[]

Yazılı tisort giyme ve üzerindekini anlayamama

Türkiyede ciddi bir kesim üzerinde ingilizce yazan ama anlamını bilmediği tisortleri giyiyor .Neden ?




 
cunku cahil ve fakirler. ayrica kokuyorlar.


  • hopeless  (02.09.17 00:17:14) 
Aslinda cahil kesimin moda tercihi su sekil:

onedio.com

seyler.eksisozluk.com

Gerci simdi bunlarin ozel bina universitelerinde okuyani (okuyamayani) da turemis. Ama kafa da ayni kilik kiyafet de.
  • Traveller  (02.09.17 00:22:05 ~ 00:22:46) 
İngilizce bilmiyor ki millet, Türkçe bile bilmiyor doğru dürüst ucuz mu ona bakıyor alıyor işte gerisi umrunda değil.

Buradan koku çıkarımı yapmak da güzelmiş.
  • chicha  (02.09.17 00:26:51) 
@kurnaz şu yazdığın cümleden çok güzel tişört üstü yazısı olurdu aslında. yabancı bir dilde yazmak lazım tabii.


  • neyleyim  (02.09.17 00:38:05) 
çünkü bunlar hep seks.


  • mungojerry  (02.09.17 01:01:29) 
mecbur degiliz cunku.


  • blue eyes white dragon  (02.09.17 01:05:24) 
Çünkü üzeri baskılı/yazılı tişörtlerin nerdeyse tamamında yabancı dilde bir şeyler yazıyor. İnsanları da sırf anlamlarını bilmiyorlar diye düz renkli tişörtlere yönlendiremezsin.


  • synesthesia  (02.09.17 01:12:19) 
üzerine türkçe yazsan giymez büyük çoğunluk. ingilizce daha kuul... yabancı diyelim hatta ama nedense, üzerinde çinçe yazan ya da ispanyolca yazan tişört pek yok.

tamamen algıyla ilgili. ayakkabının üzerine nike değilde nikei yaz, adam yine onu alıyor. kinetix, bellona vs bunlar yerli firmalar, hep bu algıdan dolayı yabancı isim kullanıyorlar.

bir de klasik bir savunma var, ürün adlarıyla ilgili... efenim biz uluslararası bir firma olduğumuz için telaffuzu kolay bir isim... hadi len!

lavache guirit, schaub lorenz, fabuloso vs milyon çeşit firma var ve hiçbiri de, ay türkler bizim ismimizi nasıl telaffuz edecek acaba, diye düşünmüyor.

biraz da aşağılık kompleksi yani.

bir camide namaz kılan birinin fotoğrafını görmüştüm bir ara nette. adamın montunun arka kısmında "tanrı meşgul, ben yardımcı olabilir miyim?" yazıyordu.

ilgisiz belki ama şunu da ekleyeyim: otobüste, ihtiyar bir amcanın elinde tuttuğu eczane poşetinde VIAGRA yazıyordu. garibimin ne gözü görür, ne de görse yazılanı anlar... şerefsiz eczacı!
  • runagain  (02.09.17 01:34:57) 
Ya hadi ucuz olduğu icin bakmadan alan cahil kesmi bi kenara bırakıyorum, belli bi düzeyin uzerindeki bi insan bi tişört aliyosa üzerindeki yazi urduca da olsa "ulan ne yazıyor burda dur google translate'den bakayim" diye aratip bakmali. Benim bi tişortümde Sound of İstanbul yazıyor, sirf ingilizce cümlede büyük İ kullanmişlar diye o tişörtü evde giyiyorum sadece(hediyeydi). Yani benim yaptığım da abarti evet ama en azından Fransızca yazili bi tişört beğensem açar bakarim anlamina, saçma bi şeyse almam tişörtü.


  • nundu  (02.09.17 05:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.