[]

+40 yaş yazılımcı

belli bir yaştan sonra yazılımcılık yapılmaz deniyor. ne yapıyor bu insanlar? sonuçta herkes yönetici ya da proje yöneticisi olamaz.




 
Kimisi nalbur oluyor.


  • tum haklari saklidir  (21.06.17 12:43:01) 
40 biraz erken bi yaş yalnız. belki 50-60 denebilir. Arkadaşımın işyerinde satışta bi adam vardı epey yaşlı. "Cobol" yazıyormuş zamanında. Zamanında IBM Türkiye'de falan çalıştığını söylüyordu.


  • cern de cayci olmak vardi  (21.06.17 12:47:31 ~ 12:49:27) 
adamına göre değişir, 40+ olup bana iki farklı bakış açısı katsın diye götünde gezdiğim bir sürü yazılımcı abim var.

nalbur olan da var evet.

ben mesela market açarım sanırım.
  • paranoyak kedi  (21.06.17 12:51:37) 
bizim millet 40 yasinda emekli olan tayfanin cocuklari oldugundan dolayi kafasinda kendini 40 yasinda emekli ediyor.


yahu yok öyle sey insanlarin sacmalamasi. insanlar sallamayi ne kadar seviyorlar.

40+ nedir ki, 70 sonrasi deseler anlarim ama orada bile sikinti var cünkü bu zihin isi, nasil 80 yasinda hukukcu olabiliyorsa insanlar, 90 yasinda sirket yönetebiliyorsa yazilimcida yazilimcilik yapabilir.

zihnini iyi tutan arkadas her seyi yapar. mesela bu örnekleri onlarca cogaltabilirim, avusturyali bir hocam disliler uzerine uzmandi, nasada calisti bir süre, bu süre icerisinde bazi programlar yazmasi gerekiyordu ekibinin, baskasiyla calismayi sevmeyen bu kisi, "lan ne ugrasacagim milletle, ögrenir yazarim" dedi adam daha sonra yazilimci olarak hizmet verdi bir süre ayni ekibe.

baska tanidigim biri isletme bitirmis,40+ cok iyi bir firmada proje yoneticisi idi, egitim izni alip tipa basladi 2 seneye bitiriyor.

japon bir ögrencim vardi 60 yasinda sektör degistirecek avusturyaya geldi okumaya. bu sene geri dönüyor japonyaya. gerci adamlar icin 60 daha ergenlik gibi filan ama.
  • kurnaz  (21.06.17 13:03:53) 
geçen bizim şirkete 70 yaşında ingiliz bir amca geldi hardcore yazılımcı.
kurnaz'a hak veriyorum.

  • cedex  (21.06.17 13:32:25) 
40 yaşında yazılımcıyım , evet yaşla birlikte insanın karekteri ve düşünceleri de değişiyor haliyle bu değişim yazdığınız koda yada yeni teknolojileri kavramanıza olumlu yada olumsuz etki ediyor, asp den dot.net 1 den başlayarak kod yazdım o zamanlar oop revaçta idi , şimdi cloud ve serverless populer hale geldi iyi kötü .net core linux cloud geçişi yaptım ama 10 sene sonra böylesi bir ikinci değişimi kaldıramam


  • Sir Anthony Hopkins  (21.06.17 13:40:15) 
türkiyede en anlamadığım şeylerden biri de bu
şimdiki nesil 23-25 yaşında filan mezun oluyor doğru düzgün bir iş daha ancak 27-28 ken filan. bu nesil için 40 ne ki? daha kariyerinin ancak 10. yılı filan o da bazılarının. bu aynı nesil hem 25 yaşında hala annesinden harçlık alıyor hem 40ından sonra yazılımcı olunmaz diyor. saçmalıyorsunuz gençler.zaten 65 yaşında emekli olacaksınız...
ben 21 yaşında mezundum bu arada 12. sene bitti :)
20 yaşındakinden farklı bi dolu şey düşünüyorum, yapıyorum, kariyerim de öyle oldu. şimdi yazılıma da merak sardım.
hani deseniz ki balerin olunmaz 40 yaşındna sonra onu anlarım ama yazılım beyin işi.40 yaşına kadar dağda davar güdüp hiç beyin kullanmadıysanız hadi belki-ki o bile fark ettirmeyebilir ama bir şekilde bir eğitiminiz, düşünme disipliniz, belli konularda tecrübeniz vardır illa ki. öğrenme biraz yavaş olabilir onu da tecrübe kapatır.
  • niye ama  (21.06.17 13:45:21) 
olaya sadece yazılımcı acısından bakılmaması lazım. sektör içerisinde küçük ve orta ölçekli firmalar 40+ yaşındaki yazılımcıyı tecrübe göz önüne alındığında maliyetleri açısından tercih etmez.

@beriberi dediği gibi kollarda iş bulabiliyorlar yada kendi girişimleri ile uğraşıyorlar.
  • dalekcaan  (21.06.17 21:09:11 ~ 23:22:59) 
Expert oluyolar, consulting veya intervention yapiyolar. Ingilizcesini yazdim cunku turkcede ne bilmiyorum.


  • beriberi  (21.06.17 22:12:56) 
36 yaşında yazılımcıyım. 40 benim için çok çok erken. Ama çevremde benim gibi işini tutkuyla yapan yazılımcılar çok düşük bir oran. Memur zihniyetli yazılımcılıkta kafa kaldırmayabilir, zaten o kafadakiler önüne koyulandan fazlasını yapmadığı için ortalama bir maaşta kaldıklarından başka işlere yönelebilir. Diğer mesleklerde de bu aynı şekilde bence. 40ında özel doktorluğu bırakıp home store açan kuzenim var.

Bir de tecrübe, birikim vb sebepler var. 20 sene yazıp kendini çok geliştirdiysen danışmanlık vs ile bir şirkete daha faydalı olabilirsin. Yazan değil yazdıran olup daha fazla kazanır, kazandırır ve keyif alabilirsin.
  • erci  (22.06.17 01:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.