[]

Genel bir spor & beslenme programı

Günaydın herkese,

Bugünden itibaren düzenli olarak spora gidecegim. 1.65 boyunda 63 kilo bir kadınım. Vüdudum orantılı ancak yağlı ve kassızim. Güclenmek ve 58 kilo olmak istiyorum.

Daha önce spor ve sağlıklı beslenme geçmişim; oradan buradan duyma bilgiler. Canan karatay kitapları falan var ama uygulamam zor. Çünkü 9-6 çalısıyorum (hareketsiz, pc başında geçen bir iş) ve çok sistematik programlı yemek yemem zor.

Bu şartlar altında,
* haftada kaç gün spora gideyim ve kaçar dakikadan?
* her spora gidişimde fix olarak yapnam gereken hareketler neler?
* spor öncesi & sonrası yenmesi gerekenler nedir?
* en son saat kaçta yemek yiyip yatayim? (6 da işten çıkma ve spor süresi dikkate alınınca geç yemek yiyebilirim?)
* sizce kaç ayda 5 kilo verip azcık da sıkılaşabilirim?
* 5 kilo verdikten sonra o kiloyu sabitlemek için neler yapmalıyım?

 
intermittent fasting araştır, bahsettiğin çalışma-yaşama rutinine en uyan, bu açıdan uygulaması en kolay beslenme şekli. ara öğün derdi yok, özel yiyecek hazırlama derdi yok; mantığı ve uygulaması basit: çok kabaca belirli saat aralıklarında vücuda insülin yükseltici hiçbir şey almamak ve kalori açığı oluşturarak beslenmek. (ilk etapta bmr ve günlük kalori ihtiyacı hesabını bilmen yeterli)

öğle yemeği yiyorsundur sanırım. 12-8 yeme periyodu, akşam 8'den ertesi gün 12'ye aç kalma periyodu şeklinde, arada 16 saat boşluk kalacak şekilde uygulayabilirsin if'i. detayları var, araştır derim.
  • Bruce  (23.08.17 10:46:56 ~ 10:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.