[]

Kanada'da IT Diploma ve Sertifika Programı

Sevgili IT geniusları.

İş hayatından oldukça bunalmış 27 yaşında bir Türk genciyim. Çocukluğumdan beri bilgisayarlarla bir hayli içli dışlı olmama rağmen bunu işime dönüştürmek kısmet olmadı. Şuan ileri seviye bir bilgisayar kullanıcısı dışında ek meziyetlerim yok coderlık vs.
Bir şekilde sevdiğim ve ilgi duyduğum alanda çalışmak istiyorum bu konuda eğitimi de yurtdışında almak istiyorum.

Hem eğitim ve sertifika alacağım hem de iş tecrübesi edineceğim bir programa kayıt olmanın eşiğindeyim. Çok kaliteli bir okul olmadığının farkındayım fakat vize, ödeme konusundaki kolaylıkları beni cezbetti. Bir miktar indirim de almayı başardım okuldan.

Canadian College Information Technology Diploma Co-op
www.canadiancollege.com

Bu program hakkında fikirleriniz nelerdir? Bu eğitim sonrası aldığım sertifikalar ve tecrübeler benim nekadar işime yarar?
Bu işlerde çok okuyan değil çok kullanan başarılı olur ondan eminim fakat bu arayı kapatıp IT alanında kariyerime devam etme ihtimalim nedir?

 
Genel anlamda önce gazlayayım. Sonra yerden yere vuracağım.

Benim eski patron turizm mezunu bir adamdı. Yıllarca turizmin için de resepsiyondan, muhasebesine, otel müdürlüğüne, tur operatörlüğüne kadar bir çok alanda çalışmış. Bilgisayar ile tanışmam 20 sene öncesine gider derdi malum otelde muhasebi kayıtlar için kullanmış. İlk olarak qbasic ile başlayıp kendini geliştirmiş ve 99 senesinde, 35 yaşlarında iken yazılım ile ilgili bir firma kurmuş. 4 yıl yanında çalıştım. Patrondan çok hocam gibiydi bir çok şey öğrendim kendisinden. Evli, iki çocuk babası dubleks evini ve arabasını bilgisayar programcılığı sayesinde aldı.

Ama kendisinin de dilinden düşürmediği şeyler vardı. zaman oldu sigara param olmadı. çok kötü maddi sıkıntıların içine girdim. turizm işine geri dönmek istedim vs.. falan. ben iyi zamanlarında çalıştım. ben işi bıraktığımda (bir yıl kadar önce, ailevi sebepler -babanın, annenin hasta olması- nedeniyle şehir değiştirdim) herkesi etkileyen kriz bizi de etkilemişti. işi bırakmasam da maaş konusunda gecikme yaşanması mümkündü (her zaman maaş günü gelmeden avansla bitiren bir adamdım :)

kıssadan hisse; türkiye de yazılım sektörü üzerine araştırma yapabilirsin google'da. bir çok iş kültürü gibi bu sektör ne yazık ki oturmuş değil. şu an freelance takılıp isteyen olursa internet sitesi falan yapıyorum. direkt olarak müşteri ile muhattap olup saçımı başımı yoluyorum. çünkü herkese göre bilgisayar dediğin atari makinası. bir şirkette çalışsan ömrün ya tek başına proje yetiştirmekle geçecek ya da bazı salakların aksaklıklarını tamamlamakla, aptallıklarını örtbas etmekle.

zor ama seveni için zevkli bir iştir. it olayı sürekli takip ister, günde 10 saat çalışırsan en azından bir iki saatini neler oluyor, neler çıkıyor diye takip etmek zorundasın. meslek lisesi'nde torna tesviye ile uğraşırken metal işleri hocamız "işiniz zor çocuklar, senelerdir aynı şekilde kaynak yaparım ama sizin araçlarınız hep değişecek." kendisi biraz pc'den anlayan bir adamdı. şimdi daha çok hak vermekteyim kendisine.

okula gelince bir şey diyemem ama mezun olur da kanada'da güzel bir iş bulursan kal derim. adama daha çok değer verirler en azından
  • phonex  (13.01.10 14:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.