[]

bitcoin hakkında bazı sorular

1-hesap bilgilerinin (kullanıcı adı - şifre) çalınması durumunda nasıl bir koruma sağlandığını merak ettiğim oluşum
mesela alım veya satım yapabilmek için örneğin telefon numarasına onay kodu geliyor mu ?
veya başka güvenlik önlemi var mı ?

2-mesela yabancı marketlerde bitcoin biraz daha ucuz
buradan alıp tük marketlerde daha pahalıya satılabiliyor mu ?

 
Bitcoin ilgili pazar sitelerinde alıp satıyorsunuz, türkiyedeki iki sitede yeterli güveliği sağlıyor bence, koinim çift adımlı doğrulama kullanıyor uygulama ile, btcturk de sms ile yapıyor. Yabancı siteler de mail doğrulama da genelde güvenlik biraz da sizinle alakalı.

2- Arbitraj pek mümkün değil, yurtdışı sitelerde alırken yaptığınız masraflar falan fişmanla genlde buradaki fiyata geliyor olmalı. Masraf yapmadan alabilirseniz dediğiniz olur.
  • atom karincanin torunu  (27.05.17 17:07:51) 
1. email, google authenticator, keystore dosyası, sms vs gibi çoklu güvenlik önlemlerinden geçerek hesaplara giriliyor zaten. çoğu yer 2 veya 3'lü güvenlik önlemi kullanıyor gördüğüm kadarıyla. hatta telefondan bitcoin cüzdanıma girmeyi bi sefer becerememiştim hehe

2. yabancı sitelere nakit para transferi geçmeniz lazım ki çok pahalı. kredi kartıyla almaya kalkarsanız bankanın komisyon oranından dolayı zarara da girebilirsiniz. üstelik bitcoin değeri çok oynak, sadece son 24 saatte 2400 dolar ile 1500 dolar arası salındı mesela. bitcoin transferi de öyle saniyelik olmuyor, bazen birkaç saati bulduğu oluyor. dolayısıyla gönderdiğiniz zamanki değer ile buradaki değer çok değişebilir. o nedenle bu iş biraz riskli kısaca.
  • gibicibicis  (27.05.17 18:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.