[]

Dip not

Dönem projelerinde, tezlerde, bilimsel makalelerde... yapılan alıntılarda dip not kullanılıyor veya paragrafın sonunda parantez içinde alıntı yapılan kaynağı belirtiyoruz. Bu ikisinin ayrımını neye göre yapıyoruz?




 
ikisinden birini seçiyorsun, ya alıntı yaptıktan sonra parantez açar alıntı kaynaını yazarsın ya da alıntıdan sonra ufak bir rakam ile sayfanın aşağısına alıntıyı açıklarsın, biri abd metodu, biri eu metodu idi sanırım.


  • alchemistt  (12.01.10 13:56:26) 
Footnote deniyor onlara.. Paragraf degil de kucuk font sayilar kullanilir genelde makalelerde. Word'de otomatik olarak yapabilirsiniz (Insert > References > footnote)


  • yilmazyildirim  (12.01.10 14:11:22) 
artık genelde parantez içindeki versiyon kullanılıyor. hem yazan hem okuyan için kolaylık. eğer okul vs başka türlü belirtmediyse bunu kullanmanı tavsiye ederim.


  • no avalon  (12.01.10 14:49:02) 
Üniversitenin tez yazım kılavuzu baz alınır böyle durumlarda. Orada hangisini önermişse ona göre yazarsınız.


  • sui  (12.01.10 17:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.