[]

¿Bir Tercih Sorusu Daha? - fotoğrafı güncelledim

Linkteki i.hizliresim.com bölümler tutuyor. Aslında diyetisyenlik fena olmazdı ama 54000'de kaldım.

Ekteki bölümlerden işe yarayanlar var mı dersiniz? Odtü'de her türlü yolunu bulursun diyenler var (biyoloji), kadınlar için en iyisi öğretmenlik; matematik öğretmenliğinde özel dersten karnını doyurursun diyenler var, bi sene bekle mimarlığa gir diyenler var. Siz ne dersiniz? Fazla bir idealim yok aslında iyi kazanayım yeter.


 
Fotograf net degil


  • yuzır  (17.07.17 13:27:59) 
binbir meslek vara burada, aralarından sana daha yakın geleni en azından kafanda belirlemiş olman lazım değil mi?

fazla idealinin olmasından bağımsız bir şey bu; mezun olunca anında iş bulman mı lazım, kazanacağın parayla bakacağın bir ailen var mı, iş bulana kadar sana destek olacak bir ailen var mı, ilgili olduğun konular nelerdir, başarılı olduğun konular nelerdir, fiziki olarak yoğun çalışmaya uygun musun, teorik bilime yatkın mısın, sosyal bir insan mısın, büyükşehirden mi geliyorsun...

bu soruları düşünmüş olman gerekmez mi? ya da bunların hiçbiri önemli değil, meslek garantisi olsun ne iş olsa yaparım mı diyorsun? elbet birkaçına verecek cevabın vardır ya, bu kadar bilinçsiz olmaz ki bi insan geleceği hakkında.
  • Bruce  (17.07.17 13:45:52) 
@Bruce haklısın. Ankara'dayım bu arada, odtü için bir sebep daha. Bakmam gereken bi ailem yok ama işsizler ordusuna katılmak istemiyorum. Beslenme ve diyet konusunda aslında sınavdan çıkana kadar hiç düşünmemiştim ama bu konularda asla okumaktan sıkılmadığımı fark ettim.

@chunksia kendimi yıllar sürecek öğrenciliğe maddi/manevi hazır hissetmiyorum akademi konusunda. Biyoloji aşkıyla yazmayacağım zaten bu bölümü, öte yandan özel bi hastanede dışkı analiz etmek de istemiyorum. Tamamen network'e bel bağlarım odtü yazarsam.
  • legalize marijuana  (17.07.17 13:49:26 ~ 13:50:39) 
havacılık hakkında düşünürsen bilgi veririm akşam işten döndüğümde.


  • basond  (17.07.17 13:53:03) 
kısa ve hızlı yolda para için hemşirelik yaz. sabit mesai, düşük kpss ile atanma, ilk çıktığından atanamasan bile sözleşmeli olarak pek çok kuruma girebilme, maaşı da fena sayılmaz.


  • helenart  (17.07.17 14:46:41) 
Teknoloji Fakültelerindeki mühendislik bölümlerini listeden çıkarmanı öneririm. Ayrıca hemşirelik çok da kebap bir meslek değil izinleri sıkıntılı ve nöbetleri çok oluyor. Öğretmenlik yazma +1, atanamazsan ne kadar mesleğinde iyi olursan ol kendi ispatlaman ve para kazanma şansın sıfır. Odtülü de olsan yurtdışı için biraz fazla çaba göstermen gerekecektir dolayısıyla hangi konuda fazla çabalayabileceğini düşünüyorsan onu yaz.


  • ecaeris  (17.07.17 16:47:52) 
En üste makine mühendisliği yazdığın için bir yorum yapayım. Eğer bu bölümü istiyorsan en aşağılara yazdığın Anadolu Üniversitesinin ve Dokuz Eylül Üniversitesinin, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden daha iyi olduğunu bilmen gerek. Bunları üste al. Tercih listen çok kötü. Bunun sonucunda büyük ihtimalle pişman olursun. Bir yıl az değil. Bazı şeyleri bu kadar kolay gözden çıkarma.


  • dissendium  (17.07.17 17:09:30 ~ 17:12:00) 
@dissendium bunlar tercih listem değil, tutan bölümler - sırasız -


  • legalize marijuana  (17.07.17 17:12:25) 
O zaman genel olarak bir yorum yapayım. Matematik bölümünü bırakıp makine mühendisliği kazandım üç yıl önce. Matematik bölümü mezunları da öğretmen olabiliyor. İlköğretim matematik öğretmenliği bu açıdan bakıldığında matematik bölümünden farksız. Öğretmen olmak istiyorsan yolun KPSS'ye düşecek ve KPSS çok kötü bir sınav. Özel dersten karnını doyurursun ifadesi gerçekçi bir yorum değil. Daha 1. sınıftayken bir etüt merkezinde çalışıp özel ders verdim birçok öğrenciye ve özel ders, öğretmenin performansının her an yüksek olması gereken bir iş. En önemlisi düzenli bir gelir kaynağı değil, aynı zamanda ücretler çok fazla değişkenlik gösterebiliyor. Çok istiyorsan bilemem ama öğretmenlik sanıldığı kadar avantajlı bir meslek değil. Makine mühendisliği hakkında soruların varsa sorabilirsin. Sıralama yapmamış olmana rağmen hala kötü bir liste. Meslekleri kendin araştır ve bölüm sayısını ikiye üçe düşürmeye çalış.


  • dissendium  (17.07.17 17:30:03 ~ 17:31:07) 
Şehir takıntın yoksa, illa şu bölümü okuyayım kafasında değilsen endüstri mühendisliği, biyomedikal mühendisliği ya da hemşirelik yaz. Kadın olduğun için bunları öneriyorum. Bu bölümlerden işsiz kalmazsın ama çok zengin de olmazsın.

Biyoloji, jeoloji, öğretmenlikler, kimya müh. uzak dur.

Ben erkek fatoyum her işi yaparım okurken bölümün zorluğu umrumda değil dersen elektrik elektronik ve makine de yazılabilir.

Ama sanki en rahat iş bulunan ve okuması kolay mühendislik endüstri mühendisliği.

Kimsenin gazına gelip de odtü'de dandik bölüme girme. Sonra 4 sene gece gündüz ortalama kasmak zorunda kalırsın. Çünkü herkes dandik bölümlerde master kovalıyor.
  • empedokles  (17.07.17 17:39:10 ~ 17:40:48) 
Ukalalık etmek istemem ama "idealim yok, iyi kazanayım yeter" deyip de iyi kazanana çok rastlamadım.
Ne kadar kazanacağın biraz senin ilgi alakan ve becerinle alakalı.

Sosyoloji gibi kimsenin takmayacağı bir bölümü bitirip, ilgileri sayesinde reklam ajansına girip çok para kazanan insanlar da tanıyorum.
Sırf "iyi kazanıyor" diye sağlam bir okulda mühendislik bitirip, mesleğinden de kazancından da tiksinenler de biliyorum.

Puanım bunlara yetiyor diye paylaştığın listeden bir kısa liste yapsaydın en azıdan.
Gözün açık bir insansan öğretmenlik de bitirsen, mühendislik de bitirsen fark etmez. Bir şekilde fırsatları görüo yürürsün.
  • anten  (17.07.17 19:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.