[]

Sıkınca içi vik vik öten peluş oyuncak makinede yıkanır mı?

Yoksa o vik vik öten kısım su alır bozulur mu?

Peki minik çıngırak gibi olanlar?


 
Normalde iyice kurutulduktan sonra bozulmaması lazım. Ama daha önce yıkamadım :)


  • lcha  (01.10.17 15:38:46) 
İçinde elektronik düzenek varsa bozulur büyük ihtimalle. Vik vik sesi düdük gibi mekanik bi aparattan çıkıyorsa bozulmaz.
Çıngırak gibileri bulaşık makinesinde yıkamak daha iyi. Çamaşır makinesinde kazana çarpıp yıpranabilir, aşınma olabilir. Plastik türevi olduklarını varsaydım.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.10.17 16:02:39) 
Çıngırak olanları elde yıkayabilirsin ve vidası falan varsa paslanmaması için iyice kurulaman gerekir. Peluş olansa makinede muhtemelen bozulur,pilli ve öten oyuncaklar biraz hassas oluyor. Bence onu bebe şampuanı kullanarak bir bezle silip iç kısmını ıslatmadan üstten üstten durula. Başarılar;)


  • unlem  (01.10.17 16:29:04) 
Çıngırak olanın da üstü kumaştı, eksik bilgi vermişim. :)
Pilsiz ve tüylü her şeyi çamaşır makinesine atıp 20 derecede 35 dakika yıkadım. Bir de kuruttum yine makinede. Hiçbir şey olmadı, ördeğin ve dinazorun tüyleri çogzel oldu hatta :D

  • kaymaktutmayansicaksut  (01.10.17 17:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.