[]

interrail, yeşil pasaport, gezi kitapları ve ebook vs...

merhaba arkadaşlar,
bu yıl üniversite biterse interrail bileti alıp bir tatil yapmayı düşünüyorum.
1-ilk soru pasaport. maalesef bir erkek çocuğu olarak 18 yaşını geçtiğim için yeşil pasaportum alma hakkım yok, anayasa mahkemesi bu kararı iptal etmiş ve erkekler de kızlar gibi değerlendirileceğine dair kesin olmayan şeyler duydum bir doğruluğu var mı?

2-daha önceki gezilerim gibi olmaması ve çantamın yarısının kitap olmasını istemiyorum. 5800 gibi bir telefon alsam ve buna gezeceğim yerler hakkında internete muhtaç olmadan rahat rahat kitap bilgi alabileceğim ebook bulabilir miyim?

3-bu yolculuk hostel ya da otellere uğramadan yapılabilir mi? gece trenle yolculuk yap(trende uyurken dinlenebilen birisiyim) gündüz in ve gez. yani sefer saatleri buna uygun olur mu? (geziyi tek yapacağım, beni engelleyecek biri olmayacak)

4-dslr alacak olsam buradan mı yoksa avrupadan mı alayım?

5-şehir içi kullandığım bisikletimi götüreyim mi, katlanabilir bir bisiklet alıp onunla mı gideyim, bisikleti orada mı kiralayayım yoksa sadece yürüyeyim mi?

6-başka ne tavsiyesi edersiniz?

hepinize teşekkürler.

 
1. rega.basbakanlik.gov.tr

ilgili konuda bu kanun resmi gazete yayımlandıktan bir yıl sonra uygulamaya geçecekmiş. resmi gazete anayasa mahkemesinin kararını mart 2008'de yayımlamış. yaklaşık 2 sene olduğuna göre?

başka değişiklik oldu mu bilmem.
  • anuk kokulu sair  (12.01.10 01:22:46) 
yeşil pasaport için 19 martta meclisten kanun çıkması gerekiyormuş ama malum... tabi resmi gazetede yayınlandıktan sonra 45 gün meselesi var.
tax free için teşekkürler,
30 gün yapıp 20 şehir yaparım herhalde. mutlaka bazı günler hostelde kalırım ama istasyonlardo sıcak su ve duş oluyormuş(ne güzel)hem cep telefonu hem fotoğraf makinası şarjı için hostele uğramak gerekli.

boş boş bakıp durmak istemiyorum, aslında her şehir için kitap almakta istemiyorum. gerçi 5-10 lira arası ama yinede ağırlık(bir de kuşe kağıda basmışlar)

gideceğim ülkeler: italya, ispanya, fransa, avusturya, çek, ingiltere irlanda zamanıım olursa norveç tabi vize orunu olmaz ve normal biletle yola devam edebilirsem 40 50 güne bile çıkarım.
5800 ekranı 3.2" kitaplar 10X15 boyutunda www.dostyayinevi.com
iyi bir ebook okuyucusu olmadığını söylüyorlar.
  • hoot  (12.01.10 03:26:16) 
not olarak, pasaport kirmizi da olsa yesil de olsa irlanda'ya vizesiz giremezsiniz.


  • fdegir  (12.01.10 11:47:46) 
2- elektronik ortamı bilemiyecem ama bazı kitaplar oluyor (gezginler için) misal avrupadaki ülkeleri ve şehirlerini açıklıyor (rehber gibi) hatta kültürleri, yapılması gerekenler vs. bilgilerini içeriyor. bunlardan bir tanesini edinebilirsin eğer gideceğin ülkeler ve şehirler ile ilgili bilgi edinmek istiyorsan. ama kesinlikle çok kitap götürme sırt cantandan olabildiğince az ağırlık olsun. mp3 player olmazsa olmaz zaten.


3- bu yolculuğu hostellere uğrayarak yapmanı tavsiye ederim, cunku tren saatleri her zaman uymuyor terliks'in de dediği gibi kimi gece trenleri ekstra. ayriyetten her ne kadar trenlerde uyurum rahat ederim aga desen de olmuyor insan yatkta uyumak istiyor bir dönem sonra. hem duş alma ve pil şarj etme eylemleri için hostel şart.

4- terliks'in dediğine katılıyorum tax free'de çok öenmli 150 eu geri almıştım ben. lakin almak istediğiniz şeye önceden karar verin dükkana girince alırım bi tane diye düşünmeyin. ve tez zamanda edin dslr makinanı.

5- yanında bisiklet götürme fikri pek mantıklı gelmedi bana, çok uğraştırır gibi geliyor bana yoksa bi şüphen mi var? şaka bi yana ben pek tavsiye etmem, ben yürümeyi seven birisiyim o nedenle baya yürümüştüm. tabi bu tercih meselesi ama bisiklet fikri benim aklıma pek yatmadı.

6- öncelikle şu siteyi ezberle www.oebb.at kendisi avusrutya demir yollarının resmi sitesidir. ve avrupadaki tüm tren hatlarını veritabanında bulunduruyor. sadece gidetmek istediğin yeri ve nereden gideceğini yaz o sana tren-otobus-minibus-yaya olarak nasıl varacağını söylesin.

tek başıma çıkacağım demişsin; şahsen ben de yalnızlığı seven bi insanım ve interrailin bi kısmını da yalnız yaptım ama ara sıra arkadaş iyi oluyor. varsa bir arakadaş daha edin ama yok ben yalnızlar prensiyim diyorsan buyur meydan senin=)

tavsiye edilecek çok şey var kısaca bilgi vereyim;
yanında türkiyeden yiyecek götürme, gittiğin yerlerde marketlere uğra oradan günlük yeme içme ihtiyacını giderebilirsin. tabi maddi durumun iyise hiç uğraşma direk restoranlarda ye. ben şahsen ekmek peynir ve meyve suyuyla bitirmiştim interraili.

gitmeden önce çok kapsamlı bi plan çıkar kendine bunu çıktı olarak al ve yanında taşı. misal 1. günü saat 13.20 roma terminalden kalkış saat 17:de floransa varış. akşama burada kalıyorum vs. kendine notlar çıkar.(tezcanlı ve tedbirli biri olduğum için ben böyle yapmıştım)

çok fazla şey var dediğim gibi sorun olursa yaz buraya elimden geldiğince cevaplarım.
  • hizli sperm  (12.01.10 12:29:21) 
evet irlanda ve ingiltere vize istiyor ama oraya gitmişken ve zamanımda arken dublini görmeden olmaz gibime geliyor.
arkadaşlarımın stajları var(aynı okulda ki arkadaşlarımdan da yol arkadaşı olarak göreceğim pek kimse yok) bu kesin değil, birini buldum mu yanımda götürmekten çekinmem.
eğer sırtımda çanta olmayacak olsa bisikleti mutlaka götürürdüm. burda kış ayları hariç üstünden inmiyorum(evet konya da okuyorum)
yiyecek olarak yanımda kuru hurma ve kayısı uzun gezilerde hep yanımda olur. bu çeşit yiyecekleri götürürüm.
bende genel olarak cheeseburger tarzı geçiştiririm, çeşit çeşit yemekler yiyip midemi bozmaktan korkuyorum. yine de n'olacağı belli olmaz.

teşekkürler.
  • hoot  (12.01.10 14:21:54) 
bir sorum daha olacak, gezi kitaplarını sahaflardan almayı düşünüyorum, istanbulda sahaflar çarşısından başka nerede toplu büyük sahaf dükkanları bulunur?


  • hoot  (12.01.10 14:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.