[]

Önce İtalyanca mı İspanyolca mı?

İkisini de öğrenmek istiyorum, ikisini de seviyorum. Birine baslasam aklon diğerinde kalıyor. Önce hangisini öğrensem diğeri için daha iyi olur?




 
Once hangisini ogrensem digeri icin daha iyi olur diye bir sey pek yok, ikisi de birbirini tamamlayan seyler aslinda. Hangisinden istiyorsan basla bence.


  • Kamyoncunun vitesi  (30.07.17 11:43:58) 
bana iltalyanca daha kolay geliyor. okunus ve yazilis olarak


  • evimin paspasi  (30.07.17 11:52:26) 
Çok saçma ama ikisini de istediğim için karar veremiyorum :/ bu da süreci yavaşlatıyor.


  • neynep  (30.07.17 12:11:02) 
Sırası şu; italyanca sonra İspanyolca. İlla olacaksa en son Fransızca


  • jimjim  (30.07.17 12:17:10) 
İspanyolca hakkında daha fazla kaynak bulabilirsin ve daha çok kişi, daha çok ülkede konuşuyor. Ayrıca bu ülkeler ucuz.

Ben İspanyolca derim.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (30.07.17 12:32:04) 
italyanca'nın melodisini bi tık daha çok seviyorum, ülkeyi, kültürünü de. ispanya'yı görmedim, ama ispanyolca şarkılar dinliyorum. italyanca çalışırken karışıyor.
bu ikisi illa karışacak gibi ya:/ ikisini de yabancı dil olarak öğrenenler karıştırmıyor mu bunları?

  • neynep  (30.07.17 13:09:57) 
hic farketmez. ikisinde de benzerlikler var. tek bilinen gercek. birini hakkiyla ogrenirsen, digerini cok kolay ogrenecegin.


  • mayeskuel  (30.07.17 13:11:44) 
akıcı italyanca konusuyorum.

oncelikle ileriyi dusun, ileride ne isime yarar, hayattan beklentim ne? ben italyancayi rasyonel düşünerek seçtim. öncesinde ispanyolcaya çok daha yatkınmışım gibi gelirdi. ricky martin dinlerdim: "aa no importa la distancia diyo, işte mesafenin önemi yok diyo, yaparım bunu ben" diye düşünüyordum.

her türk gibi içindeki italya özentiliği ağır bastı ve italyanca kursa gittim 3 kur italyan kültürde. sonra italyaya yüksek lisans ve iş. tamamini aslinda italyada ogrendim diyebilirim. turkiyede kalarak cok bir ilerleme olmazdi.

arada bir gaza gelip ispanyolcaya bakiyorum, sonra gereksiz diyorum cunku basit seyleri zaten konusabiliyorsun otomatikman. 3 ay kasarsam da cok rahat a2 seviyesinde konusurum cunku cok benzer iki dil de. ispanyol ev arkadaslarim oldu, ben italyanca onlar ispanyolca anlasiyorduk hep ilk bir ay. sonrasinda zaten seni geçiyorlar (evet, 1 ayda fluent konusmaya basliyor ipneler, 0'dan -hata tabi yapiyorlar ama konusuyorlar).

sahsi degerlendirmeme gore ispanyolca italyacadan daha zor geliyor. ozellikle de telaffuz anlaminda j,c,z falan ispanyolcada cok zor ve cikartmam imkansiz gibi.

ote yandan ispanyolca cok daha fazla yerde kullaniliyor dunyada, bu anlamda sansli olmak istersen hedef ispanyolca.

ben italyacami hem gunluk hayatta hem de is hayatimda kullandigim icin bana bir kazanc. italyanca ispanyolcadan daha cok isime yariyor su anki isimde. sen ileriyi bir dusun, ona gore hareket et.

ha bir isime yaramayacak, zevkine ogrenecegim dersen, ac iki playlist, biri italyanca, biri ispanyolca. hangisi daha cok hosuna gider, hangisine daha bir yakin hisseder ve belki biraz da anlayabilirsen, onu ogren derim.

ispanyollar ölsün, milanodan selamlar *
  • no christ requires  (30.07.17 13:38:27) 
Ben de italyanca öğrenmeye çalışıyorum ve ikisi arasında kalsaydım yine italyanca derdim tamamen hissi ve daha melodik olmasından, kültürünü pek sevdiğimden. Aynı zamanda İspanyol dilinde bir film izlerken arada kelimeleri kapmak da çok hoşuma gidiyor. Hocam italyanca öğrenince zaten 2 dil öğrenmiş sayılacaksın derdi. Tek sinir olduğum kaynak sıkıntısı hakikaten. Tabii ben sevdiğim için başladım iş vs hedefin varsa başka.


  • mslny  (30.07.17 14:01:56) 
:))
İş hedefim yok valla, tamamen zevk ve kültürleri sevdiğim için. gelecekle ilgili bi fikrim yok, ikisi de aynı mesafedeyim sanırım o yüzden karar veremiyorum.
işte playlist işine gelirsek, seneler önce perdono'yu nası ezberlediysem, dün de ispanyolca şarkıyı iki seferde düz okuyabildim. geçen hafta da italyanca çalışmaya başlamıştım.
tek fark, italya'yı gördüm, ispanyol kültürünü hiç yaşamadım.

oy. ne güzel dert:) ama karar veremedim hala. çok teşekkür ediyorum ayrıca yardım niyetiniz için. <3
  • neynep  (30.07.17 14:21:09) 
sadece daha kolay olduğu için italyanca diyeceğim galiba, daha ilerdeyim, ve ispanyolca şarkılar söyleyip italyanca öğreneceğim :p


  • neynep  (30.07.17 14:38:20) 
Bence İspanyolca öğren. İtalya'yı seven bir insan olarak İtalyancanın fonetiği kulağımı tırmalıyor.

youtu.be

Örneğin bu videoda Arriva gibi bir şey diyor, İtalyanca bilmediğim için ne dediğini tam anlamamış olabilirim.

Sanırsın Speedy Gonzalez konuşuyor. Bana çok uyumsuz bir dil gibi geliyor İtalyanca. Böyle bir yükselip, bir alçalıyor gibi.

Bence İspanyolca öğren. Daha çok konuşuluyor.
  • dissendium  (30.07.17 15:48:41) 
demin ispanyolca açtım duolingo'dan, evet daha zor. ama ispanyolca şarkılar kesinlikle çok daha güzel.
ama italyanca da heves kaçırtmadan, hızlı ilerleyecek gibi.
OF.
  • neynep  (30.07.17 17:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.