[]

"BUrda kadınlar varken böyle bir şey yapamazsın" hakkında ne düşünüyorsunuz

Ben cinsiyetçi küfür eden biri değilim de eden olunca bundan dolayı değil de; "ortamda kadın var, hoş değil" tarzı şetyler denmesi hakkında

ya da erotik şeyler konuşurken yine aynı argümanın sunulması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kadın olunca ne değişiyor?


Bir dizi izliyordum. Kadın erkek doktorların olduğu bir sunumda sevişme sahneleri gösteriyordu ve ordaki herkes orayı terketti. Kadın doktorlar var aramızda deyip.

 
Ortamdakilerle aram iyi ise cinsiyet fark etmeksizin her türlü küfrü ederim. Bel altı espri, pis muhabbet olsun kaçırmam. İş ortamı, yaşça büyükler falan farklı durum gerçi.


  • glamdr1ng  (29.08.17 20:38:20) 
küfürü geçelim zaten de genel olarak bir şey yapılacakken sonrasında "ortamda kadın var hoş değil" diye yapılmaması bariz bir ayrımcılık biçimi.

Birileri nezaket falan sanıyorsa değil.

edit: diziyi olayı bilmiyorum. görüşüm genel olarak.
  • AlsterWasser  (29.08.17 20:48:21 ~ 20:54:55) 
O dizide o sahne 1950'lerde geçiyor. O dönemde eşcinselliği hastalık olarak kabul edip ilaçla tedavi etmeye falan çalışıyorlar. :) Doğru bir referans değil.


  • yirmisantim  (29.08.17 20:52:58) 
son yıllarda artış gösteren feminizim akımları neticesinde "kadın olunca ne değişiyor" sorunun cevabını vermek bilhassa internette doğrudan linç odağı haline gelmek demek oluyor.

"kadın olunca değişen şudur " demek kadın ve erkek eşitliğini bozmak olarak algılandığından ve eşitlik esas kabul edildiğinden, her şey en başından tabiatına uygun olmayan bir düzleme oturuyor.

her konuda olduğu gibi insanın tabiat arayışındaki referanssızlığı ve, kendini koltuğunun altına alıp kendi tabiatını arayışta gittiği son nokta ekşide başlık olarak açılmış:
eksisozluk.com
çoğu, yüksek zekasına rağmen aradaki bağlantıyı kuramaz.

"kadınlar varken" insanları kendileri de ne yaptıklarının farkında olmadan, münasip bir şeyi sığ düzlemde yapıyorlar.

bu esintilere şiddetle maruz kalan genç nesillere üzülüyorum.
  • güneyli çocuk  (29.08.17 20:53:30 ~ 20:59:21) 
Sikis var bu aksam cumlesini kafede arkandaki masadan birileri birilerini soylese, sen de ananla bacinla oturuyo olsan, rahatsiz olmaz misin simdi?

Herkes ortamina gore davranmali ve konusmali. Terbiye budur.
  • brad pitt  (29.08.17 22:00:16) 
Açıkçası ben böyle bir kendini toplama durumundan hoşnutum, kimsenin belaltı anneli vs küfürlerini dinlemek zorunda değilim, kendi aranızda o iğrenç küfürleri edin illâ edecekseniz. Onun dışında muhabbet olarak siyaset de konuşun futbol da konuşun ama adabıyla konuşun, başüstüne. Ki anneli organlı küfürlü muhabbeti kadın arasında da olsa sevmem.


  • mslny  (29.08.17 22:04:52) 
@mslny gibi kadınlar olduğu sürece bu noktada ilerleyemeyiz. "kendi aranızda" derken aramızdan kastı erkekler oluyor.

küfürlerden rahatsız olma potansiyeli cinsiyetlere göre değil, insanlara göre şekillenir. sen birisi kadın ya da erkek diye küfretmemezlik yapmazsın, insan olarak rahatsız olabileceği için küfretmezsin. ben çok barzolar gördüm, öyle küfürler ediyorlar ki ben bazen komik küfürler bulmak amacıyla inanılmaz küfürler eden insanım kendi kendimeyken ama benimkiler onların yanında solda sıfır kalıyor.

ana bacı muhabbeti yapan arkadaşa cevap bile vermiyorum. sikiş varsa var, ee? sikiş olumsuz bir şey mi ki bunu duymak da olumsuz bir şey oluyor? kelime en nihayetinde sadece, fazlası değil. "sikiş var." lafını duyduğunda birinin bence tepki vereceği nokta "sikiş" lafı değil de, senin özeline istemediğim halde niye maruz kalıyorum ben noktasında olmalı.
  • i drive the hearse  (29.08.17 22:36:35 ~ 22:37:15) 
@i drive the hearse. madem sikiş lafında bir sorun yok, sen annen babanla konusurken sikiş kelimesi mi kullanıyorsun?

aga sen marjinal olmak için amma zorladın kendini ya. geçen gün de sen olsan bari dinliyorum diye beni engellemiştin :)

sikiş kelimesinin anne yanında kullanılmasını savunuyor yahu :)
  • dafuq  (29.08.17 22:55:14) 
Şimdi geçerli teammüller böyle. İlerde değişebilir de değişmeyebilir de.
Kadın varken küfredilmediği açık fıkra neyim anlatılmadığı gibi erkek varken kadınlar kadınsal muhabbet yapmaz genel olarak. Aileyle izlenecek film sorularının nedeni de aynı durum.

@güneyli çocuk; ekşideki başlıkla ilgilili videoyu izlemedim ama yazılanlardan anladığım kadarıyla bu aile olayı yanlış anlamış, yanlış uyguluyor olabilir. Batıda cinsiyet kalıpları olmadan yetiştirme düşüncesi ve uygulamaları 15 yıldır var, belki öncesi de vardır.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.08.17 22:55:59) 
@dafuq; niye, annen sikişmiyor mu sanıyorsun? ya da seks esnasında "sik beni." falan demiyor mu sanıyorsun? anneliğin küfüre maruz kalıp kalmamayla ne alakası var? küfürü terbiye ekseniyle odaklı gören insan kimsenin yanında küfretmez. anne, baba, kardeş, yabancı fark etmeksizin. sokakta bağıra çağıra küfredip de eve gelip ailenin yanında kullandığı dile dikkat edince bir bok olmuyor kimse. ikili oynamakla bir yere gelinmez, her yanı aynı olmalı herkesin.

edit: dil kökeni açısından bakıldığında da "sikişmek" ya da "sikmek" bir küfür değil, eylemdir. bunu sokak kullanımında küfür olarak gören bir insan bir kadınla sevişirken küfür olarak gördüğü olumsuz eylemi ona uyguluyor olur. yani, içten içe kadını aşağılayan bir noktada görür kendini.
  • i drive the hearse  (29.08.17 23:00:05 ~ 23:02:47) 
@i drive the hearse, siz istediğiniz noktada ilerleyebilirsiniz.? ben yanımda gece ne yapacağını sizin tabirinizle konuşan biriyle oturmam, o eylemi içeren küfürleri sanki elma armut dermiş gibi rahat konuşan biriyle de oturmam. Kadın da olsa o küfürlere tahammülüm yok. Geyik muhabbet şaka yollu küfürler vs ben de ederim ama kisinin anasını sülalesini katmam, hamdolsun zekâm sadece sadece o küfürlerle sınırlı değil. Ayrıca eylem dediğinizi zaten herkes biliyor sanki bunu uluorta o şekilde söylemek hatta kadınlarla ortamdayken bir marifet de mslny gibiler yüzünden yapamıyoz diyorsunuz, basitçe. Umarım hep kendiniz gibi insanlarla muhabbet edersiniz de böyle sıkıntılar yaşamazsınız, bütün eylemleri küfürleri söyler inceler eğlenir gülersiniz.


  • mslny  (30.08.17 01:36:50) 
Cunku kadinlar "kufur cok ayip" diyor. O yuzden kufuru kadınlardan uzak tutmaya kasiyorlar. Erkekler kufure bir sey demiyor genelde.
Bir de ahh bu 3. dalga feminizmi..

  • stavro  (30.08.17 01:51:21 ~ 01:53:08) 
@i drive the hearse. adamdaki terbiyeye bak. annemin seks hayatından bahsediyor ya
tamam siz evinizde ailecek sikmeli sokmalı muhabbet edin. beni de karıştırmayın muhabbetinize.

  • dafuq  (30.08.17 01:55:39) 
Küfür konusuna çok yanlış yerden bakan arkadaşlar var. Küfre karşı olmak salt feminizimle, kadınlıkla alakalı değil, esas olarak insan olmakla alakalı çünkü küfür insanı aşağılıyor.

* Küfürler kadını aşağılıyor. Erkeği aşağılayan küfür yok. Nedenini ve sonuçlarını düşünmek lazım bunun.
*Cinsellik doğal bir durum. Neden küfür konusu oluyor? Bir insan, hayata gelmesine vesile olan olguya neden küfreder küfrederse etkisi ne olur?
*Sürekli kadınına küfredilen bir toplumda yetişen bir bireyin sosyal, psikolojik vb. durumu ne kadar sağlıklıdır? O toplum sağlıklı bir toplum mudur? (görüyoruz, her gün biraz daha fazla)
*Cinselliği aşağılanan bir kadından nasıl bir eş nasıl bir anne olur?
*kadın cinselliğini aşağılayan bir erkekten nasıl bir eş, nasıl bir baba olur?
...

Sadece küfür değil günlük konuşmalarda seçtiğimiz kelimelerde de çok yanlış yerlerdeyiz. "kızların vermesi" mesela. ne alınıyor ne veriliyor, kasaptan et miı alıyorsun? Bi yemek/ içki ısmarlayayım o da bana versin.

Bütün bu söylemlerin küfürlerin aslında düşünclerin altında erkek kibri yok mu sizce de.

Bu yanlışlarımızın sonuçlarını hepbirlikte yaşıyoruz ne yazık ki farkında değil çoğumuz.

Biraz empatisi biraz farkındalığı olan kişi küfür etmez. İki ucu keskin bıçaktır küfür, hem edene hem edilene zarar verir. Bir canlıya bile isteye zarar vermek psikiyatride tedavisi olmayan hastalıklar arasında ele alınır.
Barışçıl toplum barışçıl gelecek istiyorsak küfürü hayatımızdan çıkarmamız lazım.

@i drive the hearse; eylemdir dediğin kelimenin kökü erkek cinsel organının adlarından biri.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.08.17 08:18:54 ~ 10:27:58) 
Muhabbetlere bak ya


  • Cursed Chico  (05.09.17 00:03:48) 
Kufur etmek ya da etmemek degil, kadinlarin yaninda kufur etmek ya da etmemek konu.

Batida cinsiyet kaliplarini ortadan kaldirarak yetisirilmeye calisilian nesillere uzuluyorum ben de.
Kadinlara uzayli muamelesi yapmamak, "kadinlar varken" mantigini ortadan kaldirmak icin - gercekte var olan - "cinsiyet" olgusunu kafalarda yok etmek gerekmiyor.
Cinsiyetler arasi esitlik baska sey cinsiyetin varligi baska sey.
  • stavro  (05.09.17 14:59:22 ~ 15:04:20) 
Bir kere ayrımcı bir ifade olduğu kesin. Bunu yazalım bir tarafa... Ama herşey samimiyet düzeyiyle alakalı. Terbiye; tanımadığımız ve samimi olmak istemediğimiz (yaşı ve rütbesi sebebiyle) insanlarla aramızdaki bir duvardır. Duvar bir engel gibi görünse de terbiye duvarı koruyucu bir surdur. Arkasına saklanmakta yarar vardır çoğu kez. Hiç tanımadığınız birileriyle tüm duvarları kaldırarak iletişim kurmak oldukça risklidir.


  • tropik  (05.09.17 15:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.