[]

bisiklet seçimi

Yeni bir bisiklet alacağım 1100 TL civarı bütçem var. İstediğim özelliklerin spesifik olduğunu düşündüğüm için bu kelimeyi kullandım. Şehirde kullanacağım ama bisikleti daha çamura her yere sokmak istiyorum. Aradığım özellik sağlamlık. Az bakım gerektirip sağlam parçalara sahip olsun istiyorum. Araba çarpsam bile araba yamulsun bisikletim değil . Bunu istememin sebebi elbette acemilik değil sadece rahat olmak istiyorum bu konuda. Hafif ve hızlı olmasını istiyorum ayrıca. Maddesi farklı olabilir bu durumda. Son olarak uzun yol yapmaya elverişli olsun. Bu özelliklere sahip bu fiyatta bisiklet var mı? İstanbul / Bakırköy




 
merhaba, yok. istediğin tüm özellikler birbirine zıt kalıyor. şöyle ki;

-bisiklette hafifleşme oldukça bir yere çarptığında zarar görme/ezilme/kırılma olasılığı artar.

-sağlam parçalar hiçbir zaman az bakım gerektirmez, bakımı hep belli bir düzeyde devam ettirmek gerekir. ayrıca gene ne derece sağlamlıktır kast ettiğin bilemiyorum ama "sağlamlık" seviyesi arttıkça, harcaman gereken miktar da artar ve 1100 TL belli bir seviye sağlamlığı temin edebilecek bir bütçe değil.

-hafif ve hızlı bisikletleri -ki hızlı dediğinde istediğin seviye nedir bilmiyorum ama kendi anladığım biçimde yorumlarsam eğer- dağa, çamura, her yere sokamazsın. ki bu da gene pahalı bir istek, bütçenle çelişiyor.

-son olarak üzülerek ve buradaki diğer bisiklet önerilerine de cevap verirken bahsettiğim gibi; 1500 TL altı alınacak hiçbir bisiklet yeterince ergonomik olamıyor. istisnai performans/fiyat oranı yüksek olan bisikletleri hariç tutarsak yaratabileceği sorunlar; boyun ağrısı, sırt ağrısı, diz kapağı ağrısı, bel ağrısı, el bileği ağrısı, ayak bileği ağrısı ve popo ağrısı. bisiklet alırken maddi açıdan izlenecek en iyi taktik minimum 1500 TL'ye ikinci el bir bisiklet almak. 1500 TL'yi sıfır bisikletler için bu noktada alt limit olarak koyarken eğer bu fiyata ikinci el bisiklet alınırsa o bisikletin sıfır ederi 2000-2500 TL civarı demektir ve bu fiyat bandında ergonomik konfor 1500'lüğe göre daha da iyi oluyor. tabii, ikinci ele asla güvenememe ya da bisikletin eskime durumunu kontrol edememe varsa sıfır bisiklet almaya sadık kalmak gerek. sonra kaş yapayım derken göz çıkarırcasına kelek karpuz seçmiş olabilir kullanıcılar.
  • i drive the hearse  (01.09.17 16:14:35 ~ 16:21:05) 
peki 1500 TL'ye istediklerime en yakın bisiklet olarak önerebileceğiniz bir seçenek mevcut mu?


  • douglas  (01.09.17 19:32:05) 
çok çeşitli özellikler istemişsin. bu kadar çeşitliliği bir arada barındıran bisiklet yok. dağa, çamura sokmaya mı öncelik vereceksin yoksa şehirde kullanmaya mı? 4 tür bisiklet var kabaca, ben özelliklerini söyleyeyim sen seç.

-dağ bisikleti: ön tarafı amortisörlü olur. toprak arazi koşullarında kullanmak için alınır çünkü o yollar çok engebeli olduğundan amortisör gereklidir. şehir içinde de kullanılır ama tekerlekleri kalın olduğu için sabit bir hızı korumak adına diğer bisiklet türlerinden daha fazla çaba gerektirir. ağır(12-16 kg) olur genelde.

-şehir bisikleti: şu tchibolarda falan gördüğümüz bisikletlerdir. tekerleri dağ bisikletine göre daha incedir. genelde aydınlatma çözümünü bir yerlerine dinamo takarak sunar. bisiklet yollarında öyle etrafa bakına bakına gezmek için ve kısa mesafe ulaşım için alınır.

-tur bisikleti: tekerleri arazide belli bir seviyede tutuş, asfaltta da çok fazla performans kaybı vermeyecek kalınlık ayarındadır. arkasına port bagaj takılır, kamp falan yapmak isteyene idealdir. araziye girmesi pek fazla mümkün olmaz ama bozuk bir asfalt üzerinde sürülebilecek yapıdadır.

-yol bisikleti: tamamıyla asfaltta sürmek için kullanılır. sanılanın aksine engebeli yolda sürülmeme ya da ufak bir kaldırımdan bisiklet üstünde inilememe durumu gibi şeyler yoktur, o kadar çıt kırıldı değildir. bisiklet kültürünün öncüsüdür, gerçeğidir. genelde performans amaçlı kullanılır ama asfalt zemin üstünde kaldığınız sürece her şekilde kullanabilirsiniz. tekerlerinin o kadar ince olması bir güvenlik riski teşkil etmez, yol tutuşu iyidir.
  • i drive the hearse  (01.09.17 21:32:12 ~ 21:33:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.