[]

Kıbrıs'ı bilen, kıbrıs'ta yaşayan

Kıymetli Rohanlılar,

28 yaşında 3 yıl tecrübeli bir elektrik-elektronik mühendisiyim. Lefkoşa'da Kariyerim açısından önemli sayılabilecek bir iş fırsatını değerlendirmek istiyorum. Ancak kıbrıs'ı ve yaşam standartlarını hiç bilmiyorum. Tek başına yaşayacak birisi için Lefkoşa da giderlerim ne kadar olur.

mesela tek başıma ev tutsam kiralar ne kadardır? ya da günlük alış-veriş giderleri türkiyeye kıyasla nasıl?

telefon, hat, internet gibi genel hizmetlerle ilgli tavsiyeleriniz? ya da tc vatandaşı olarak orada yaşamak ve çalışmakla ilgili ilgili prosedürler?


sadece bir kaç kez turist olarak yurt dışına çıktığım için bu konuda biraz çekincelerim var ama iş benim için önemli ve kaçırmak istemiyorum, yardım lütfen...

 
Hocam alacağınız maaş 7-8 bin liradan az ise değmez. Giderler türkiye'nin 2 katı olur genelde.


  • elvedui  (31.05.17 10:37:15) 
Git beni de yanına aldır.
Burdan on kat iyidir.

  • mahoaganinkuluyam  (31.05.17 10:37:26) 
genelde turkiye carpi 2 gibi dusunebilirsin evet.

kiralar yillik pesin veriliyor genelde 1500-2000 tl gibi dusun yasanilabilir bir evi.

onun disinda hukuka kurallara saygili isen guzel yasarsin, medeni bir ulke. 7000 lira alti maas olursa gitme yine de.

hangi sirkette calisacaksin?
  • cedex  (31.05.17 10:41:31) 
kıbrıs buradan bir 15 yıl geride ama 2 kat pahalı. hesabını kitabını ona göre yap.


  • eindaclub  (31.05.17 10:58:19) 
  • denemebirikiüç  (31.05.17 10:59:20) 
2009 yılında kıbrıs'tan ayrıldım, aşağıda yazdıklarım sonradan değişmiş olabilir.

toplu taşıma yok gibi bir şey, hele mesai saatinden sonra hiç yok. alkol, sigara, benzin Türkiye'ye göre daha ucuzdu. bazı bölgelerde haftada 3 gün şebekeden su geliyor, diğer günler depodaki suyu kullanıyorsunuz. elektrik sık sık kesilebiliyor. bayram ve üniversitelerin açılış kapanış zamanlarında uçak biletlerini erken almak gerekiyor, aksi takdirde ya biletler çok pahalı oluyor veya hiç yer kalmıyor.

bir de şimdi aklıma geldi, yaz mesaisi olayı var devlet dairelerinde. pazartesi 16:00 veya 16:30da, diğer günler 14:00da kapanıyor devlet daireleri.
  • inheritance  (31.05.17 11:21:50 ~ 11:55:08) 
kuzenim 6 yıldır girne'de yaşıyor ben de hemen hemen 2 ayda bir gidiyorum yanına . en büyük şikayeti elektrik faturası . bir ayda 700 tl ödediği bile oldu yazın klima kışın da ısıtıcı çalıştırmak zorunda olduğu için çok geliyor .
kiralar yüksek sayılır ama iyi araştırırsan uygun fiyata ev bulursun .kuzenim yıllık peşin vermedi. aylık 1250 tl ye 2+1 girne merkezde çarşıda oturuyor .
devlet dairelerinde işin düştüğü zaman aylarca uğraşıyorsun çünkü 2 ye kadar çalışıyorlar ve çok rahatlar . iş bitirmek gibi bir dertleri yok .oturma izni vs mutlaka sen de gidip göreceksin .

kıbrıslılar mutlu insanlar eğlenceliler orada rahat yaşarsın .
  • devilone  (31.05.17 11:32:16) 
herkese çok teşekkürler.

bütün gün araştırdım, orada yaşayan bir iki kişi ile de konuştum belirtilen şartlarda mevcut işim de kalmam daha doğru sanırım. evet kariyer açısından gitmem iyi olabilirdi fakat, lefkoşa yaşam standartları, en kötüsü de devlet dairelerinin kaporta ustaları gibi bugün git yarın gel, klima bozuk bugün çalışmıyoruz dediği bir yerde çalışma izni, sağlık güvencesi prosedürleri, araba alsan ruhsat bilmem ne gibi sürekli olarak devlet daireleri ile işi olacak bir yabancıysanız lefkoşa doğru adres değil sanırım. en azından benim gözüm korktu. şimdi kıbrıs ve kariyer deyince insan kıbrısta ne kariyeri olabilir ki diye merak ediyor. yerli bir elektrikli otomobil projeleri var, günsel. bizde her seçim arefesi gündeme gelip kaybolurken, kıbrıs gibi kıstlı kaynakları olan bir yerde ciddi ciddi bir yatırıma dönüşmüş olması ne kadar ironik değil mi? :)
  • teyzem teyfik  (01.06.17 10:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.