[]

Ne yapıp etsem İngilizcemi akıcı hale getirsem?

Şimdi efendim malumunuz hepimiz iş ilanlarında İngilizce ileri düzey kutucuğunu işaretliyoruz işaretlemesine ama işte bu "ileri" İngilizce akıcı olamıyor bir türlü içimde fırtınalar kopuyor da şöyle harlı bir sohbete girilemiyor İngiliz bir vatandaşla. Nasıl geliştiririm ben kendimi diyin bana a dostlar ?




 
yurtdısına cıkman lazım. ya da ecnebilerle iş yapman. konusa konusa olur o iş.


  • bryan fury  (12.01.10 23:38:25) 
eğer yurtdışına çıkma imkanınız yoksa da, içinizden ingilizce düşünün hep mesela ben bu söylediğimi ingilizce nasıl söylerdim diyip düşünün. yolda, otobüste giderken gözünüze çarpan yazıları ingilizce'ye çevirmeye çalışın. filmleri ingilizce altyazıyla izleyin. öyle kağıtlara kelime yazıp ezberlemeye çalışmaya inanmıyorum, bir bağlam içinde öğrenilmeyen bilgi unutuluyor hemen. bol bol film izlemenin ve kitap okumanın da, dili bağlamla verdiği için, en iyi öğrenme yolu olduğunu düşünüyorum.

bir de şöyle bir site önereyim içinde güzel dinleme alıştırmaları var belki ilgilenirsiniz:
www.elllo.org
  • arpacik kumrusu  (12.01.10 23:51:25 ~ 13.01.10 00:09:41) 
arpacık kumrusuna kesinlikle katılmakla birlikte, yabancıların olduğu ortamlarda takılın, kafa göz yara yara konuşun. eğer turistik bir yerde oturuyor olsaydınz işiniz oldukça kolaydı ama büyük şehirlerde oturuyorsanız, ingilizce konuşabilecek yabancı bulup samimiyet geliştirmek zor olur tabi..

arkadaşlarınla kendi aranızda konuşun diyecem ama o da yalan olur=)

hee sonradan aklıma geldi, eğer imkanın ve zamanın varsa, ingiliz turistlerin olduğu bi otelde önbüro(resepsiyon) departmanında çalış, biritiş ingilişin dibine dibine vur.
  • hizli sperm  (13.01.10 01:21:02 ~ 01:22:29) 
Şiddetle tavsiye ederim ki ingilizce filmleri ingilizce altyazı ile birlikte izleyin. Kelimelerin anlamlarını sözlükten bakmaktansa kendiniz çıkarmaya başladığınızda daha kalıcı olacaklardır. (tabi sonradan sözlükten kontrol etmekte fayda olabilir.)
Bir de ben World of warcraft oynarken ventrillo ve Team speak kullanırdık oradaki ecnebileri anlıycam derken ilk başlarda yırtardım kendimi. Bir süre sonra ne derlerse gayet açık ve net anlamaya başladım.
İngilizce şarkıları dinlerken sözlerine bakın, pronunciation herşeydir..

bildiğim en ucuz yöntemler bunlar .)
  • accorbite  (13.01.10 03:34:51) 
ingilizce film izlemek kadar işe yarayacak başka yöntem yok. bi de ortamınız müsaitse www.couchsurfing.com gibi sitelere üye olup yabancıları evinizde ağırlamayı düşünebilirsiniz. pratik olur.


  • cereal killer  (13.01.10 23:41:01) 
herkese çok teşekkürler


  • cornypop  (15.01.10 00:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.