[]

Yurtdışı - Çalışma İzni

Yurtdışındaki şirketler, işe alacağı kişinin o ülke için çalışma izni yoksa onu almak istemiyorlar. Kişiye sponsor olmak istemiyorlar. Hangi ülkelerde şirketler çalışma iznimizin olmayışını sorun etmez? Yani bu açıdan hangi ülkelerde iş aranmalı?




 
Turkiye bile calisma izninin olmamasini sorun ediyor.

Oradan oranlarsaniz boyle bir ulkede daha calisma izni icat edilmemis olmali.
  • crown  (06.07.17 23:15:38) 
çalışma izninin olmayışını sorun etmemek olmaz, çalışma izni olmayana çalışma izni çıkartmayı sorun etmemek olur. bilmiyorum bunun genel geçer bi ülkesel tarzı var mı ama soruyu böyle sorsan daha mantıklı olur bence.


  • Bruce  (06.07.17 23:19:50) 
Almanya ve ingiltere.


  • noluyo yaa  (06.07.17 23:31:25) 
Spesifik bi uzmanliginiz varsa her ulke ugrasir.

Herkesin yapabilecegi bir isse (muhendislik isi bile olsa) adam neden basina is alsin :)
  • kuehles blondes  (06.07.17 23:55:32) 
@crown
Haklısın ama yeni mezun bir tanıdığım İtalya'da çok iyi bir şirkette işe başladı. Hele ki işsizliğin Türkiye'den fazla olduğu bir ülke İtalya.

@Bruce
Zaten sorduğum şey bu ki. Sponsor olmak istemiyorlar diyorum.

@noluyo yaa
Neye dayanarak bu ülkeleri söyledin peki? Sebebi nedir?

@kuehles blondes
Yukarıda da dediğim gibi yeni mezun ve haliyle spesifik hiçbir uzmanlığı olmayan tanıdığım için uğraşıldı ve işe alındı. Tanıdığımın bir tanıdığı da İrlanda'da başladı. Yani uzmanlık muhakkak ki önemli, tecrübesiz bir adama gösterecekleri ilgi ile 5 yıllık uzmana gösterecekleri ilgi bir olmaz ama bu örnekleri görünce de belirli ülkelerde prosedürler kolay işliyor diye düşünüyorum.
  • hümanist tabutçu  (07.07.17 00:33:13) 
Almanya'da çok start-up var ve bunlar baya baya her ülkeden adam barındıran şirketler. Zaten kurucusu için vize almak zorunda olan şirketler stajyere bile alıyorlar(çünkü nasıl alacaklarını biliyorlar ve Almanya'da bildiğim kadarıyla zorlama çok yok).

İngiltereyse tek kelimeyle finsans. Finans zaten sana haftalık bin pound veren bir alan ve bir stajyerin alımı için yaklaşık 7-8 bin pound para harcıyorlar, en uygununu buldukları anda verecekleri ekstra para bin euro, ki hiç siklemiyorlar.
  • noluyo yaa  (07.07.17 02:08:38) 
almanyada startup sirketlere basvurursan ugrasirlar. cunku startup sirketlerin oncelikli amaci ucuz calisan bulmak oluyor ve hangi ulkden oldugu ile cok ilgilenmiyorlar. alman yerine yabanci calistirmak onlar icin yari yariya ucuza geliyor. elbette her seyde oldugu gibi istisnalar vardir ama belli bir kalifiye yetenek olmayinca degil yurt disi turkiyede de hehangibir prosedure tabi olunmasa da is bulmak zor.


  • emrahday  (07.07.17 12:35:21) 
bazi sirketler bu isi nasil halledeceklerini iyi biliyorlar, birlikte calistiklari ve sadece bu islerle (vize/calisma izni) ugrasan sirketler var. ancak bunun prosedurunu bilmeyen ve asina olmayan sirket ugrasmak ve buna para ve zaman harcamak istemiyor. boyle bir sirket bulabilmek onemli.

ben ingiltere'de tam aksine, calisma izniniz yoksa degerlendirmeye bile alinmadiginizi deneyimledim, ancak belki farkli deneyimleri olanlar vardir.

ancak ucuz is gucu olayina katilmiyorum, zira mavi kart ya da rot weiss rot kart almak icin bazi sartlari yerine getirmek gerekiyor ve bunlardan biri de az degil aksine daha fazla maas vermek. ancak farkli prosedurler olabilir elbette, hepsine hakim degilim.

bir de eger dise dokunur bir sey bulabilirseniz, yunanistan'da cok kolay sanirim. apple'in falan call centrelari var, turkler surekli gidiyor.
  • kassiopeia  (07.07.17 12:42:31 ~ 12:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.