[]

sosyal medyada şirket adını almak?

merhabalar, xyz adında bir şirketim var diyelim ki (benim şirketim dışında bu xyz'nin kullanımı yaygın değil). sosyal medyada twitter, instagram gibi sayfalarda boş hesaplar bu ismi almış diyelim ki. bu hesapları almak için yapabileceğimiz bir şey yok mu? şirket ismi tescilli isim.




 
yok. yalnızca mesela xyzofficial gibi şeyleri alıp tikletebilirsin. bu tarz yerlerin çoğunda first come first serve şeklindedir isimler.

com.tr gibi şeylerde tescilli şirketse alabiliyorsunuz ama o değişecek dedilerdi bakalım.
  • kurnaz  (18.06.17 02:01:39 ~ 02:03:30) 
o hesaplarla iletişime geçip satın alabilirsiniz bunun dışında bir yolu yok diye biliyorum.


  • golgi aygıtı  (18.06.17 02:02:32) 
ilgili sosyal medya sitesine izinsiz kullanım bağlığıyla başvuruda bulunun. açıklayıcı bir mail yazın veya form doldurun. tescil belgenizi de ekleyin. büyük ihtimal o sayfayı incelemeye alacaklardır.


  • kosteklisaat  (18.06.17 02:38:54) 
@kostekli

bu inceleme ancak kötü amaçlı kullanımda kabul ediliyor. şöyle aslında, sizin şirketiniz xyz yazılımcı. size gıcık olan biri alıp xyz hakkında atıp tutuyor. ancak hakaret ve ciddi kötü niyet varsa ve bunu inceleyen kabul ederse silinir o hesap.

aksi takdirde hiç bir şey yapamazlar. com tr de bahsettiğim durum var iken mesela com da böyle bir durum yok first come first serve+ etik değerlendirme.

en basit iki örnek tesla.com u daha yeni satın aldı teslamotors. internet daha yeni çıktığında elemanın biri teslayı sevgisinden almış bu domaini ve kullanmamış tesla dokunamadı bile buna. son adamla anlaştılar. ne verildi para olarak bilinmiyor.

daha ciddisi nissan.com adresi.

girin bakın buna. nissan.com uzi nissan adlı amerikaya göçen bir israilliye ait bir bilgisayar parçaları satan birine ait. nissan bu siteyi binbir dava ile almaya çalıştı yıllarca adam direniyor ve vermiyor. nissanın yapabileceği en ufak bir şey yok.

çok güzel bir savunması var arkadaşın.

"BACKGROUND
My name is Uzi Nissan. I was born in Jerusalem - Israel. My father's last name was Nissan, his father's last name was Nissan, and so on. Nissan is a biblical term identifying the seventh month in the Hebrew calendar. The term Nissan also is Arabic for the month of April.
Click here for supporting articles

I came to the US in 1976, and have used my surname for years to identify a number of business enterprises. The first was "Nissan Foreign Car" in 1980. When I operated this business, I serviced different makes and models of foreign cars, including cars manufactured by Nissan Motor, back then known as "DATSUN". Contrary to the allegations by Nissan Motor, I did not choose to use my last name "Nissan" for my business in 1980 because of their name. At that time, they and their automobiles were known as "DATSUN" and were not known as "Nissan".
Click here for supporting articles

In December 1987, I started an import/export business known as "Nissan International" At that time, Nissan Motor was not well known as Nissan, but primarily as "DATSUN". As with the earlier business, I chose to use Nissan in my business name because it was my last name. " daha devamı var isteyen açsın okusun.
  • kurnaz  (18.06.17 02:56:43 ~ 02:57:22) 
sosyal medya hesap adlari eskiden önemsenirdi ama günümüzde pek önemsenmiyor. isme değil içeriğe dikkat ediyor insanlar. pek takılmayın hangi ismi kullandığınıza.


  • conrad moricand  (18.06.17 03:02:43) 
Bi yakinim trtnin bir kanalinin adina sayfa acmisti facebookta. Aldilar ismi trtye verdiler.


  • klar  (18.06.17 03:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.