[]

"yazdır" diyince çıktının dakikalar sonra gelmesi

ya arkadaş artık sıkıldım bu durumdan. daha önce de sordum, net bir cevap alamadım.

ofiste bir adet hp laserjet p1102w wireless yazıcı var.

yazıcı modem üzerinden kablosuz ağa tanımlı. 192.168.1.100 diye de sabit ip verdim yazıcıya. laptop'a da yazıcıyı kurdum 192.168.1.100 diye.

aynı yazıcıdan evde de var. ona da 192.168.1.100 dedim, başka hiçbir şey yapmaya gerek kalmadan aynı laptop ile yazdır diyorum ondan da yazdırıyor.

şimdi sorun şu, ben evde dokümanı "yazdır" dediğim anda yazıcıdan çıkıyor. lakin ofiste yazdır diyorum, bazen hemen çıkıyor, bqazen 1-2 dakika sonra çıkıyor, bazen 10 dakika sonra çıkıyor, bazen ben yazdır dediğimi bile unutuyorum, saatler sonra çıkıyor.

aynı bilgisayar, aynı model yazıcı. ofisteki bu gecikme neden? bilgisayardan desem, evde de hemen çıkmaz. yazıcıdan desem, yazıcılar aynı. tek fark modem. evdeki superonline'ın fiber modemi (sanırım huawei marka), ofisteki türk telekom'un adsl modemi (zte marka).

ayar mı yapılacak, modem mi değiştirilecek, neyse bunun derdi bi yardımcı olun abi işimi gücümü aksatıyor.

 
yaziciyi bilgisayar gibi dusun. onun da bir ram'i ve veri transfer sureci var. ya mb cok yuksek ya ram'in az yada kullandigin kablo, protokolde vs.. sikinti var. yazicinin yerini, modemin yerini, kabloyu, modemi vs..hepsini degistirip deneme-yanilma yontemiyle sorunnu bulmalisin.


  • mayeskuel  (28.06.17 18:47:12 ~ 18:48:21) 
bizim burada kapıları mapıları kapatıyorlar wi-fi çekmiyor yazıcının, çektiği anda basıyor. öyle bir şeydir belki. sinyal seviyesine bir bak istersen.


  • passion rules the game  (28.06.17 18:48:50) 
farklı iki yazıcı bir yazıcı gibi tanımlandığından sorun yaşanıyor olabilir. iki farklı yazıcı tanımlayıp kullanıma göre yapıp bi deneyin sorun aynı şekilde devam edecek mi?
normalde modemle çok ilgili olmamalı. belki kullanıcı izolasyonu denen bi olay var onunla alakalıdır ama pek sanmıyorum. genelde iss'lerin verdiği modemlerde ne port yönlendirme ne de diğer fonksiyonlar çok iyi çalışmıyor. yani izolasyon da çalışmamalı ama belki de çalışıyordur :) izolasyon kontrol edilebilir.
ayrıca her cihazın fiziksel de bi adresi olduğundan ve ip üzerinden çalıştırmaya çalıştığınızdan evdeki ve iş yerindeki yazıcıların fiziksel adreslerindeki farklılıktan kaynaklı birini geç çıkarıyor olabilir. öncelikle iki farklı ip verince sorun çözülüyor mu ona bakmakla başlamak lazım.
  • virvirvir virvirvir  (28.06.17 18:52:33) 
yazdırılan belge aynı, yazıcı aynı, kablo yok (wireless). yani mb yüksek, ram az gibi şeyler olamaz. ekipman evde de ofiste de birebir aynı. "benzer bir wireless yazıcı" değil. aynı marka aynı model yazıcı. tek farklı şey modem.

ofiste modeme olan mesafe, evdekinden daha yakın ve ful çekiyor. evde yazıcı taa dip odada olmasına rağmen zırt diye çıkıyor. çekim gücü sinyal minyal de olamaz yani.

modem dandik diyorsanız gidip modem alıcam, o derece bezdim.

ha bu arada ilk söylemem gereken şeyi unutmuşum. eskiden böyle bir problem yoktu. yani ofiste de, evde de hiçbir sıkıntı olmadan çatır çatır çalışıyordu. geçen sene hdd yerine ssd takıp sistemi sıfırdan kurdum, aynı dönemde de airties modemim bozuldu, dolapta bulduğum ttnet modemini taktım. ondan sonra böyle oldu. ya sistemi kurarken bir eyi eksik yaptım, ama öyle olsa evdeki de düzgün çalışmaz, ya da gerçekten modem sıkıntılı, ama kurcalamadığım yeri kalmadı, bir şey bulamadım.
  • kibritsuyu  (28.06.17 18:53:24 ~ 18:56:49) 
ofisteki network'te başka bilgisayar yok. daha doğrusu aynı yazıcıyı ortak kullanan bilgisayar yok. ayrıca aynı yazıcıyı kullanmasalar bile aynı network'te başka bilgisayar olması falan derseniz, öteki bilgisayarların tamamı kapalı, yani evde de tak yazıcı tek bilgisayar, ofiste de tek yazıcı tek bilgisayar.

son mesajı anlayamadım.
  • kibritsuyu  (28.06.17 19:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.