakamiyorlar calisma ortaklarimi diye.

anasini satayim onlarin benim borcum olduguna ikna etmeleri lazim ben niye borcum olduguna ikna etmek durumundayim nasil bir calisma sekli bu.

ayrica google'lagidimda istanbul'da bir yer buldum onun da telefon numarasi farkli.
  • seksli harf  (10.10.17 20:05:40) 
bir de soyle bir durum var: benim is bankasi kredi karti kullandigim zaman aradiklari telefon numarasini kullanmiyordum. yani bu telefon numarasi is bankasi'nda kayitli degil normalde?


  • seksli harf  (10.10.17 20:06:58) 
Avukatların tc kimlik no üzerinden cep telefonu sorgulama hakkı var. Yani tc kimlik no'nuz varsa, cep telefonunuzu bulabilir.

Kaçmakla olmaz. Açıp, ne borcu, ne kadar iyice öğrenin. Ama kesinlikle telefonda bilgi ve kredi kartı gibi bilgiler vermeyin!


.
  • kartallar yuksek ucar  (10.10.17 20:13:31) 
bankalar, telefon operatörleri v.b. yerler tahsil edemedikleri alacaklarını düşük bir bedel karşılığı satıyor. aracı kurum böyle tehdit ve yüzsüzlükle ne koparabilirse, kar elde etmiş oluyor. bu çok yaygın bir uygulama ve benim bildiğim en az 7-8 yıldır var. kanundışı bir durum yok alacakların devredilmesinde. bu aracı kurumların üslup ve yöntemlerinde sıkıntı var.

borcunuz yoksa dikkate almayın ama eş, dost, akraba herkesi arıyorlar bilginiz olsun. duyuruda bu tarz başka sorularda var bakmak isterseniz.
  • Phoebe  (10.10.17 20:37:11) 
dolandırıcı olup olmadıkları tartışılabilir ama yaptıkları kanuni.


  • sik kullanilanlar  (10.10.17 20:57:51) 
hayır, yaptıkları kanuni değil. borç varsa esas olan icra yoluyla iletişim. gerisinde sürekli, ısrarlı bir aramanın bilgi verme maksadını aşıp tacize girdiğine ilişkin bir sürü karar var. avukatı baroya şikayet edebilirsin.

diğer yandan iş bankasını ara ve borcun olup olmadığını sor. eğer varsa tutarını öğren. icra işlemi yapılmış mı, avukatı kimmiş sor.

e-devlet ile uyap'a gir, hakkında icra var mı bak.

borcun yoksa arayan numaraya da icra işlemi başlatmalarını, irtibatı da bu yolla kurmalarını söyle. numaralarını da engelle gitsin, bişey yapamazlar.
  • babilbaligi  (10.10.17 22:14:23) 
İş bankasına gidip sorsana. Bu tür hukuk büroları akbaba gibidir leş peşinde koşarlar 1000 TL lik borcu 200 TL ye satın alıp sizden ne koparırlarsa kar sayarlar. Üzerinize bir araba veya taşınmaz mal yoksa için rahat olsun.


  • rickon stark  (10.10.17 23:35:17) 
Findexe gir hangi kartına hangi yıl kaç para borcun var ne kadarını ödedin ödemedin hepsi çıkıyor en temizi bu


  • öteki ben  (11.10.17 02:29:55) 
calistigim icin annem araciligiyla sordurtabildim. subeden kontrol ettiklerinde kredi karti borcum bulunmadigini gormusler. anlattigim gibi eski kapatilmis, borcu olmayan bir kart gorunuyormus. annem de niye aramislar bu firmayla calisiyor musunuz diye sormus ama yeterli bilgi verememis calisan. hukuksal nedenlerden mi bilgi verememis, bilgi sahibi degil mi bilmiyorum. fakat ben hala dolandirici olduklarini dusunuyorum. olur da bunu goren birini ararsa belki faydali olur diye son durumu belirteyim dedim.


  • seksli harf  (11.10.17 17:33:18 ~ 17:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.