[]

çelik ve alaşımlarının standartları

özellikle akademide AISI SAE mi DIN mi daha çok kullanılıyor merak ettim. DIN daha kapsamlı fakat SAE daha yaygın gibi. öyle midir acep?




 
abd kaynakli calismalarda aisi ve sae yaygin olsa da, genelde en yani eski din standardlari kullaniliyor.
calistigin celik turune gore bile bu yayginlik degisebiliyor.

  • tavukbanalop  (19.05.17 19:28:20) 
cevap için teşekkürler. yani ikisi de lazım diyorsun. of ülen.


  • garagavun  (19.05.17 19:55:23) 
Makale falan yazıyorsanız bence AISI yeterli. Şu Alman standartları azalarak bitsin artık. Bunların kullandığı indisler bile saçmalıktan öteye gitmiyor. Yaygınlık kısmı doğru ama kullanmak zorunda değilsiniz. Dişli çark için Zahnrad kelimesinin baş harfi olan "z" kullanılıyor formüllerde. Hesaplarda her şey karışıyor bu yüzden. Konuyla çok ilgili olmadı ama şu standartları kullanmayın, kullandırtmayın.


  • dissendium  (19.05.17 20:09:21) 
o alman standartı bitmez abi, avrupa standartını ona adapte ettiler. SAE iyi hoş ama tablosu, açıklaması olmadan ne olduğunu anlayamayız. rakamlarının kimyasal içerikten bağımsız olması dünyayı böyle ortada bırakıyor. çalışmak maksatlı bir göz atıyordum da aklıma takılmıştı biri yetmez mi diye. unutmuşum bir de, çözene kadar kafayı yedim.


  • garagavun  (19.05.17 22:35:45) 
Piyasa genellikle DIN ve EN üstünde dönüyor sanırım akademi de ona yakındır. Ayrıca çelik standartlarında DIN ve EN gayet kullanışlı. Türkiye'de en çok kullanılan yapı çelikleri için konuşacak olursak DIN 17100 ve EN 10 025 standartlarına göre min. akma ve çekme dayanımlarını veriyor.


  • Roark  (21.05.17 17:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.