[]

almanya da yüksek lisans yapmak için yapılması gerekenler neler ?

merhabalar almayanya da yüksek lisans yapmak için gerekli belgeler basvuru tarihleri ve nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olacak birilerini arıyorum lanet olası aracı kurumlar 1600 - 2000 euro danışmanlık ücreti istiyorlar buda bir yıllık masraf bunu karsılamak zor bu arada almanca da bilmiyorum bir yılda dil kursuna gitmem gerekiyor almanyada yardımcı olursunuz umarım




 
ingilizce biliyorsan eger basvurmayi düsündügün okulun sitesinde basvuru sürecleriyle ilgili her sey yazar.

eger aklinda okul adi varsa buradan yazarsan yardim eden cikar ama sordugun sekilde pek yardim alabilecegini sanmiyorum, yanlis anlama.
  • ben de  (19.06.17 22:29:03) 
şu siteye bak www.deutschstudent.de


  • christopher nolan  (19.06.17 22:45:07) 
okullara teker teker başvuracaksın kabul alırsan da konsolosluğa gidip oturumunu çıkaracaksın. genelde ingilizce transkript isterler hatta kimisi kapalı imzalı mühürlü doğrudan okulun göndermesini ister. kalanı pasaport diploma fotokopisi vb. dedikleri gibi üniversitelerin sitelerinde daha ayrıntılı yazar.


  • argent dawn  (19.06.17 23:15:03) 
aşağıdaki link başvuru süreci ile alakalı

eksisozluk.com

öncelikle ilgili programı bulmalı ve başvuru için ne istediğini bilmelisin.

programlara buradan bakabilirsin:

www.daad.de
  • xiii  (19.06.17 23:39:57) 
Aman diyim 1600 2000 inanılmaz fazla. Kendi başınıza halledebilirsiniz. Daad.de study-in.de bu aitelere bir bakın. Bütün master programlarını buradan bulabilirsiniz. Oradan da okulların sitelerine geçip gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz. Çoğu üni.nin kış dönemi deadline 15 temmuz oluyor genelde. Dediğim gibi biraz araştırırsanız kendi başınıza halledebilirsiniz danışmanlıģa gerek yok ama illa danışmanlık alacağım derseniz deutschstudent'a bir bakın orası da danışmanlık veriyor.


  • but that was just a dream  (19.06.17 23:43:27) 
Daad bürosuna gidip ücretsiz tavsiye alabilirsin. Ankara´dakine gitmeni hic önermem, Istanbul´daki icin iyi diyorlardi ama. Üniversitelerin kendi sitelerinden bak, daad sitesi her güncel bilgiye yer vermiyor. Mesela benim yüksek lisansa basvuracagim bir üniversite yoktu o listede, cünkü yeni acilmisti. En dogru bilgi bölümün sayfasindadir. Almanca hic bilmemen bu noktada sikinti yaratabilir. Notlarinin taninmasi icin bazi üniversiteler cok önceden, hatta üniversite bitmeden transkribini yollamani istiyor ki denklik versinler. Bazi üniversitelerde bu dandik islem aylarca sürüyor, bir bakmissin o belge olmadigi icin basvuru yapamiyorsun. Kesin basvurmak istedigin bölümlerin basvuru sartlarini kesinlikle Almanca´yi cok iyi bilen birinden yardim alarak incele. Gerekirse Goethe Ins. git, tandem bul; bir Alman´a birkac saat Türkce ögret o da sana yardim etsin vs.

Sakin sakin verme o ücreti.

Bilmen gereken ilk sey uni-assist ile calismayan ünilerin basvuru tarihleri hep farklidir. Istenen belgeler, aranan özellikler ise her üniversitede farklidir, cünkü bizdeki gibi bir YÖK yok, üniversiteler özerk. Almanca bilmiyorsun ve Almanca yüksek lisans yapmak istiyorsun anladigim kadariyla. Bircok üniversite B1 Sertifikasi olmadan, yüksek lisansa ön kabul vermez. Genelde de Testdaf veya DSH sinavlarindan yeterli puanlar alinmadiysa kabul hic vermez. Bu ne demek? Ilk bir sene gercekten cok calismak ve dil okuluna düzenli gitmek; B2 seviyesindeyken hangi sinava girecegine karar vermek;tabi öncesinde dil okulu icin bir yillik vize almak.

B1 bittiginde, basvurabilecegin üniversiteler var, ön kabul tarzinda bir belge verip, alti ay icinde Tesstdaf veya DSH´dan yeterli puani alirsan, vakit kaybi olmadan baslarsin.

Hangi sehirlerde yasamak istedigini belirlemeni, ona göre de dil okulu bakmani tavsiye ederim.
  • buf-e kür  (20.06.17 00:52:32 ~ 00:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.