[]

Arabayı satan kişinin hile yapma ihtimali

noterde gittik arabayı üzerimize aldık. aracı bana satan kişi sahibi olmasa ordaki işlemde zaten ortaya çıkar ve noterde bu satış gerçekleşmezdi değil mi?




 
Ruhsat sahibi değilse vekaletnamesi olması lazım.


  • malheiros  (26.05.17 15:01:29) 
ruhsatta kendi ismi yazıyordu. sahte ruhsat çıkartacak olsalar zaten cesaret edemezler değil mi?


  • lagaluga  (26.05.17 15:02:33) 
Hayır, zaten senin üzerine kayıtlı araçlar sistemde görünüyor. Noter evrak işlemi yapmıyor sadece, sistem üzerindeki kayıtı da değiştiriyor. Ruhsat da emniyete gönderiliyor ve sana yeni ruhsat geliyor. Öyle bir dolandırıcılık olabilmesi için, noterin de işin içinde olması lazım.


  • malheiros  (26.05.17 15:05:00) 
Satış gerçekleştirilmezdi. Endişe edecek bir durum yok.


  • empty man  (26.05.17 15:49:03) 
Arkadaşın demek istediği noterde sahte kimlik göstererek aracın satışının yapılıp yapılamadığı galiba. Kimlikteki fotoğrafa bakıp imza alınıyor. Olmaz değil. Sahte kimlik sahte imza vs olursa aracın esas sahibi aracını isteyebilir. Satın alan da parasını verdim diyebilir. Kafam karıştı. Aşar beni:)


  • insomnia  (26.05.17 15:59:16) 
e-devletten adınıza kayıtlı araçları görebilirsiniz. ruhsat sadece isimle oluşan bir şey değil. bir de noter zaten ruhsata bakmaz ruhsatı alır ama kayıtları online görür. yani size noterin verdiği kağıttaki şasi numarası, aracın gövdesinden okuyacağınız şasi numarası ile aynıysa tamamdır. o araç sizin kesinlikle.


  • prodeq  (26.05.17 16:01:00) 
tam anlamadım ama araba işinde daima hile olabilir.

forum.donanimhaber.com

www.milliyet.com.tr
  • rosencruz  (26.05.17 17:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.