[]

"Kendi şirketimi nasıl kurabilirim" kursu

Merhaba,

Diyelim ki sermayemiz var, iş kurmak istiyoruz ama tecrübemiz yok.

Bilinmesi gereken;

Şirket sahibi olarak kazanılmış haklar ve tabi tutulan görevler nelerdir?
Önemli muhasebe kavramlarının tanınması
Bütçe, KDV ve fatura yazmak.. vs

gibi bilmeniz gerekenleri ve daha fazlasını anlatacak kurs, eğitim vs var mıdır İzmir'de?

KOSGEB'e baktım pek tatmin edici gelmedi..

Teşekkürler

 
udemy ye bakın. ama zaten yazdığınız bir çok konuyu muhasebeciniz halledecek


  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (12.09.17 12:50:50) 
hocam bildiginiz iş var mi ?
atıyorum su urunun uretimini biliyorum
su hizmette iyiyim

onlar isin geyikleri
  • kingcyrax  (12.09.17 12:51:31) 
@cirkinkizyokturazvotkavardir nasıl kaçırmışım bu siteyi daha önceden hayret... Paylaşım için teşekkürler..

@kingcyrax pazarlama ve talep yaratma benim alanım ancak iş kurmada çok daha fazlasına ihtiyacım olacak zira çalışanların sigortası, hakları, iş güvenliği vs gibi işlerin özellikle idare bölümlerine çok uzağım.
  • orion  (12.09.17 13:04:42) 
yüksel hocayı çok tavsiye ederim. en son bilanço okuma/analiz eğitimine gittim, çok başarılıydı. kendisi ticaret odasıyla da eğitim veriyor. gerçi izmir ticaret odasının eğitim vakfı saçmalıklar silsilesi ama, daha uygun olabiliyor eğitimler orda.

şu eğitim işinizi görür mü acaba?

yukselakademi.com
  • Phoebe  (12.09.17 13:05:32) 
hocam
egitimler var
ama is kurarken bir şekilde organizasyon cizin
direk 50 calisanlı şirket kuracaksanız hazırlık biraz daha uzun surer

2-3 kisi baslayacagiz sonra buyutecegiz derseniz biraz daha farklı
o yüzden iş konusunu sordum
  • kingcyrax  (12.09.17 13:24:04) 
kosgeb'in girişimcilik eğitimi var sertifika falan verdiği ücretsiz ona gidin faydalı olur
muhasebesel işleri muhasebecinize sorabilirsiniz çekinmeden aylık para ödüyorsunuz zaten
bütçe fizibilite için de excel'i açıp satır satır ay ay (mümkünse hafta hafta) fizibilite yapıyorsunuz. orada 6ay- 1yıl ve 3 yıl'a bakın kasa hangi aralarda ekside onu belirleyip ona göre önlem almanız lazım
  • dedim dedim de kime dedim  (12.09.17 14:09:58) 
@kingcyrax belki konseptli cafe/ waffle'ci vs olabilir. Başlangıç olarak 50 kişiyle girişeceğimi düşünmüyorum. Aslında düşünceler havada bulut ortak da bulmam lazım sermaye için vs vs.. Yakın bir arkadaşım da hayallerle girişti, tecrübesizlikten battı çok fena. hala borç içinde. Asla işin üç kağıdına kaçmadan her bir süreci kitabına göre yapma prensibim var. İşçinin ssk'sini, maaşını neyse tam vermek giderleri gelirleri tam yapmak gibi.. Piyasada çakal dolu, biraz da ondan endişem.

Mevzu iş hayatından sıkılıp "Aslında açacaksın şöyle sayfiye yerinde bir dükkan" hayali kuran sonra da gümleyen beyaz yakalıya benzememek :) @dedim dedim de kime dedim dediği gibi fizibilite vs yapmak lazım önceden.. İşin temelini öğretecek kurslara gidelim bakalım.

Teşekkürler tekrar..
  • orion  (12.09.17 21:51:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.