[]

""İngilizce"" hakkında sorum var???? (Erasmus içerir)

Selamlar!

Eylül sonunda erasmus'a gidiyorum. İngilizce seviyem B1 falan.
Önümdeki 2 aylık süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve konuşma-anlama becerimi bir-iki tık yukarı taşımak istiyorum.

2 farklı kurs ile görüştüm.

-Birincisi b1-b2 yoğunlaştırılmış kursuna gelebileceğimi söyledi.
Süre: 2ay
Ders saati: haftada 4 gün, 4'er saat. Yani haftada 16, ayda 64 saat.
Ücret: 2700

-ikinci kursta da birebir eğitim önerdiler. 1 saati 60 lira. Haftada 2 gün, 2'şer saatten toplam 4 saat. Yani ayda 1000 lira falan.

Bir de sizin görüşlerinizi almak istedim. Önümdeki 2 aylık süreçte bu kurslardan biriyle mi yoluma bakmalıyım, veya kendi çabamla ingilizce seviyeme uygun kitap okuyarak, internet kaynaklarından yararlanarak mı kastırmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?

 
bence internet + erasmusta sosyal ortam. hiç kursa falan gitme, ingilizceni geliştirebileceğin bir ortama gidiyor olacaksın zaten. gir insanların arasına konuş, soru sor, türklerden uzak dur, bir süre sonra konuşma seviyenin arttığını kendin de fark edeceksin. kursa vereceğin parayı da biraya ve seyahate yatır.

ben kendi erasmus deneyimimi böyle geçirdim, sonucunu gayet efektif olarak gördüm.

iyi eğlenceler.
  • barabas  (11.07.17 17:22:01) 
barabas +1, genç bir üniversite öğrencisinin, hele ki erasmus'a gidecekken, ingilizce gibi bir dil için kursa 2700 lira vermesi benim canımı yakar. "sana noluyo amk" diyebilirsin ama yanar işte. ingilizce öğrenmek kolaydır demiyorum ama ingilizce öğrenmesi en kolay yabancı dil bence. halihazırda b1 seviyesindesin, öyle şuursuz ve ne yapacağını bilmeyen biri de değilsin. erasmus'ta zaten yardıracaksın. boşuna para verme abi ona. kendi çabanla git. reddit'te takıl, quora'da takıl, podcast dinle, interpals'tan arkadaş bul skype'tan görüş konuşma pratiği istiyorsan vesaire. seçenek bol.

bak fince öğreniyorum çünkü seneye finlandiya'ya yerleşeceğim, rovaniemi valisi olacağım deseydin derdim ki gerekiyorsa 10 bin lira ver, git dili hakkıyla ustasından, hiçbir şeyi kaçırmadan öğren. ama ingilizce? b1 seviyesindeyken, erasmus'a gidecekken, üniversiteliyken? tövbe biss. hayır. ulu önder kenan komutan'ın da ifade ettiği gibi: olamaz, olamaz, kesinlikle olamaz!
  • der meister  (11.07.17 17:53:20) 
Kursa gitme


  • powerpufgirl  (11.07.17 17:53:57) 
Kursa git veya gitme bir sey fark etmez her turlu tarzanca konusacaksin insanlarla iletisim sikintilari yasayacaksin her turlu kurs care degil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.07.17 18:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.