[]

Amerikalıların bu "South will rise again" muhabbeti ne?

Konfederasyon bayrağı asanlar bir ara bayağı hedef olmuşlardı, sanırım iç savaş öncesine dayanan bir olay ama nedir bu "South" sevenlerin ortak özelliği? Neyi savunuyor bu abiler?




 
(bkz: yenilen pehlivan gurese doymaz)

dogmaz yazmisim.
  • common of demons  (29.05.17 00:50:09 ~ 00:59:26) 
South sevenlerin özelliği ırkçılığı. Böyle bir kadına denk geldim. Özetle, zenci isen oromatikman pis, böceklerle yaşayan, konuşmayı bilmeyen, vb insan olduğunu varsayıyorlar, aksan kayıksa da "Ülkene geri dön. Burada istenmiyorsun" gibi tepkiler veriyorlar. Geöen gün kadının biri eczanede dururken Latin biri gelmiş, "Afedersiniz, şu ilacı alsam azıcık kaysanız" gibi bir şey söylemiş. Kadın gürleye gürleye "Burada istnmşyorsun. Sizin devriniz geçti, hepinizi geri göndereceğiz" diye gürlemiş. Orada da zencinin biri laf edince "Bana n*****'ın teki mi akıl verecek" demiş. En son eczane yöneticis gelip kadından dıları çıkmasını isteyince "Bu saçma insanlarla aynı yerde alışveriş yapacağıma giderim" deyip çıkmış. South mantığı genel olarak bu. Azınlıklara ve özellikle zencilere karşı "Gidin ülkemizden, burası bizim" yaklaşımı


  • aychovsky  (29.05.17 01:29:41) 
@bb +1. aynı bizim osmanlıcılar. diriliş uyanış vs. gibi söylemlerle uyumlu. osmanlı yeniden doğuyor = sounth will rise again.


  • mrthany  (29.05.17 02:14:04) 
bizdeki osmanlıcılar/çomarlar vs. devletimis diye dolanır. devlet yarak olsa bunlar 7/24 bj yapar. konfederasyon/alt-right/redneck vs. de ise böyle bir durum yok. tam tersi diyebiliriz hatta. en büyük fark bu herhalde.


  • müftü  (29.05.17 02:29:36) 
Bana kalirsa neo-osmanlicilik tam karsilayamaz, zira "rebel" kimligi bu insanlarin gozunde degerli bir sey ve osmanlicilarda bunun karsiligi yok. Bugun Turkiye'de osmanliciligi pompalayan bizzat hukumet yani "establishment", ama konfederasyon bayragi dalgalandiranlar bunu Washington D.C.'nin inadina yapiyorlardi, eyaletlerin baskentlerindeki devlet binalarinin onunde dalgalandirilmasi gurur/gelenek meselesiydi vs. Yani imparatorluk hayalinin tam aksine, "devlet oyle her boka karismasin, biz kendi kararlarimizi kendimiz aliriz"dan dem vuruyorlar.

"south will rise again"deki "again" iste ozetle o pehlivan ornegi. Isyan edip ulkeyi cok kanli bir ic savasa suruklediler, halbuki en bastan kazanma ihtimalleri yoktu (sanayi yok, kuzey butun limanlari direkt ablukaya aliyor..). Belki irkci olmayan insanlar da nostaljiden ve underdog'u tutmayi onurlu saydiklarindan sonucu bile bile guneye sempati duyuyor olabilirler. Ama ciddi ciddi "gun gelecek gene ayaklanacagiz" diyenlere benim algiladigim kadariyla verilen tepki "yavas ayaklan sacin basin dagilmasin" seklinde, ama abd'de yasayanlar daha iyi bilir tabii.

edit: Ben yazmaya calisirken muftu de ayni seyden bahsetmis.
  • common of demons  (29.05.17 02:46:44 ~ 02:57:54) 
Bb +1


  • Traveller  (29.05.17 04:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.