[]

ingilizceyi nasıl öğrendiniz ?

çıldıraciğim. İngilizce öğrenme üzerine yazılmış tonla kitap okudum, kendimce geliştirdiğim ingilizce nasıl çalışılır algoritmam var ve bence kusursuz, yanımdaki yamacımdakilere de soruyorum, kursa gidenleri destekliyorum ama şu durumdayım;

ilkokul 2.sınıftan itibaren dil eğitimi veren okulda okudum
devamında anadolu liselerinin anadolu lisesi olduğu zamanda anadolu lisesinde okudum
eğitim dili %bilmem kaçı ingilizce olan üniversiteden mezun oldum
Birçok yabancı meslektaşla çalıştım
Evde tonla yardımcı kaynak var;

Ama ortaokulda sınıf sonuncusu olan kız bildiğin çatır çatır ingilizceyi kullanırken, ben dota2'de bile ''r u russian'' cevapları alıyorum. ingilizcem berbat ötesi. (olmasa daha iyi)


temel problemlerimden bazıları; daha önce çalıştığım kaynak (mesela english grammer in use olsun adı bunun ilk 20 ünitesini geçtiysem o kitaba tekrar başlayamıyorum. çünkü ilk 20 üniteyi unutmuş oluyorum devam edemiyorum, ilk 20 üniteye de dönemiyorum bende o irade yok)

memrise, duolingo gibi programlarda çalışmayı denedim ama bi' işe başladığımda şu matematiği kullanıyorum

kaç aşama var 273 bugün kaç aşama geçtim 8 o zaman 273/8 = 35 küsür oohooo daha 1 ayda anca bitecek bu çok uzun diyip devam edemiyorum, ya da sıkılıyorum. bi' bakıyorum ''ahanda 13 gündür memrise çözmedik gitti bizim puanlar'' diyorum (orada da haftanın birincisine oynuyordum,telef olduk)


Yani dile maruz kalmak gerekli ama, içinde bulunduğum durumlar gereği maruz kalamıyorum. bir de artık yurtdışında çalışmak filan istemiyorum, yaş kemale erdi; geçende bi' arkadaşımla paylaştım bu yaştan sonra kitaptan ingilizce mi öğrenilir hayatı pis kaçırmışız (bkz: hayatı kaçırmak) dedim, bir sürü bahane sundu bana.

Siz naptınız, nasıl öğrendiniz bu dili. (neden lazım olduğu konusunda tonla çıkarımımım var en basiti entelektüel haz, herşey ingilizce lan şu hayatta)

 
Ben de anadolu lisesinde okudum ama onun pek bir faydasi olmadi. Tomere gitmistim lisede. O temel oldu. Online oyunlarda 7/24 kullanarak gelistirdim. Üstüne ev arkadaslarimi hep yabancı sectim. Daha da gelistirmek istesem tvyi ingilizce olarak izlerdim. Ispanyol bir ev arkadasim Turkceyi oyle ogrendigini soylemisti ki catir catir konusuyordu.


  • artcilly  (09.06.17 10:02:13) 
Ben de ayni senin gibi okullarda okudum ve ogrendim ama asıl is hayatinda yabancılarla diyalog halinde olmak ilerletti ingilizcemi. Sen kitaplara fazla bogulmussun ve onlardan alacagin bir şey kalmamis, pratik eksigin var kesinlikle


  • dafuq  (09.06.17 10:02:29) 
Anadolu Lisesi + Forumlar + Filmler + Muzikler + Yabanci Arkadaslar + Parasizken bile yurt disi gezileri

Hayatimin sonuna geldigimde ne yaptim diye dusundugumde iPhone ya da yeni koltuk takimi pesinde kostum demek istemiyorum. Komsularimin ya da kuzenlerimin nasil arabalari olduklari beni ilgilendirmiyor, sirt cantami alip hostellerde kalip az parayla geziyorum. Zaten bilmem kac dilden kelimeler var aklimda. Kac ulkeden arkadasim var oturup sayamam bile. Dil ogreniminde en fazla bunun etkisi oldu.
  • Traveller  (09.06.17 10:04:59) 
En büyük yardımcı oyunlar, film ve diziler. Kitaplardan ve kurslardan öğrendiğiniz bilgiler hep teorik.


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (09.06.17 15:19:02) 
aynı problem bende de var(sanırım bir çoğumuzun ortak problemi). özellikle iş durumu çok etkiledi ve hiç çalışmamaya başladım. yeniden başlamak sanki dünyanın en zor işi gibi geliyor.
dizi film izlenmedik şey kalmadı. ancak profesyonel anlamda bu dili kotarmak için ne yapmalı?

  • alkolsuz icecek  (09.06.17 15:48:20) 
Özel lisedeydim. İngilizce hazırlık okudum + matematik ve fen dersleri ingilizceydi. Haftada 22 saat ingilizce görüyorduk. O okuldan ingilizce dışında bir şey öğrenemedim ama ingilizceyi kafama vura vura öğrettiler. 5 yıllık üniversite hayatımda hiç ingilizce dersi almadım/çalışmadım ama sürekli yabancılarla beraberdim. Turistleri çok gezdirdim baya yabancı arkadaşım oldu onlardan da çok şey öğrendim falan filan.


  • jazzabel  (09.06.17 16:17:01) 
Dilin yetenek meselesi olduğunu düşünüyorum. Ortaokulda başladım İngilizce öğrenmeye, sınıfın en iyisiydim. Lisede şehrin en kaliteli Anadolu lisesinde okudum, sıkı bir hazırlık sınıfı ve öğreten kişi sayesinde ilerlettim dili. Bununla birlikte beraber hazırlık okuduğum arkadaşlar dilde berbattı, benden kopya çekerdi sınavlarda ve onların dili hiçbir zaman iyi olmadı; aynı dersleri gördük ama onların dil yeteneği yoktu işte. Sonra dizi, film, müzik çok şey kattı dilime; en etkilileri bunlar oldu hatta. Hayatımda tek bir kere kursa gitmedim İngilizce öğrenmek için ama eğitim dili İngilizce olan bölüm bitirdim, İngilizce tez yazdım. Çok süper olduğumu idfia etmiyorum kesinlikle ama bana yetiyor elimde olan. Dediğim gibi dile yetenek meselesi bu, olmayınca olmuyor.


  • devilred  (11.06.17 16:33:15) 
ilköğretim boyunca klasik devlet okulu ingilizce eğitimi aldım. ortaöğretimi birinci yabancı dili ingilizce olmayan memleketin iyi liselerinden birinde okudum ve lise sona kadar ingilizce bilmiyordum. hatta öğrenemeyeceğimi, yeteneğim olmadığını iddia ediyordum (biliyorum, biraz sorunluyum). fakat lise sona geldiğimde birden anlayabildiğimi, ufak ufak da konuşabildiğimi fark ettim. çünkü liseye başladığımdan beri deli gibi yabancı dizi izliyordum, çoğunlukla da ingiliz dizileri. o dizilerle üniversite hazırlığı atladım. okulum da ingilizce eğitim verdiği için şu an baya çatır çatır konuşuyorum sanırım.


  • yazmamaya yemin eden adam  (11.06.17 16:41:46) 
Iyi bir ilkokul ve liseye gitmeme rağmen ikisinin de dil için verdiği eğitimin üzerimde pek bir işe yaradığını söyleyemem ben de. Ama şunu diyebilirim ki, ilkokulda öğrendiğimiz basit kalıplarla, fiillerin öznelere göre çekimlerini öğrenerek, geçmiş zamanın, gelecek zamanın farkını öğrendikten sonra gerisi geldi.

Nasıl geldi diye soracak olursan çok klişe olacak ama gerçekten film, dizi ve oyunlarla. Çok fazla oyun oynayan ve dizi izleyen bi çocuktum, dizileri ingilizce alt yazılı izlerdim evdeki dvd den, ataride oynadığım oyunlarda da verilen görevlerde ne yapmam gerektiğini öğrenmek için ikide bi sözlük açıp bakardım mesela oyunu/diziyi durdurup. Benim tavsiyem de bundan farksız olmaz herhalde ki, ilkokul ve lise yıllarımda bu taktiklerle öğrendiğim İngilizce'yle üniversitede bölümümün %100 İngilizce kısmını kazandım, gayet de işe yaradığını düşünüyorum.

Şunu da söyleyeyim ama, İngilizce'ye maruz kaldığım alanlardan dolayı pek gramer de bilmem. Akıcı konuşmak ve yazmak bir yana, bazen arkadaşlarım "Şunu noun kullanarak present perfect continuous tense'e çevirsene" dediklerinde "Ha?" diye kalıyorum mesela.
  • Kamyoncunun vitesi  (11.06.17 17:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.