[]

sigara ictigimize inanamıyorum

resmen her gün para verip kendimizi kanser ediyoruz. hucrelerimizi irrite ediyoruz, yoruyoruz ve yaslandiriyoruz. üstelik tadı da bok gibi.

20 kusur gün sigara icmedim tekrar içiyorum bir suredir. gerçekten içmek istemiyorum ama sacma sapan bir şekilde ' rahatlatma' düşüncesiyle içiyorum. cevremde çoğu insan içiyor bu da birakamama konusunda beni etkiliyor. ders çalışmak, stres vs.

oneriniz var mı, nasıl olacak bu iş? mesela şimdi paketim bitti, almayayım yenisini tamam ama devamı nasıl gelicek?

 
Kafanda bitiremedikçe her seferinde başa dönersin.


  • lcha  (06.07.17 14:24:35) 
Sigara krizi sürekli olmayan birşey. Ben o anları soğuk su icerek atlatıyordum.evet sigara içiyor olmamız çok saçma haklısın.


  • delicevat  (06.07.17 14:25:36) 
kafada nasıl bitirilir? bunu öğrenelim


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.07.17 14:25:56) 
her paket alasın geldiğinde aç bu duyurunu oku, alma.


  • cay koy geliyorum  (06.07.17 14:27:28) 
Ben de inanamıyorum valla. Bir insan neden bile bile zehir solumak ister..

Benim eşim de içiyor maalesef, hipnoz yöntemini düşünüyoruz. Henüz araştırma aşamasındayım ama.
  • peggy  (06.07.17 14:30:32) 
bi tanidigim psikolog. bagimlilik uzerine uzmanlasmis. soyle diyodu beyindeki bagimlilik merkezi surekli bi uyari yolluyor sigara vb maddeyi hatirlatmak icin. kullanmayi birakinca bu hatirlatma sikligi azaliyor ama tamamen de bitmiyor. ama ister aradan seneler gecmis olsun tekrar kullanmaya baslarsaniz bu hatirlatma dongusu tekrar basa donuyor sanki daha dun icmissiniz gibi.


  • pide  (06.07.17 14:32:35) 
valla ben de sırf mallığıma içiyorum. tadı hoşuma gitmiyor hatta bazen midem bulanıyor.

birileri içiyor diye eşlik etmek, muhabbete dahil olmak, ne bileyim otobüs falan beklerken bir tane yakıp vakit geçirmek, yemeklerin üstüne içmek falan hoşuma gidiyor sadece.

kafada bitirmek için kaynak yapmaya geldim. lele ^^
  • piremses  (06.07.17 14:34:49) 
spor yap.


  • filteria  (06.07.17 14:38:28) 
Kafada nasıl biter?
1- "Gerçekten içmek istemiyorum" diye düşünüyorsan, aklın bedenine engel olabilir bu güç sende olmalı.
2- Rahatlatma düşüncesi ile içiyorum: bu tamamen yalan biliyorsun değil mi? Sigara rahatlatmıyor, öyle bir özelliği yok, kendini kandırmana sebep olmasın ona yüklediğin anlamlar.
3- Çevrendeki insanların sigara içmesi senin içmene sebep olmamalı. Anne sözüyle geleyim: onlar kendini köprüden atsa, sen de mi atacaksın? :)
4- Alma yeni paket tabii ki.
5- Sigaranın yerine bir şey koyma. Sakız, çekirdek vs. Çünkü bunlar da sigarayı unutmanı değil hatırlamanı sağlar. Hiç hayatında olmamış gibi düşünmen lazım.
6- Canın isteyecek olursa 1 numaradan tekrar başla.
  • lcha  (06.07.17 14:44:35 ~ 14:44:44) 
Dondurma ye onun yerine


  • Traveller  (06.07.17 15:09:44) 
Kaynak yapmaya geldim. Evet çok saçma, pis bir şeyi içimize çekip duruyoruz. Bırakmaya çalışanlar grup mu kurup motive etsek birbirimizi?


  • curukturpkokusu  (06.07.17 15:11:54) 
@curukturp neden olmasın yapabiliriz


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.07.17 15:28:00) 
grup kurarsanız kadir inanır tarzı motivasyon mesajlarımla elimden gelen desteği sağlarım.


  • filteria  (06.07.17 15:33:32) 
allahını seven benim de üstüme cevap atsın. yıllardır 50 kere bırakmaya çalıştım.


  • marul hirsizi  (06.07.17 15:37:11) 
sigara icen biri olarak ben seker konusunda daha rahatsizim sigaranin ne oldugu belli. cok zararli oldugunun farkindayim ama daha gencim, vucudum tolere edebilirmis gibime geliyor. seker ise tam oc, tam sinsi.

kostugunda canin sigara cekmiyor mesela ama bir ice tea veya kola icin adam oldurebilirsin seker bagimlisiysan. cocuklara hediye olarak sigara vermezsin ama fruktoz surubu basilmis igrenc, bagimlilik yapici zehirleri veriyoruz. sigara tek bir sey. biraktiginda bitiyor gidiyor. bu seker denen it oglu itin girmedigi sey yok. kacamiyorsun. tamamen kesilmeli demiyorum, zaten o konuda yorum yapacak yetkinligim yok ama en masum sandigimiz urunle bile zehirleniyoruz ve bunun zararlari az buz degil.

bilmiyorum belki ben abartiyorum ama 18-22 yas arasi sadece "onlenemez seker tuketimi" yuzunden gecirdigim rahatsizliklari, aldigim kilolari, yasadigim iq dususunu anlatsam kitap olur. sigara oyle degil. her yerde karsima cikmiyor.

evet sigara icmek de cok kotu ve ciddi bir problem ama benim icin su an oncelikli degil. ukrayna'dan iki kartonluk stok da yaptim paketi 5 liradan parliament pufpuf oh mis. ama seker iste aplam seker o cok berbat. onu nasil birakicaz iste. tatli yemiyosun makarna sosundan cikiyo serefsiz boyle bi sey olabilir mi ya kesinlikle dogru bulmuyorum
  • der meister  (06.07.17 16:20:07) 
Sigarayı vücudun terk edinceye kadar iç. Her bir içişini kendinle ilgilenme seansı olarak değerlendir ve her seansta bundan kurtulmak istediğini, bunu sevmediğini, kokusundan dumanından tadından çok rahatsız olduğunu tekrar tekrar söyle kendine. Fakat kendini sınırlama ve dürtme. Normalin neyse onu içmeye devam et. Bir yandan da niyet et. Bu bağımlılıktan kurtulmaya niyet ettim de. Hiç başım ağrımadan, hiç öfkelenmeden, hiç strese girmeden, hiç dişlerimi sıkmadan, hiç kabız olmadan, tamamen sağlıkla ve ferahlıkla, neşe içinde kurtulmaya niyet ettim de.

Bunları her bir sigara içişinde tekrar tekrar söyle. Eklemek istediklerin olursa ekle. Mesela sigara dumanı ve kokusu bana hiçbir şey ifade etmesin. Hiçbir şekilde canım istemesin, rahatsız da etmesin. Kilomu koruyayım... gibi.

Vücudun ve bilinçaltın bir olup kendi bırakacak. Senin bişey yapmana hiç gerek kalmayacak. Emin ol. Her bir dal sigaradan sonra mutlaka 1 bardak su iç. O suyu da kendinle bu seansları yaparken yanında bulundur, en sonunda iç. Bak göreceksin. 3 ay veriyorum.
  • yaren  (06.07.17 16:45:08) 
böyle kitaplar falan var mı peki ise yarayan?


  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.07.17 17:32:59) 
kırk kere bırakıp başladım ben. şu an 22 gün oldu ki hala bıraktım diyemem. artık bırakırken bir türlü motive olamıyorum. sabah karar verip ikindide bozuyorum falan. en sonunda 21 gün ölsen de ağlasan da içmeyeceksin ondan sonra ne bok yersen ye diye kendime söz verdim. ilk gün resmen azap çektim her sigara aklıma geldiğinde suya sarıldım bol bol içtim bir yandan da sigara içmeyen bir iş arkadaşımı aklıma getirdim. gün içinde ben ne yaşıyorsam üç aşağı beş yukarı o da aynı şeyleri yaşıyor ama o gününü sigarasız geçirebiliyor hatta aklına sigaranın gelmesi söz konusu bile değil. böyle böyle 22 gün geçti şu an sigarasız devam. sigaranın fiziki ve psikolojik açıdan bizi nasıl esir edip aslında hiçbir faydası olmadığını içselleştirmeye bir yandan da fiziksel aktivitelere ağırlık vermeye çalışıyorum. allen carr'ın bir kıtabı var onu okumak da yarar sağlayabilir.


  • lazpalle  (06.07.17 17:40:58 ~ 17:42:26) 
Allen carr'ın sigarayla ilgili filmini görmüştüm. Tamamen bir kandırmaca. İnsanda hakiki bir kurtulma isteği uyandırmıyor. Tamamen ego savaşına teşvik ediyor. Yukarıda anlattığım tekniği ben hiç bilmeden, hiçbir yerden öğrenmeden, hiç de tasarlamadan, plan falan yapmadan uygulamıştım. Öyle kendiliğinden oldu yani. 2 eylül 2014 21.30'da 3 sene dolu dolu bitecek. O kadar ferah öyle rahat öyle neşeli bıraktı ki vücudum, "ya bu neyin kafası ne içiyosun biz de istiyoz" diyorlardı ve "ay aksine içmiyorum" deyip bi daha gülüyodum. Hâlâ sigaradan rahatsız olmuyorum ve canım da hiç çekmiyor. Hiç yoksunluk sendromu kriz mriz yaşamadım.

Kendiliğinden oldu bu. Ben de olduğu gibi yazdım işte.
  • yaren  (06.07.17 17:51:18) 
cok uzun yillar hic icmedim. merak da etmedim. son 3 aydir günde 1 paket bitiriyorum. neşet baba benim yerime cevabini vermis

www.youtube.com
  • eriksatie  (06.07.17 20:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.