[]

Aamir Khan kim?

bu kim? Uyduruk mesaj verme temalı film dışında napmış bu? Toplanmışlar ardından zırlıyorlar falan asdhadhgjaskgh. Herif müslümanmış sanırım. Kapalı kızların favorisi mi?




 
başrol oynadığı PK filmi iyi bir fakültenin iyi bir dersinde sınav sorusu olacak.
"uyduruk" deyip geçilmemeli.

  • at mi bu  (04.10.17 22:45:39) 
adam dünya çapında aktör
bildiğin brat pitt in hindistan versiyonu.
sadece adam amerikalı değil diye senin gibi insanlar tanımıyor
brat bitt desem haa evet o adam diye tanırsınız
malesef ülkemizdeki çoğu insanın sinema bilgisi hollywood dan ibaret.
bu yüzden bu konulara fransız kalıyor insanımız

adam yaptığı filmlerle hükümetin politikalarını değiştirebiliyor.
özellikle dangal filmiyle hükümet kız çocuklarına destek kararı almıştır
eksisozluk.com
  • bana her yer cehennem  (04.10.17 22:53:11 ~ 22:53:54) 
Ahdhsjaka Brat pitt'in Hindistan versiyonu ne yaaa. Hindistan dediğin insanların sicmaya tuvalet bulamadığı boktan bi memleket. Beş para etmez, sumugumu silmem su salaga.


  • doxanikee  (04.10.17 22:56:59) 
sen gene de aamiri kucumseme secrex


  • mayeskuel  (04.10.17 23:03:51) 
Hindistan'dan bir oyucu. Acayip fanatikleri falan var. Kore hastalari gibi Hindistan hastasi olanlarin genelde sevdigi bir oyuncu.
Dunya capinda aktor falan da degil. Bati'da sokaktan gecene sorsan yarisindan cogu bilmez.

  • stavro  (04.10.17 23:12:49 ~ 23:13:12) 
Bir insan bollywood diye bir şey duyduysa bu adamı duymamış olması imkansız. gerçekten güzel filmler yapıyor. Senin dediğin durumu bilmiyorum.


  • pastörizesüt  (05.10.17 00:51:56) 
Hindistan'da bir süre yaşamış bir arkadaş'ın Aamir Khan hakkındaki yorumu "Hindistan'ın Mahsun Kırmızıgül'ü işte abi.."


  • Söyük  (05.10.17 01:00:39) 
Kendisi şu kadar büyük bir isim... Hollywood dışındaki dünya sinemasının en bilinen aktörü çıkar dünya genelinde bir oylama yapılsa ve Hindistan nüfusunun fazlalığından kaynaklanacak sapma göz ardı edilse dahi.

Havaalanında gösterilen ilginin abartı olduğunu ben de düşünüyorum ama 20 yaşında, tek kabiliyeti top oynayıp para kazanmak olan futbolculara gösterilen ilgiyle karşılaştırınca normal diyorum.

Türkiye'nin dünyaya açılıp kabul görmüş Kemal Sunal'ı denebilir belki kendisi için.
  • jack of hearts  (05.10.17 02:20:49) 
Aamir Khan adamdır.


  • japon askeri  (05.10.17 05:57:46) 
Aamir Khan'ın yaptıklarını İstanbul, Avrupa veya Amerika kafası ile değerlendirmek, 1800'lerde yapılan bir keşfi 2000'ler kafasıyla değerlendirmek gibi bir şey. Nasıl ki biri pamuk içinde fasulye yetiştirse "Ne var, onu ilkokulda da yaptık. Olayı ne şimdi" derse, Aamir Khan filmlerini batı şartlarında değerlendirmek elma-armut gibibir şey olur. Örneğin, Amerika'da yoğun bir tartışma vardı geçen ay: Malala Yusufzay'ın Harvard'a kabulü. İnsanlar "Evden çıkıp okula giderken vurulunca ölmemek Harvard'a girmeye yetiyormuş demek. Ben o kadar çalışıyorum, ne anlamı var" dyorlardı. Pakistan'da bir kızın okula gitmesiyle, Amerika'da bir kızın okula gitmesi çok farklı şeyler. Aynı şekilde, Van'da okula gitmekle İzmir'de okula gtmek bir kız için aynı şey değil.

Aamir Khan bir devrimci falan değil, o kadar yüceltmenin anlamı yok ama yaşadığı şartlar altında yaptığı filmlerin konularının etkisi bizdeki Kibar Feyzo'nın döneminde yarattığı feodalite ve sınıf eleştirisi ile denk bir etkisi var. Adamın filmleri bize göre ya da batıya göre klişe olabilir ama Hindistan'da sorguluyor gerçekten bazı şeyleri. Şu anda da kız çocuklarının okuması ile ilgili dernekleri, projeleri var ve bazı bölgelerde kız çocuklarının okuma oranını zıplatmış. Aynı konuyu Amerika sanıyorum, bir 50-60 yıl önce halletmiş en az, Türkiye'de 20 sene önce Kardelenler projesi vardı; bu da Hindistan için yeni. Hindistan bazı açılardan Türkiye gibi bir ülke. Bir. Kısmı gelişip az da olsa batılılaşmış ama çoğu zamanı geriden takip ediyor. Aamir Khan'ın Taare Zamen Par'ı eğitim açısından, PK'i din açısından, Dangal da kızların okuması açısından birer Kibar Feyzo. Filmden argoyu arındığında altında derin mesaj var. Mesaj senin için uyfuruk ama özellikle kırsal Hintlinin bu konuda henüz algısı açık değil, ancak göz açtırıcı.

15-20 yıl öncesine kadar, Kolombiya'da kadınlar meme ya da rahim kanseri olduğunu söyleyemezmiş. Mahrem bölgeler olduğu için millet hastalığını saklar ve hastalık ilerledikçe de ölür gidermiş, ki Kolombiya. Kadınların don giymeden popolarla dolaştığı ğlkeden bahsediyoruz. Bu dönemde Soraya adındaki bir şarkıcı meme kanseri olmuş ve yaptığı şeyler sabah programlarına çıkıp "Ben meme kanseriyim" demek ve bu konuda bir albüm yapmak olmuş. Doraya'nın bunu yapması ile Kolombiya'da yüzbinlerce kadının hastalıklarını artık saklamayarak hayatının kurtulduğu söyleniyor. Soraya'ya ilahe gözü ile bakılıyor ama yaptığında çok büyük bir adım yok baktığında. Aamir Khan'ın etkisi de bunun aynısı. Basit ama etkili.

Ayrıca, PK'in din düşmanlığı yaptığı gerekçesi ile sinemaların taşlanmasını ve asamın ölüm tehdidi aldığını da hatırlamak gerek. Kastta alt seviyedeki bir Hint vatandaşı ile empati yapılmadığı sürece, batılı gözü ile Aamir Khan filmlerinin değeri anlaşılmaz.

Ağlamak, zırlamak abartılı tepkiler ama adam hakkaten şöhretini hak ediyor. O açıdan Brad Pitt'ten daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Brad Pitt'e yemez mesela Amerika'da büyük tartışma konusu yaratacak, milletin cephe almasına neden olacak ya da hükümete/başkana reformsal gelişmeler yaptıracak hareketler.
  • aychovsky  (05.10.17 06:44:15 ~ 07:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.