[]

Gerund&Inf. sorusu

Selamlar. gerund ve infinitive ile ilgili bir sorum olacağıdı. Nerede gerund kullanmam gerektiğini analiz edemiyorum, fiilimsi ihtiyacı olan her yere infinitive koyasım var :) Belli kurallar var elbet ama mesela aşağıdaki iki cümlede de önceki kelime dizisi the way, yani aynı. Birinde infinitive kullanılmış diğerinde gerund.

Söz konusu cümleler;

1)Wearing a uniform may put an obstacle on the way to become an individual.

2)Uniforms may pave the way for being a good student.

Bu iki cümlede, aynı cümleleri hem infinitive hem gerundla kurabilir miyim ?
Mesela 1. için
Wearing a uniform may put an obstacle on the way for becoming an individual.

desem yanlış olur mu ?

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.

 
genel kural: prepositiondan sonra gerund gelir.


  • eriksatie  (14.09.17 12:38:34) 
Merhaba,

Cümleleri nerden aldınız? İlk cümledeki yapı on the way to becoming an individual şeklinde olmalı. On the way to + Ving bir kalıp olduğundan on the way for becoming yanlış bir kullanım olur diye düşünüyorum. ludwig.guru

İkinci cümle kulağa doğru geliyor ama to be a good student da olsa yanlış olmayacaktır.
  • voyager 1  (14.09.17 13:06:47) 
@voyager1 cümleleri aldığım yer essay rehberi isminde writing yazabilmek adına yazılmış bir kitaptır. Siz öyle yazdıktan sonra açıp tekrar baktım on the way to become yazıyor.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (14.09.17 13:19:41 ~ 13:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.