[]

Panik atak krizlerinde ne yapıyorsunuz?

Dün otobüste nefes alamadım, kalbin sıkıştı ve ölümü hissettim. Tamam dedim ölüyorum.
Hemen karşı duraktaki hastaneyi farkedip indim, doktorun yanına gittim;

Dedim doktor acele kalp krizi geçiriyorum galiba, şu anda nefes alamıyorum, ölüyorum.

Doktor bi kaç şeye baktı, dedi kalp krizi yok sen panik atak olabilirsin.

Ilk defa panik atak olduğumu orada öğrendim, doktor mersk etme ben bu krizden ölen insan görmedim, tekrar olursa en az yarım saat bi köşede kendin uğraşman gerek başka yolu yok, bi pisikoloğa görün ama onun verdiği hapı kullanma falan dedi. Kafaya hiçbişi takma, seni üzen şeyleri düşünme falan dedi...

Siz neler yapıyorsunuz bu krizlerde? Otobüste falan yakalanınca neler yapmalıyım? Şok oldum resmen ölümü hissettim.

 
Doktor da fazla rahatmış :) Tamam panik atak olabilirsin de, pek halden anlıyo gibi gelmedi bana :)

Öncelikle ilk kez mi oldu?

Bu işin en temiz çözümü profesyonel destek.

Bende de vardı. Kaç gece hastaneye gidip EKG çekildiğimi biliyorum. Bir de dinlenirken nabzım 95-110 takılan biriydim. "aha geldi vallaha geldi" diye stresten çatlıyordum.

Sonra spora başladım sağlam kardiyo yaptım. 3 yılın sonunda dinlenme nabzım 70-75lerde. bu beni baya rahatlattı.

Eğer atlatamasaydım destek alacaktım. Şimdilerde de çok nadir olarak gece nefes alamıyorum diye birden sıçrıyorum yataktan. "Yek ya bişi olmaz" diyerek yatıyorum sonra.. Baya alıştım özetle.
  • lcha  (04.10.17 17:48:54) 
nefes egzersizi yapıyorum. burundan derin nefes alıp ağızdan yavaş yavaş mum üfler gibi veriyorum


  • sta  (04.10.17 17:53:43) 
psikolojik olduğunu telkinle kendine anlatmayı dene. gerçek değil beynim yanlış uyarılıyor falan gibilerinden. bende işe yarıyor.


  • bohr atom modeli  (04.10.17 18:01:48) 
geçeceğini bildiğim için o an acıya katlanmaya çalışıyorum. kah Rabbime sığınıyorum, kah nefesimi takip ediyorum, kah bir şeylere okumaya çalışıyorum. zaten geçiyor uzun sünmüyor benimki çok şükür.


  • for day to break  (04.10.17 18:04:59) 
Geçmiş olsun.

kimisinde yılda bir bile olmazken, kimisinde hayatı karartıyor. şimdiden kendini korkutma. belki bir daha olmayacak.

tekrarlarsa kendini telkin etmeye ve güvende hissedeceğin bi yere gitmeye çalış. bir de kaşık sokuyorum ben boğazıma kadar, o öğürme hissi kendime getiriyor. yine panik atak hastası bi arkadaşımın doktorunun tavsiyesiydi.

tekrarlarsa doktora gitmeni öneririm. ama lütfen ilaç kullanımını son çare olarak görecek bir doktor bul kendine. ya da ilaç kullan ama bu süreçte de bir yandan bu sorunun neden baş gösterdiğini çözmeye çalış mümkünse bir terapistle. yoksa benim gibi senelerce ilaç içersin. :/
  • hushhush  (04.10.17 18:12:43 ~ 18:14:24) 
yukarıda bahsedilenler gibi, durumun fiziksel değil de psikolojik olduğunu hatırlat kendine. Ve bu durumun biraz sonra geçeceğini hatırlat kendine, uzun sürmeyeceğini hatırlat. Nefes egzersizleri fayda gösteriyor, derin derin nefes alıp vererek durumu kontrol altında tutabilirsin.

Geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsınız.
  • denhia  (04.10.17 18:43:49) 
vay be helal olsun doktora. "ilaçlara gerek yok, işin kolayına kaçma. sen güçlüsün, kendi kendine halledersin" demiş. çok doğru demiş.

panik atak olan bir arkadaşım doktor tavsiyesiyle kullanmaya başladığı ilk antidepresan ilacı sonucunda panik atak geçirdi. böyle de şeyler var.

her psikolojik sorunda ilaçlara yönelmeyin. iyisiniz, güçlüsünüz, bu yaşa kadar sapasağlam hayatta kalabildiyseniz beyninizin size oynadığı oyunlarla hayli hayli başa çıkabilirsiniz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (04.10.17 18:51:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.