[]

Dizüstü bilgisayar bataryanızı yenilediniz mi hiç?

Deniliyor ki, lityum bataryalar hiç kullanılmadan rafta bile beklese ortalama 3 sene içinde ölüyor ya da kapasitesi çok azalıyor. Bir satıcıya mesajla sordum 2014 üretim dedi. Birçok satıcının elindeki bataryaların yıllarca beklemiş olduğunu tahmin ediyorum.
Bataryanızı hiç değiştirdiniz mi? Üretim tarihine baktınız mı? Değişimden sonra pilde çalışma süresi normal miydi?
Teşekkürler.


 
ben 3 küsür sene %99 elektriğe takılı kullandım, anca arada dışarı çıkartırken bataryadaydı. sonra bir kere elektrik gidince şarjla idare edeyim dedim, yarım saatte bitti. 1-2 ay sonra da elektriksiz çalışmaz oldu.

lityum-ion piller hiç kullanılmasa bile 3-4 sene içinde ölüyor, doğrudur. kullanılmayan powerbank'leri de yarıda bırakmak, 1-2 ayda 1 tam döngüden geçirmek lazım bu yüzden. belki bir ihtimal hiç elektrik almamış, kullanılmamış olanların raf ömürleri daha uzundur bilemiyorum, çünkü 5-6 sene önce çıkan laptop'lar için hala batarya ürettiklerini sanmıyorum.
  • Bruce  (12.08.17 21:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.