[]

Hukukçu arkadaşlar

Bugün arkadaşla aramızda bir konu geçti. Size de danışayım dedim.

Malumunuz bir avukatın meslekte iyi para kazanması için çevre şart. Ama çevresi olmayan birisi de kendini bi şekilde ispatlamalı.
Biz bunun yolunun yüksek lisans ve doktora yapmaktan geçtiği kanaatine vardık.
Ancak hangi alanda uzmanlaşan avukatın daha çok para kazanacağı konusunda ortak karara varamadık. Sizce hangi alanda uzmanlaşmak avukata daha çok kazandırıyor?

 
hukuk bölümü çok ayağa düştü. gittikçe daha da kötü olacak.


  • gintare  (20.09.17 21:17:32) 
@senialana....

Aynı kanıda değilim. Davası olan işini uzmanına götürüyor. Uzman olmak için sadece o davalara girmek yetmez, akademik olarak da kendini ispatlamak gerekir diye düşünüyorum.
  • apolitikherif  (20.09.17 21:21:28) 
Istediğin alanda doktora yap o alanda pratigin, tecrüben olmadıkça hiçbir adam sana gelmez. Günümüz doktorasını yapanlar da maalesef pratiği sağlam olmayan insanlar.

O yüzden öncelik doktora değil, cok dava görmek cok tecrübe edinmek.
  • cabiday  (20.09.17 21:50:01) 
Akademiden gelenlere genellikle hukuk musavirleri daha yasli vs. olan sirketler gider, zira akademiden gelenler daha teorik tartismalarda kaliyor.
Bireysel musteri (akli basinda olan) avukat olarak o alanda makale yazmis, kitapcik cikarmis adama gidebiliyor. Pratige bakar. Misal malpraktis, doktorlarin bu yillik toplantilarina gidin, makale yazin kucuk kitapcik cikarin.

  • kassiopeia  (20.09.17 23:00:26) 
Teknoloji gelisiyor dolayisiyla hukukun da buna ayak uydurmasi gerek
Gelecegin alanlari olabilir



İnsan haklari hukuku
Şehir imar hukuku
Çevre hukuku
Bilişim hukuku
Fikri sinai haklar hukuku
  • bu benim teorim  (21.09.17 09:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.